Veelgestelde vragen

We beantwoorden de meest voorkomende Luxaflex®-vragen hier. Als u hier uw antwoord niet kunt vinden, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of stuur ons een bericht.

Op zoek naar veelgestelde vragen over PowerView® Automation, klik hier.
Waar kan ik meer te weten komen over producten die Luxaflex® onlangs heeft geïntroduceerd?

Onze innovaties worden vaak belicht op de homepagina van deze website en op onze social media kanalen.

Waar kan ik de kleuren en stoffen van een product vinden op de website?

Op de productpagina kunt u uw favoriete raambekleding van dichtbij bekijken in een selectie van kleuren, stoffen en materialen. Om alle opties te bekijken, bezoekt u uw plaatselijke Luxaflex® showroom.

NB: Door verschillen in printers, scanners, monitors en internetbrowsers treden variaties op in de kleur, textuur, details, het contrast en de helderheid. De kleuren en stoffen ervaart u het best door een bezoek te brengen aan uw plaatselijke Luxaflex® showroom.

Waarom staan er geen (richt)prijzen op jullie site?

Elk product van Luxaflex wordt op maat gemaakt. Factoren zoals de gekozen stof/kleur, het type bediening en de maatvoering zijn van invloed op de prijs. Een van onze adviseurs geef je graag een advies en offerte op maat.

Wat is uv-bescherming?

Uv is de afkorting van ‘ultraviolet’. Ultraviolette zonnestraling kan ernstige schade aanrichten. Het is belangrijk dat onze producten de uv-straling van de zon blokkeren om vloeren en meubels te beschermen tegen verbleking en andere vormen van schade.

De uv-bescherming is de hoeveelheid mogelijk schadelijke uv-straling die door onze producten wordt tegengehouden. Onze niet-transparante producten blokkeren doorgaans 98% tot 99% van de uv-straling. Zelfs onze transparante producten, zoals de Silhouette® Shades, kunnen tot 88% van de uv-stralen blokkeren bij open lamellen.

Waar kan ik meer te weten komen over milieuvriendelijke producten van Luxaflex®?

Rolgordijnen Onze Greenscreen® stoffen zijn milieuvriendelijk en zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en hernieuwbare bronnen, en zelfs van gerecycled PET. De Greenscreen® stoffen zijn verkrijgbaar voor onze populaire rolgordijnen.

De meeste van onze rolgordijnen zijn gecertificeerd door OEKO-TEX® 100, GREENGUARD of Cradle to Cradle. Deze stoffen zijn gegarandeerd vrij van potentieel schadelijke stoffen. Daardoor dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat.

Houten jaloezieën Meer dan 90% van het hout dat in de houten horizontale jaloezieën van Luxaflex® is verwerkt, heeft een FSC® keurmerk.

Het FSC-logo geeft aan dat een product is gemaakt van hout uit goed beheerde bossen, en wordt onafhankelijk verleend overeenkomstig de regels van de Forest Stewardship Council®.

Dit houdt in dat het bos van herkomst is geïnspecteerd en geëvalueerd volgens de sociale, economische en milieubeginselen en -criteria die door de Forest Stewardship Council zijn overeengekomen.

Duette® Shades De Duette® Shades zijn de originele energiebesparende jaloezieën. Ze zijn het resultaat van meer dan twintig jaar ontwikkeling en bieden u de perfecte combinatie van stijl en functie voor uw hele huis.

De unieke celstructuur van de Duette® Shades is ontworpen om lucht binnenshuis op te sluiten en waardevolle isolatie te bieden die de warmte binnenhoudt in de winter en op slimme wijze weert in de zomer.

Dit zorgt voor extra warmte en comfort en voor een welkome besparing op uw energierekening.

Horizontale jaloezieën De Luxaflex® horizontale jaloezieën worden gemaakt van 98% gerecycled aluminium en worden gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Verticale jaloezieën Om ervoor te zorgen dat onze producten bijdragen aan een gezondere leefomgeving zijn de meeste van onze stoffen lamellen gecertificeerd door OEKO-TEX® 100 en/of GREENGUARD. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat onze producten de luchtkwaliteit verbeteren.

Wij bieden door Cradle to Cradle gecertificeerde Greenscreen® stoffen aan die van herbruikbare en PVC-vrije materialen zijn vervaardigd.

Waar kan ik meer te weten komen over de verschillende bedieningssystemen van Luxaflex®?

