Trendboosters voor het interieur 2022

Haal inspiratie uit de nieuwste modecollecties en geef je interieur een positieve en kunstzinnige draai met deze 6 trendboosters voor 2022, gespot door trend forecaster Monique van der Reijden. Raamdecoratie maakt een groot deel uit van de totale sfeerbeleving, dus ga voor iets bijzonders in het nieuwe jaar en voel je thuis!

Trendbooster 1: kleur van het jaar 2022

Geef het interieur een flinke impuls met Pantone’s kleur van het jaar 2022: ‘Very Peri’. Je hebt er niet veel van nodig, want de lilablauw samengestelde kleur trekt meteen de aandacht. Het verkoelende effect van Very Peri is mooi in een basis van wit, zwart en naturellen. Een leuke stylingtip is om een kleiner raam te decoreren met aluminium jaloezieën van Luxaflex® in een opvallende trendkleur zoals lila, paars of turquoise. Dat geeft het interieur een energieke booster!

Foto: Gucci Resort 2022, Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex® Foto: Gucci Resort 2022, Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex®

Trendbooster 2: gelaagdheid voor het raam

Breng luxe en stijl in je interieur met meer dan één laag voor het raam. Kamerhoge gordijnen maken een groot verschil in de exclusieve beleving en geven een gevoel van behaaglijkheid en warmte. Start met shades en/of jaloezieën voor het temperen van zonlicht en het verhogen van je privacy. Maak vervolgens voor de ‘tweede laag’ een keuze uit de nieuwe gordijnencollectie van Luxaflex® die in kleur perfect matcht met de eerste laag. Zelfs overdag geven de gordijnen extra allure en verbeteren de akoestiek enorm. De styling met kleuraccenten in roze, lila en felgroen geeft een modische opkikker.

Foto: accessoires Applicata, Duette® Shades van Luxaflex® Foto: accessoires Applicata, Duette® Shades van Luxaflex®

Trendbooster 3: daglicht alert

Wintertijd! Hoe vaker en langer we binnen zitten, hoe belangrijker het is om voldoende daglicht in huis te hebben. Met het Top Down/Bottom Up-systeem van Luxaflex® creëer je een optimale daglicht beleving en geniet je zonder ‘inkijk’ van je privacy. Het lichte naturellen interieur krijgt extra sfeer met accessoires zoals kaarsen en bloemen in pasteltinten; ingetogen chic.

Foto: trolley van Oliver Bonas, Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, kandelaar van Pols Potten Foto: trolley van Oliver Bonas, Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, kandelaar van Pols Potten

Trendbooster 4: zilver

We experimenteren met zilver; glanzend, geborsteld of met een craquelé effect zoals toegepast in deze jaloezieën van Luxaflex®. In de nieuwste woontrends wordt zilver met goud gemixt, maar de voorkeur gaat uit naar RVS, aluminium, chroom en zilver in het moderne interieur. Een trendy decoratie in 2022 is de verrijdbare cocktailtrolley en de ‘geschakelde’ kandelaar, bij voorkeur in hoogglans zilver. We gaan voor iets meer glam-rock in huis!

Foto: Victoria Beckham Resort 2022, tafellamp Flowerpot VP9 van &Tradition, Gordijnen van Luxaflex® Foto: Victoria Beckham Resort 2022, tafellamp Flowerpot VP9 van &Tradition, Gordijnen van Luxaflex®

Trendbooster 5: groen groeit

Al heel wat jaren past groen in de actuele woonstijlen en tóch is groen ook een ‘nieuwe’ trendkleur voor 2022. Haal inspiratie uit de nieuwste modecollecties en combineer modisch groen met klassiek groen voor een verrassend effect. In de collectie Gordijnen van Luxaflex® vind je de perfecte ‘ingetogen chic’ groentint met een mooie matte optiek.

Foto: bedtextiel Flower Field van Crisp Sheets, Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex® Foto: bedtextiel Flower Field van Crisp Sheets, Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex®

Trendbooster 6: bloemen

De sfeer in een naturellen interieur met uni-kleurige raamdecoratie is rustgevend en tijdloos. In de slaapkamer is dit een goede basis, maar we kunnen wel wat extra romantiek gebruiken, toch? De sfeer fleurt meteen op met het dekbedovertrek Flower Field van Crisp Sheets, waarin prachtige kleuren verwerkt zijn.

Foto: Houten Jaloezieën van Luxaflex®, duurzame geurstaafjes van Kinfill, badkamer Montana Foto: Houten Jaloezieën van Luxaflex®, duurzame geurstaafjes van Kinfill, badkamer Montana

Stylingtip: kleuraccent

Zelfs de minimalisten onder ons moeten eraan geloven: een speels kleuraccent mag in 2022 niet ontbreken. Zelfs in de badkamer geeft een tikkie groen, paars of geel een vrolijk gevoel!