Stoffen met iets extra's

Wij hebben een oplossing voor ieder raam en iedere situatie. Soms voldoet een product op zichzelf nog niet volledig aan jouw wensen, daarom hebben wij in onze collecties ook stoffen met iets extra's. Denk aan specifieke coatings of duurzaam geproduceerde stoffen.

Duette® shades Duette® shades

Vraag de gratis brochure aan

Benieuwd naar onze producten? Download de digitale brochure hier.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Luxaflex® verticale jaloezieën met StainStop Luxaflex® verticale jaloezieën met StainStop

StainStop

Onze vocht- en vuilafstotende coating, StainStop, beschermt jouw raamdecoratie tegen vlekken. Van droog vuil, zoals stof en rook, tot vlekken van vloeistoffen op water- en oliebasis, denk daarbij koffie, melk of ketchup.

Wanneer je je Luxaflex® raamdecoratie laat behandelen met StainStop gaan je producten langer mee. De coating werkt antistatisch, waardoor de stof heel makkelijk te reinigen is met een vochtige spons. Door het goed onderhouden van je producten is de kans op slijtage kleiner en geniet je langer van je stijlvolle raambekleding.

StainStop is geschikt voor;

Door de coating zijn deze producten dus ook geschikt voor in vochtige ruimtes, zoals de keuken en badkamer.

Duette® shades met Topar® Duette® shades met Topar®

Topar® en Topar® Plus

Je kunt een deel van onze producten laten voorzien van een Topar® of Topar® PLUS afwerking. Deze behandeling zorgt ervoor dat de stoffen zon- en warmtewerend zijn. Dankzij de kleurloze Topar® coating wordt de zonnewarmte in grotere mate gereflecteerd, waardoor je huis koeler blijft tijdens de warme zomerdagen. Bovendien wordt fel zonlicht verminderd en voorkomt het hinderlijke schittering, bijvoorbeeld op beeldschermen. Hierdoor zijn deze stoffen ideaal voor in je (thuis)kantoor.

Topar® vind je in de collecties;

Met Topar® PLUS profiteer je niet alleen van het zon- en warmtewerende effect, maar ook van een stofwerend effect. Met de Topar® PLUS coating is je raambekleding beschermd tegen stof en bestand tegen insectenvuil en glasreiniger. Dit maakt deze stoffen extra geschikt voor serres en dakramen. Je reinigt ze eenvoudig met een vochtige spons. Topar® PLUS is beschikbaar in de collectie plissé shades.

Silhouette® shades met ClearView™ Silhouette® shades met ClearView™

ClearView™

Met ClearView™ bedoelen we onze extra transparante stoffen of producten. We vinden ClearView™ in de collecties

Twist® rolgordijnen en Silhouette® shades combineren privacy en zicht naar buiten op een unieke manier, daarbij zorgen ze ook voor mooi gefilterd licht. Je kunt binnen deze productgroepen kiezen voor extra heldere stof: ClearView™. Zo verbeter je je zicht naar buiten aanzienlijk.

Ook onze horren met vlak gaas kunnen voorzien worden van ClearView™ gaas. Daarmee wordt je zicht naar buiten nauwelijks verhinderd, terwijl je blijft genieten van een insectenvrij huis.

Rolhor Super Nova Rolhor Super Nova

Poll-Tex®

Last van hooikoorts?

Poll-Tex® is dé oplossing voor mensen met hooikoortsklachten. Dit horrengaas houdt niet alleen pollen en schadelijke luchtdeeltjes buiten, maar zorgt ook voor een constante toevoer van frisse lucht binnen. Door een speciale coating kan Poll-Tex® meer dan 90% van de pollen tegenhouden, terwijl het horrengaas de hoge luchtdoorlaatbaarheid en transparantie behoudt.

Deze hoogwaardige gaaskwaliteit heeft verschillende voordelen:

 • Het houdt pollen, stof en insecten buiten.
 • Het biedt een hoge mate van transparantie.
 • Het heeft een uitstekende luchtdoorlaatbaarheid.