Bezoek onze pagina Bedieningen om meer te leren over de handmatige en elektrische bedieningsopties.

Wat betekent “design en vakmanschap” voor de producten van Luxaflex®?

Alle Luxaflex® producten worden steeds voor u op maat gemaakt, volgens specificaties die u opgeeft. Opdeze pagina leest u daar meer over.

Ga naar Projecten website voor meer informatie over onze project producten.

Verkoopt Luxaflex® rechtstreeks aan consumenten?

De producten van Luxaflex® worden op maat gemaakt.. Meten, monteren en installeren kunnen het beste door getrainde monteurs te gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat uw ervaringen met Luxaflex® optimaal zijn, verkopen wij onze producten uitsluitend verkopen via professioneel opgeleide dealers en showrooms.

Bij de Luxaflex® showroom krijgt u deskundig advies. Ook bieden deze specialisten professionele meet- en installatiediensten bij u thuis aan om ervoor te zorgen dat u het juiste product voor uw huis kiest. Daarom worden de producten van Luxaflex® momenteel niet online verkocht.

Waar kan ik voorbeelden van producten bekijken?

U kunt het volledige assortiment van Luxaflex® kleuren en materialen terugvinden in de Luxaflex® staalboeken. Contacteer uw plaatselijke Luxaflex® dealer om voorbeelden van uw favoriete producten te bekijken. Ga naar de locator van erkende Luxaflex® dealer showrooms om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Hoe vind ik een Luxaflex® showroom bij mij in de buurt?

Ga naar onze locator van erkende Luxaflex® showrooms en vul uw postcode in. Dan verschijnt een lijst met erkende dealers bij u in de buurt.

Kan ik de producten ruilen?

De producten van Luxaflex® worden op maat gemaakt en kunnen niet worden teruggebracht of geruild, tenzij er sprake is van een defect overeenkomstig de Luxaflex® garantie.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Luxaflex® raambekleding voor professioneel gebruik

Bezoek onze projecten website voor meer informatie.

PowerView® Automation – Veelgestelde vragen

We hebben de vragen gegroepeerd in onderwerpen, selecteer alstublieft uw onderwerp.

Algemeen
Netwerken
PowerView® Pebble® Remote en PowerView® Wandhouder Remote
PowerView® App
PowerView® Hub
PowerView® Repeaters
PowerView® Scene Controller
Algemeen

Hoe weet ik of mijn Luxaflex®-raamdecoraties PowerView® Automation hebben?

Alle draadloze gemotoriseerde Luxaflex®-raamdecoraties die na juli 2015 zijn geproduceerd, zijn uitgerust met PowerView® Automation. Er zijn mogelijk uitzonderingen van toepassing.

Werkt mijn PowerView® Pebble® Remote meteen als hij uit de doos komt?

Nee. Een product moet eerst met een groepsnummer (1-6) op een PowerView® Pebble® Remote zijn verbonden om via een remote te worden bediend.

Heb ik een PowerView® Pebble® Remote of PowerView® Wandhouder Remote nodig om mijn raamdecoratie te bedienen?

Een PowerView® Pebble® Remote of PowerView® Wandhouder Remote wordt ten zeerste aanbevolen als toevoeging aan het gebruik van de PowerView® App. Deze apparaten bieden een alternatieve bediening voor individuele producten en productgroepen en zijn ontworpen als aanvulling op elk interieur.

Is er bedrading nodig?

De elektrische bediening van producten met PowerView® Automation verloopt draadloos. Luxaflex® biedt verschillende stroomopties, waaronder batterijen en stekkers, voor elke gewenste toepassing. Luxaflex® biedt een stroomoptie voor 18 V DC.

Kan ik mijn Luxaflex® gemotoriseerde producten met behulp van het programmeringssysteem in mijn woning bedienen?

Met de toevoeging van de PowerView® Hub kunnen Luxaflex® PowerView®-raamdecoraties in het programmeringssysteem van een woning worden opgenomen met behulp van IP (Internet protocol). Er is een PowerView®-account nodig. Registreer de hub na het creëren van een PowerView®-account.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de PowerView® Pebble®?

De PowerView® Pebble® is beschikbaar in een verscheidenheid aan trendy kleuren en afwerkingen. Snow, Night, Lime, Poppy, Cobalt, Stone Frost, Clear Frost, Oyster, Ecru en Mist.

pebble-colours.png

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de PowerView® Wandhouder?

