Goede doelen

Ondernemen is ook geven. Het steunen van maatschappelijke initiatieven (z.g. goede doelen) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in breed verband, vinden wij dan ook belangrijk. We zien het als onze plicht om te kijken naar de wereld om ons heen en om ‘iets’ te doen. ‘Goed doen’ kan soms namelijk heel eenvoudig zijn.

Luxaflex® in Malawi

Project Malawi richt zich vanaf het begin op het plaatsen en onderhouden van horren in geboorteklinieken en ziekenhuizen in Malawi. Zo worden (toekomstige) moeders en hun kinderen beschermd tegen deze levensgevaarlijke infectieziekte. Luxaflex Nederland heeft met zeven geboorteklinieken een duurzame samenwerking, in Nkhoma, Malingunde, Nathenje, Malembo, Chimbalanga, Mlanda en Mphunzi.

Lees verder…

Sociale Moestuin Sliedrecht

Samen met Berg & Berg Sliedrecht verzorgden we screens voor de nieuwe huisvesting van de sociale moestuin Sliedrecht.

De moestuin is opgericht in 2010 vanuit de gedachten dat door samen te werken in een moestuin, inwoners van Sliedrecht elkaar op een laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten. Een plek waar je kunt leren hoe je groenten en fruit zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen kan verbouwen, waar je anderen kunt ontmoeten bij een gezellig kopje thee of koffie. Ook is er heerlijke, eerlijke groenten en fruit te koop. Ter gelegenheid van het tien-jarig jubileum werd er een nieuw paviljoen en een prachtig terras geopend bij het complex aan de Lijsterweg. Iets waar wij met trots een bijdrage aan hebben geleverd.

Werelderfgoed Kinderdijk

De cultuursector kan wel een handje gebruiken, zeker in deze tijd met tegenvallende inkomsten. De duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk is zo uniek en waardevol, dat het hele gebied nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Wij steunen dit Werelderfgoed graag.

Jeroen Unlimited

Jeroen Kampschreur kwam al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Zijn sportieve talent kwam onder andere in het skiën naar boven. Jeroen gaat op de Paralympische Spelen als zitskier voor goud, en wij steunen hem daar van harte bij.

Luxaflex Nederland sponsort Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

Luxaflex Nederland mag zich vanaf nu trotse Vriend van het kinderziekenhuis van het LUMC noemen. Met onze gift werken we graag mee aan het creëren en in stand houden van de inrichting van de polikliniek en dagbehandeling van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis en daarmee het welzijn van de bezoekers. Een warme, kindvriendelijke en herkenbare omgeving zorgt immers dat kinderen minder duidelijk is dat ze in een ziekenhuis zijn, waardoor het hele bezoek minder eng en heftig wordt en ook vervolgafspraken minder lastig.

Als experts op het gebied van raamdecoratie, zowel voor thuis als voor bijvoorbeeld de zorg biedt Luxaflex® maatwerk oplossingen die de ruimte waarin ze toegepast worden laten spreken. Op een zestal verdiepingen in het LUMC, is dan ook gekozen voor toepassing van Luxaflex® Rolgordijnen.

World Police & Fire Games

Van 22 tot en met 31 juli 2022 werden in (en rond) Rotterdam de World Police & Fire Games gehouden. Totaal namen bijna 10.000 mensen die werken bij politie, brandweer, douane en DJI van over de hele wereld deel aan een van de meer dan 60 sporten. Luxaflex® is, omdat veiligheid bij ons centraal staat, partner van het evenement.