Poll-Tex® kan geleverd worden in combinatie met de scharnierende en schuivende hordeur, onze inklemhorren, de rolhor Super Nova en de vaste hor Plus.

Luxaflex® horizontale jaloezieën Luxaflex® horizontale jaloezieën

Thermostop®

Energiebesparing in zomer en winter is ideaal met onze Thermostop® coating.

De Thermostop® lamel heeft een goudkleurige achterzijde met een speciale beschermende coating. Deze weerkaatst het zonlicht en leidt tot een lagere opwarming van het interieur, perfect tijdens de warme zomerdagen. De stralingswaarde van horizontale jaloezieën met Thermostop® is 30%, tegenover 90% bij een lamel zonder coating.

In de winter houden horizontale jaloezieën met Thermostop® de warmte beter binnen, dan horizontale jaloezieën zonder deze coating. Zo behoud je een aangename temperatuur in huis.

Thermostop® is uitsluitend beschikbaar in onze collectie horizontale jaloezieën, bij een lamelbreedte van 25mm of 35mm en een select aantal kleuren.

Luxaflex® verticale jaloezieën Luxaflex® verticale jaloezieën

Cradle to Cradle®

Een groot deel van onze polyester stoffen hebben een Cradle to Cradle® Bronze-certificering. De materialen van de gecertificeerde producten worden na gebruik ingezet voor verwerking in andere producten. Zo blijft de waarde behouden. Wij vinden het belangrijk onze verantwoordelijkheid hierin te nemen en te investeren in een duurzamer productieproces.

Cradle to Cradle® gaat uit van het hergebruiken van grondstoffen. We steunen de filosofie dat producten niet tot afval mogen leiden.

Je vindt deze stoffen in de collecties;

 • Duette® shades
 • Verticale jaloezieën
 • Horizontale jaloezieën
GreenScreen Sea-Tex® GreenScreen Sea-Tex®

GreenScreen Sea-Tex®

Wij proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te handelen en zijn continu bezig met het verduurzamen van onze producten en productieprocessen. Zo hebben wij raamdecoratiestoffen gemaakt van gerecycled plastic uit kust gebieden. GreenScreen Sea-Tex® noemen we dit.

Het begint allemaal bij de inzameling van plastic in een gebied van 100 meter in zee tot 50 kilometer landinwaarts: ocean-bound plastic. Vervolgens wordt dit plastic afval verwerkt, gemalen en omgezet naar garen, die uiteindelijk verweven worden in nieuwe raamdecoratie stoffen.

GreenScreen Sea-Tex® is verkrijgbaar in de collecties;

 • Plissé shades
 • Rolgordijnen
 • Verticale jaloezieën
Re-Life Re-Life

Re-Life

Onze re-life stoffen worden gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarmee leveren we een bijdrage aan een betere toekomst van onze planeet.

Eerst worden lege, gebruikte petflessen ingezameld om ze vervolgens volledig te versnipperen. Daarna worden ze omgezet naar hoogwaardig garen. De methode die hier wordt toegepast draagt bij aan een vermindering van het waterverbruik en de CO2-uitstoot op onze productielocaties. De laatste stap is het weven van de garen in een nieuwe re-life stoffen.

Je kiest in onderstaande collecties voor de stijlvolle en duurzame re-life stoffen;

 • Rolgordijnen
 • Gordijnen
 • Plissé shades
 • Vouwgordijnen
OEKO-TEX® OEKO-TEX®

OEKO-TEX®

Bij ons staat veiligheid op de eerste plaats bij het produceren van raamdecoratie. Het is dan ook belangrijk dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. Daarom hebben veel van onze collecties stoffen met een OEKO-TEX® certificaat, wat aangeeft dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn in het productieproces.

OEKO-TEX® vind je in de collecties;