De PowerView® Wandhouder is beschikbaar in Black Matte, White Matte en Nickel Matte

surface colours powerview

Hoe lang gaan de batterijen mee van mijn elektrisch bediende raamdecoratie die op batterijen werkt?

De batterijhouder voor AA-batterijen van elektrisch bediende raamdecoraties met PowerView® gaat doorgaans langer dan een jaar mee, afhankelijk van de afmetingen, de configuratie en het gebruik van de producten. Herlaadbare batterijen worden niet aanbevolen.

Welke vind ik meer informatie over PowerView®?

Hulpbronnen zijn te vinden op installatie. De PowerView®-pagina bevat de snelstartgids en verwante documenten en links naar You Tube tutorials.

Netwerken

Wat is een PowerView® Automation netwerk?

PowerView® is een draadloze radiofrequentiecommunicatietaal (RF) die eigendom is van Luxaflex®. Gelijksoortig aan het wifinetwerk in je woning, verwijst het PowerView® Shade-netwerk naar een uniek PowerView® RF-ID dat communicatie mogelijk maakt tussen alle PowerView®-apparaten die dit unieke RF-ID delen.

Wat is koppelen aan een netwerk?

Koppelen verwijst naar het verbinden van meerdere PowerView® Remotes met elkaar of met de hub om een gemeenschappelijk PowerView® Shade-netwerk tot stand te brengen. Het wordt aanbevolen om alle PowerView®-raamdecoraties en bedieningsaccessoires in de woning (remotes, repeaters en hub) te koppelen aan één gemeenschappelijk netwerk, zodat ze allemaal communiceren via dezelfde PowerView® Shade-netwerk radiofrequentie-ID.

Waarom moeten al mijn PowerView®-raamdecoraties en bedieningsaccessoires op hetzelfde netwerk worden aangesloten?

Als je niet alle PowerView®-raamdecoraties en bedieningsaccessoires op hetzelfde netwerk aansluit, herkent een PowerView® Hub slechts één PowerView® Shade-netwerk. Als er een hub wordt toegevoegd nadat je producten hebt gegroepeerd op een of meerdere remotes (bv. Pebble® of Wandhouder Remotes) die niet aan hetzelfde PowerView® Shade-netwerk zijn gekoppeld, dan kan de hub alle of bepaalde PowerView®-raamdecoraties, remotes en/of repeaters in de woning niet detecteren en er niet mee communiceren. Door één gemeenschappelijk enkelvoudig netwerk-ID kan de PowerView® Hub alle PowerView®-raamdecoraties en bedieningsaccessoires in de woning die op het netwerk zijn aangesloten, detecteren en ermee communiceren, zelfs als er verschillende productruimtes worden bediend met verschillende remotes.

PowerView® Pebble® Remote en PowerView® Wandhouder Remote

Kan ik aanvullende PowerView® Pebbles®, Remotes of Scene Controllers kopen?

Je kunt desgewenst bijkomende PowerView® Pebble® en Wandhouder-bevestigingen bestellen. Remotes en scene controllers kunnen niet individueel worden besteld; ze moeten worden besteld met een Pebble®- of wandhouderbevestiging.

Wat doet de knop Favourite op de PowerView® Pebble® Remote?

Je kunt voor elk van de zes groepsknoppen op de PowerView® Pebble® Remote of de PowerView® Wandhouder Remote een favoriete positie creëren en instellen. De knop Favourite is een snelle en gemakkelijke manier om producten naar een specifieke, vooraf ingestelde positie te verzenden. Eén favoriete positie per product wordt vooraf ingesteld op 50% van de beweging van het product.

Hoeveel producten kan ik bedienen met behulp van de PowerView® Pebble® Remote of de PowerView® Wandhouder Remote?

Je kunt de PowerView® Remote gebruiken voor het individueel bedienen van zes producten of het als groep bedienen van honderden producten, zolang de producten opdrachten van de remote kunnen ontvangen.

PowerView® App

Welke apparaten zijn compatibel met de PowerView® App?

De PowerView® App is compatibel met mobiele Android™-apparaten (waarop versie 4.4 en nieuwer wordt uitgevoerd) en mobiele Apple®-apparaten (waarop versie 9.0 en nieuwer wordt uitgevoerd).

