Thuiskantoor raambekleding

Op je thuiskantoor wil je ongestoord kunnen werken of studeren, zonder hinderlijk zonlicht op je beeldscherm, met voldoende frisse licht om je scherp te houden en met genoeg rust en privacy om je te kunnen concentreren bij het thuiswerken. Daarom is de juiste keuze van je raambekleding voor je thuiskantoor van groot belang. Zeker als je veel met een beeldscherm werkt, online vergadert, colleges volgt of bijvoorbeeld ontwerpt is lichtbeheersing van groot belang.

Er zijn richtlijnen opgesteld waarin is vastgelegd hoeveel daglicht er maximaal in een ruimte mag toetreden, in andere woorden: de toegestane lichttransmissie.

Deze richtlijnen zijn niet bindend voor een thuiskantoor, maar vormen wel een goede leidraad. Ze zijn onder andere afhankelijk van de locatie van het raam. Zo mogen ramen aan de noordzijde van een gebouw een maximale lichttransmissie hebben van 20%. Ramen aan de oost- en westzijde mogen een maximale lichttransmissie hebben van 8%, voor ramen aan de zuidzijde geldt een maximale lichttransmissie van 5%. Textiel heeft een dempende werking op de lichttoetreding.

Plissé en Duette® Shades zijn goede raambekleding keuzes voor je thuiskantoor. Je kunt de stof uitzoeken die past bij de locatie van het raam en voldoet aan de toegestane lichttransmissie, of je combineert twee stoffen in een raambekleding toepassing, in een zogeheten combi model. Met deze unieke twee-in-één variant kunt u Duette® en/of Plissé stoffen combineren in één product. Kies voor verschillende kleuren, stoffen of transparanties en werk zo 24/7 comfortabel.

Wil je privacy combineren met zonlicht? Denk dan eens aan top/down-bottom-up. Top Down/ Bottom up is beschikbaar met Duette® Shades, Plissé® Shades en horizontale jaloezieën. Hiermee kun je je raambekleding instellen, zoals jij dat wil. De bovenkant open en de onderkant dicht of juist andersom? Geen probleem! Hiermee kun je nog steeds natuurlijk lichtinval hebben, maar privacy wanneer jij dat nodig hebt.

Ook aluminium en houten horizontale jaloezieën, zijn geschikt voor je kantoor, omdat je door het tuimelen van de lamellen de lichtinval kunt reguleren en zo steeds optimale lichtbeheersing hebt. Het grote voordeel van onze raambekleding op maat: het past altijd perfect, dus extreme lichtkieren worden vermeden waardoor je fijner en efficiënter werkt. Vind je alleen jaloezieën saai? Combineer dan je raambekleding met bijvoorbeeld gordijnen, zodat je “ hard en zacht” combineert. Enorm stijlvol en met ons smart home systeem PowerView® Automation gemakkelijk te bedienen.

Tip: heb je draai- /kiepramen in je kantoor? Kies dan voor horizontale jaloezieën, plissé of Duette® Shades in een FrameFix® profiel, dat je zonder boren of schroeven kunt installeren op deze type raam.

Zet regelmatig je ramen even open om frisse lucht binnen te laten. Goed voor je concentratie en voor je gezondheid. Geen vervelende insecten binnenkrijgen? Denk dan eens na over horren.

Het beste werk je in een rustige, aparte kamer. Heb je die ruimte niet in je huis, maar wil je wel een aparte werkplek creëren? Probeer dan een plek te vinden in huis waar je je kantoor kan nabootsen en als je klaar bent met werken de plek gemakkelijk kunt opruimen. Zo onderscheid je je werk nog steeds goed met je privé.

Luxaflex® Brochure aanvragen

Vraag gratis brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze Luxaflex® producten.

Brochure aanvragen

FAQ's - Thuiskantoor raambekleding