Kindveiligheid

Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat doodgewone zaken zoals je raambekleding ineens gevaren met zich mee kunnen brengen. Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie.

Download onze gratis brochure voor een uitgebreid overzicht van de veiligheidsopties van onze producten.

Veilige en eenvoudige bediening

Luxaflex® raamdecoratie voldoet altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (Aan de binnenzijde geplaatste zonneschermen — Prestatie-eisen inclusief veiligheid). Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe producten en opties om het risico op ongevallen te verkleinen.

Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm is de standaard bedieningslengte voor de meeste raambekledingen met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken.

Algemeen advies

Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende koorden, banden, kettingen en draden voor jonge kinderen kunnen vormen. De volgende richtlijnen moeten daarom steeds in acht worden genomen:

  1. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, banden en verbindingskoorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
  2. Houd, om wurging te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  3. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  4. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  5. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Onze oplossingen

Van koordloze alternatieven tot elektrische systemen, al onze innovatieve bedieningssystemen zijn ontworpen om de meeste veiligheid en het beste bedieningsgemak te bieden.

PowerView® automation, ons systeem voor elektrische raamdecoratie, is volledige koordloos. Hiermee bedien je je raamdecoratie via een app, een afstandsbediening of via je smarthome systeem in huis. Hier komt geen koord aan te pas, wat dit een hele veilige optie maakt.

Benieuwd naar alle bedieningen? Je bekijkt ze hier.

LiteRise® - veilige bediening

LiteRise®

Of kies bijvoorbeeld voor ons LiteRise® systeem. Hiermee bedien je de raamdecoratie wel met de hand, maar zijn koorden volledig verleden tijd.

Ontvang persoonlijk advies en maak de juiste keuze voor je huis

In je plaatselijke Luxaflex® showroom krijg je deskundig advies bij je keuze voor de producten, functies en bedieningsmethoden die het best bij je huis passen. En we hebben een complete waaier van kleuren, patronen en ontwerpen die perfect zijn voor kinderdagverblijven, speelkamers en slaapkamers van kleine kinderen. Deze wordt daarna voor je op maat gemaakt.