Heb ik een internetverbinding nodig om de PowerView® App in te stellen op bediening van mijn raamdecoraties?

Nee, een internetverbinding is niet noodzakelijk. Er is echter wel een router nodig om de PowerView® Hub en App via wifi in te stellen.

Wat is RemoteConnect™?

RemoteConnect is een standaardfunctie van de PowerView®-account waarmee gebruikers hun raamdecoraties buiten de woning kunnen bedienen aan de hand van een gegevens- of wifi-verbinding. Om RemoteConnect te gebruiken, open je de PowerView® App, maak je een PowerView®-account aan en registreer je vervolgens de hub.

Wat is een ruimte in de PowerView® App?

Met ruimtes kun je PowerView®-producten die door de PowerView® App zijn ontdekt, zelf organiseren. Als een product eenmaal in de PowerView® App is ontdekt, kan het aan een ruimte worden toegewezen. Binnen een ruimte kunnen gebruikers individuele producten of groepen van hetzelfde producttype bedienen door gebruik te maken van de productspecifieke schuifbalk.

Wat is een scène in de PowerView® App?

Een scène wordt gebruikt voor het bedienen van een enkel product of meerdere producten die aan een ruimte zijn toegewezen. Producten in een scène kunnen worden geprogrammeerd op een vooraf ingestelde positie binnen het raam (bijv. lamellen open of product volledig omhoog gebracht), zodat de producten telkens als de scène wordt geactiveerd, naar hun vooraf ingestelde posities bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een scène met de naam ‘Welterusten’ aanmaken, waarbij alle producten in een bepaalde ruimte naar de gesloten positie bewegen wanneer die scène wordt geactiveerd.

Wat is een multi-ruimtescène in de PowerView® App?

Een multi-ruimtescène is een enkelvoudige scène die meerdere productruimtes bevat. Wanneer je een multiruimtescène activeert, worden de producten in de ruimtes die aan deze multi-ruimtescène zijn toegewezen, bediend.

Wat is een programma in de PowerView® App?

Een programma is de getimede, automatische activering van geselecteerde scènes en multi-ruimtescènes. Gebruikers kunnen zelf een aangepast programma instellen voor elk programma dat ze aanmaken. Als een programma eenmaal is ingesteld, hoeft de gebruiker dit niet langer handmatig te activeren.

Werken de programma’s zelfs als mijn mobiele apparaat zich niet in de woning bevindt?

Ja, programma’s blijven producten bedienen op de ingestelde tijd(en) van de dag, zelfs als het draadloze apparaat zich niet in de woning bevindt. Alle programmeringsgegevens worden in de PowerView® Hub opgeslagen.

Worden de programma’s automatisch aangepast aan de zomertijd?

Ja, de programma’s worden automatisch aan de zomertijd aangepast.Yes, Automations update automatically for Daylight Savings Time.

Zijn er servicekosten verbonden aan de app-functies?

Luxaflex® brengt geen aanvullende kosten in rekening voor app-updates. Voor functies die gebruik maken van je mobiele draadloze netwerk kun je bij je provider navragen of er kosten voor gegevensoverdracht van toepassing zijn.

Kan ik de limieten van mijn PowerView® raamdecoratie met behulp van de app resetten of aanpassen?

Als je de boven- en onderlimieten van je raamdecoratie met behulp van de app wilt resetten of aanpassen, ga je voor het betreffende product naar het scherm met de productinformatie in de app. Selecteer vervolgens Show Advanced Options en kies Calibrate Shade om de boven- en onderlimieten te wissen en resetten. Het product gaat helemaal omhoog en omlaag. Je mag dit proces niet onderbreken.

Ik moet een PowerView® raamdecoratie door een nieuwe vervangen. Blijft hij toch in de app staan nadat ik hem heb vervangen?

Als een PowerView® raamdecoratie moet worden vervangen, is het noodzakelijk om deze uit de app te verwijderen met behulp van de opdracht Delete Shade, te vinden onder Show Advanced Options in het scherm met de productinformatie. Het verwijderen van een raamdecoratie met behulp van deze opdracht heeft tot gevolg van de hubgegevens van die raamdecoratie worden gewist. Als de vervangen raamdecoratie niet wordt verwijderd, blijft de app die raamdecoratie in de verschillende ruimte(s) en scène(s) waaraan deze is toegewezen, weergeven. Nadat de nieuwe raamdecoratie is geïnstalleerd, voer je de ontdekking ervoor uit en wijs je deze desgewenst aan de relevante ruimte(s) en scène(s) toe.

