Zolder raambekleding

Op zoek naar inspiratie voor je zolder?

Ben je van plan om je zolder te verbouwen tot een comfortabele ruimte. Door het toepassen van de juiste raamdecoratie wordt jouw nieuwe slaapkamer, game ruimte of gym, een ruimte met voldoende daglicht, privacy en ventilatie.

Duette® shades, plissé shades, horizontale jaloezieën, shutters of een rolgordijn voor je dakraam kan niet alleen functioneel zijn, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je zolderkamer.

En wat dacht je van zonwering voor je dakraam of draai- kiepraam? Zo bepaal je zelf of je zolderraam open of dicht is bij warmte, terwijl je toch volop van het daglicht kunt profiteren. En in combinatie met een hor houd je ongewenste gasten buiten, terwijl je geniet van frisse lucht. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je zolder een ware eyecatcher!

Sfeerbeeld van Luxaflex® - Raambekleding dakraam zolder
Horizontale jaloezieën met Thermostop® van Luxaflex® Horizontale jaloezieën met Thermostop® van Luxaflex®

Isolatie door raamdecoratie voor zolderramen?

Een goed geïsoleerde zolder kan het verschil maken in comfort gedurende het hele jaar. Wist je dat veel van de warmte in huis verloren gaat door (gesloten) ramen? Daarom is het belangrijk om te kiezen voor isolerende raambekleding, zo houd je het 's winters lekker warm. In de zomer kan het juist erg warm worden in huis, zeker op een zolderkamer, ook dan kan isolerende raambekleding het verschil maken.

Bij het kiezen van raamdecoratie voor zolders is het slim om te kiezen voor (verduisterende) Duette® shades. Deze dragen bij aan het verbeteren van de isolatie van de zolder. Overweeg ook om te investeren in een speciale coating zoals Thermostop® voor een nog betere isolatie. Dit is een optie in onze collectie horizontale jaloezieën. Thermostop® weerkaatst het zonlicht en leidt tot een lagere opwarming van het interieur. Zo blijft je zolder een aangename en energiezuinige ruimte het hele jaar door.

Verlichting en verduisteren van de zolder

Bij het inrichten van een zolder met een schuin dak is de verlichting van de zolderkamer van groot belang. Zorg voor voldoende natuurlijk lichtinval. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van raamdecoratie die geschikt is voor schuine dakramen of dakkappelen. Met de juiste verlichting creëer je een aangename en praktische ruimte op je zolder, zelfs met schuine daken.

Slaap je op zolder en wil je daarom juist goed kunnen verduisteren? Voor een optimale verduistering op zolder, kun je kiezen uit Duette® shades en plissé shades met een verduisterende stof, eventueel in combinatie met LightLock™ (alleen beschikbaar bij Duette® shades) om lichtkieren te minimaliseren. Daarnaast bieden we ook verduisterende rolgordijnen aan. Voor reguliere ramen zijn verduisterende gordijnen en rolluiken aan de buitenkant goede opties voor volledige duisternis.

Onze specialisten kunnen je adviseren over de mogelijkheden voor raamdecoratie voor draai- en kiepramen of dakramen.

Download de digitale brochure

Ontdek al onze raamdecoratie voor dakramen of draai-kiepramen in de gratis brochure. Download hem hier!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten.

Duette® shades in de badkamer Duette® shades in de badkamer

Privacy en natuurlijk licht binnenlaten op mijn zolder

Mocht je de wens hebben om een badkamer op de zolder te plaatsen, dan is privacy belangrijk. Er zijn diverse raamdecoratie-opties beschikbaar die perfect zijn om privacy te creëren. Voor dakramen kun je kiezen uit Duette® shades, plissé shades, horizontale jaloezieën, shutters en rolgordijnen. Bij het selecteren van raamdecoratie voor dakramen is het essentieel om te kiezen voor lichtdoorlatende of semi-transparante stoffen, in plaats van verduisterende materialen.

Voor zolders met dakramen die veel zonlicht binnenlaten, zijn er speciale oplossingen beschikbaar. Een uitstekende keuze zijn horizontale jaloezieën met Thermostop® coating. Deze exclusieve coating, beschikbaar voor specifieke lamelkleuren, reflecteert zonlicht, waardoor het binnen minder warm wordt.

Rolhor op maat voor dakraam Rolhor op maat voor dakraam

Fris en beschut

Raamdecoratie voor je dakraam geeft je de mogelijkheid om de zolder te verduisteren, of juist om te genieten van natuurlijk daglicht. Daarnaast creëer je met raamdecoratie privacy en isolatie. Combineer je raambekleding met een hor en geniet optimaal van frisse lucht, zonder lastig gevallen te worden door insecten.

Kies bijvoorbeeld voor de plisse hor Plus, de rolhor Super Nova, de rolhor Plus, of een inklemhor voor een efficiënte hor-oplossing die perfect past bij jouw dakraam of dakkapel.

Ook buitenzonwering voor de zolder zorgt voor privacy en isolatie, ga bijvoorbeeld voor rolluiken of screens voor de ramen van je dakkapel.

Met deze slimme combinatie van zonwering en horren maak je jouw zolder niet alleen comfortabeler, maar ook stijlvoller. Laat je zolder stralen met de juiste raamdecoratie en geniet van het extra comfort dat onze collectie biedt!

Pebble® afstandsbediening voor elektrische raambekleding Pebble® afstandsbediening voor elektrische raambekleding

Bediening voor raambekleding op moeilijk bereikbare plekken

Naast dat een zolderraam makkelijk open en dicht gaat zonder dat de raambekleding in de weg zit, is de bediening daarvan ook belangrijk. Onze standaard handbediening voor dakramen is doorgaans LiteRise®. Voor ramen op grotere hoogte kan de raamdecoratie optioneel worden geleverd met een verlengde bedieningsstang. Zo is deze gemakkelijk te bereiken, zonder dat je op een krukje of iets dergelijks hoeft te staan.

Voor ramen in bijvoorbeeld een dakkapel waar de raamdecoratie lastig te bedienen is, hebben we een elektrische optie. Onze raamdecoratie kan bediend worden met een afstandsbediening, met je smartphone of met je stem. Zo kan je alle raamdecoratie op afstand bedienen, ongeacht de kamer waar je je bevindt.

Advies gesprek

Vraag een specialist om advies

Onze raamdecoratie wordt verkocht via specialisten met jarenlange ervaring en kennis van onze producten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten maken graag vrijblijvend een offerte voor je.

FAQ's - Zolder raambekleding