PowerView® Hub

Welke wifirouters werken het beste met de PowerView® Hub?

De PowerView® Hub is ontworpen om te werken met voor consumenten goedgekeurde wifirouters. Echter, beveiligingsinstellingen of speciale configuraties kunnen van invloed zijn op de communicatie met de hub.

Worden firmwareupdates voor de hub naar secundaire hubs gestuurd op hetzelfde moment dat de update naar de primaire hub wordt verzonden?

Hub firmware updates worden automatisch vanuit de primaire hub naar de secundaire hub gepusht.

Kan ik het wifinetwerk waarmee mijn PowerView® Hub is verbonden, veranderen?

Ja dat kan! De mogelijkheid om het huidige wifinetwerk waarmee de PowerView® Hub is verbonden, te vergeten is te vinden in het hubmenu van de PowerView® App. Als het huidige wifinetwerk eenmaal is vergeten, kan de hub met een nieuw netwerk worden verbonden.

PowerView® Repeaters

Wordt de firmware van de PowerView® Repeater bijgewerkt op hetzelfde moment als de PowerView® Hub-firmware?

De firmware van de repeater wordt bijgewerkt als er een firmwareupdate vanuit de PowerView® server wordt gepusht.

Hoe ziet de repeater eruit als er een firmwareupdate wordt ontvangen?

Tijdens een update knippert de LED van de repeater blauw, ongeacht welke aangepaste kleur voor de repeater werd geselecteerd. Als de firmwareupdate is voltooid, keert de repeater terug naar de door de gebruiker geselecteerde kleur.

Kunnen repeaters worden gebruikt met PowerView® Projecten die alleen extern zijn?

Ja dat kan! Repeaters kunnen worden gekoppeld aan een door de PowerView® Remote aangemaakt PowerView® Netwerk. De LED van de repeater wordt standaard uitgeschakeld, maar blijft blauw knipperen wanneer PowerView®-opdrachten worden herhaald.

Hoe worden PowerView® Repeaters in de PowerView® App geplaatst?

PowerView® Repeaters worden in de PowerView® App geplaatst door middel van het ontdekkingsproces. Tijdens het ontdekkingsproces wordt een repeater aan het PowerView® Netwerk gekoppeld. Na de ontdekking verschijnen repeaters in de Repeater Room op het tabblad Rooms.

Moet de repeater zich tijdens de ontdekking in de bedoelde uiteindelijke locatie binnen de woning bevinden?

Nee, als je repeaters ontdekt, hoeven ze zich niet in de bedoelde uiteindelijke locatie te bevinden. De installateur moet echter wel zorgen dat repeaters in een uiteindelijke locatie worden geplaatst, zodat de dekking van het PowerView® Netwerk optimaal is.

Geldt er een bovengrens voor hoeveel repeaters in een enkel PowerView®-project worden gebruikt?

Een enkel PowerView®-project mag uit maximaal 6 repeaters bestaan.

Kan ik na de ontdekking een naam aan de repeater geven?

Ja, je kunt een naam aan repeaters geven in het menu van de PowerView® App onder Accessories.

Wanneer repeaters worden ontdekt, waar worden ze dan in de PowerView® App weergegeven?

Repeaters worden weergegeven in de Repeater Room op het tabblad Rooms, evenals in het menu onder Accessories.

Waar in de PowerView® App kan ik de kleur van de Repeater-LED aanpassen?

De Repeater-LED kan worden aangepast vanuit de Repeater Room op het tabblad Rooms.

PowerView® Scene Controller

Wat is de PowerView® Scene Controller?

De PowerView® Scene Controller werkt samen met de PowerView® Hub om snel vanaf de handheld Pebble® of aan de wand gemonteerde wandhouder naar een scène in je gepersonaliseerde lijst met scènes (aangemaakt in de PowerView® App) te navigeren en deze te activeren. PowerView® Scene Controllers vereisen een PowerView® Hub.

Wat doen de favorietenknoppen op de PowerView® Scene Controller?

De PowerView® Scene Controller bevat twee favorietenknoppen. Je kunt scènes aan elke favorietenknop toewijzen voor activering met één druk op de knop.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Vind hier uw dichtstbijzijnde Luxaflex® dealer.

E-mail

info@luxaflexcontact.nl