Badkamer raambekleding

De badkamer is een plek waar je je wilt ontspannen en wil je alles van de dag even vergeten. Daar wil je volledige privacy en een moment voor jezelf hebben. Dan is passende raambekleding enorm belangrijk. Door de warmte en vochtigheid is niet iedere collectie geschikt voor deze ruimte. Ondanks dat hoef je hoef je geen concessies te doen als je de badkamer een echte designerafwerking wilt geven.

Wij hebben een fantastisch assortiment van raambekleding en zonwering, van klassiek tot modern dat je voldoende mogelijkheden geeft om uit te kiezen.

Onze toppers voor de badkamers:

  • plissé & Duette® shades
  • Aluminium jaloezieën
  • (Faux) Wood jaloezieën
  • Shutters
  • Rolgordijnen
  • Luxaflex LightLine® rolgordijnen

Luxaflex LightLine® rolgordijnen Luxaflex LightLine® rolgordijnen

Eisen voor de badkamer

Het belangrijkste is dat je de badkamer permanent, maar zeker direct na gebruik, goed ventileert moet worden, zodat schimmels en andere vochtproblemen geen kans krijgen.

Een goed ventilatiesysteem kan hierbij helpen, net als een constante toevoer van verse lucht. Zorg dat er, indien mogelijk, altijd een raam “open” staat, zoals een klepraampje of bovenlicht. Veel badkamers zijn, om ventilatie en luchten te vereenvoudigen, voorzien van draai-kiepramen, ook wel kantelramen of klapramen genoemd. Luxaflex® biedt speciaal voor dit type ramen verschillende stijlvolle oplossingen.

Verder dient een badkamer vooral praktisch, veilig en solide te zijn. Naast ramen in de badkamer is het gebruik van planten een goede keuze om het klimaat beter te kunnen beheersen. Er zijn verschillende soorten planten die goed tegen de warme, vochtige omgeving kunnen van de badkamer. Handig en stijlvol.

Probeer zo veel mogelijk materialen te gebruiken die geschikt zijn voor de vochtige badkamer. Onze producten van aluminium en kunststof zijn, evenals doeken van 100% polyester zijn het beste geschikt voor badkamers. Wil je 100% zeker zijn? Kies dan voor stoffen die behandeld zijn met Stainstop; de perfecte keuze voor je badkamer of voor Luxaflex LightLine® rolgordijnen waarvan het doek ook zeer geschikt is voor voor vochtige ruimtes.

De condensatie en vochtigheid in de badkamer zorgen ervoor dat een normale stof snel beschadigd, daarom raden wij altijd aan om doeken te nemen die hier echt bestand tegen zijn. Stoffen met een StainStop finish zijn gemaakt met een speciale formule die stoffen antistatisch en vocht- en vuilafstotend maakt. Hierdoor kan je je raambekleding makkelijker schoonhouden en blijft die mooi van kwaliteit.

Horizontale jaloezieën - Houten jaloezieën (imitatiehout)

Top 5 raambekleding badkamer

Plissé en Duette® shades

Zowel Plissé als Duette Shades zijn beide geschikte keuzes voor de badkamer. De aluminium hardware is in beginsel roestbestendig. Beide collectie hebben grofweg dezelfde eigenschappen en kenmerken.

Plissé gordijnen hebben een speels effect door de enkele plooi. Het is een luchtige raamdecoratie door de transparantie van de stof en zeer geschikt voor de badkamer. Wie een meer elegante en stijlvolle sfeer wil creëren kan het voor Duette® shades kiezen. Duette® shades hebben een dubbele plooi.

Plissé shades hebben stoffen met een StainStop coating. Plissé shades drogen gemakkelijker door de enkele plooi, waardoor die nog beter zijn voor de badkamer. De nieuwe collectie Duette® shades biedt stoffen met een Topar® afwerking. De kleurloze coating is ongevoelig voor vochtigheid en insecten uitwerpselen.

Tip: omarm het licht en kies voor privacy met top down/bottom up. De badkamer is een plek waar je echt tot rust komt. Dan is privacy behouden ontzettend belangrijk. Met de top down/bottom up-optie kun je zowel lichtinval creëren als je privacy behouden. Zo kunnen al je wensen uit laten komen.

Plissé shades met StainStop coating Plissé shades met StainStop coating

Tip: Plissé en Duette® shades en Horizontale Jaloezieën voor draai-kiepramen

Heb je kunststof kozijnen in je badkamer of wil of kan je om een andere reden niet boren? Daar hebben we een handige oplossing voor: FrameFix™. Hiermee kun je Duette® shades, plissé shades en 16/25 mm Jaloezieën eenvoudig ophangen zonder te boren.

Daarnaast zijn zowel plissé shades als Duette® shades ook eenvoudig te monteren in draaikiepramen met het innovatieve montagesysteem TruFit®. Dit systeem kleeft namelijk aan het glas, waardoor je ook deze raambekleding zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Slim, strak én elegant!

Zwarte shutters in de badkamer Zwarte shutters in de badkamer

Aluminium jaloezieën badkamer

Aluminium is roestvast waardoor dit een zeer geschikte raamdecoratie is voor je badkamer. Onze Horizontale jaloezieën worden op maat gemaakt en houden al sinds de introductie een centrale plek in de woontrends.

Houten jaloezieën badkamer

Echte Houten Jaloezieën zijn niet geschikt voor badkamers of andere vochtige ruimtes, maar er is een prima alternatief: de collectie Wood Elements jaloezieën. Dit zijn kunststof jaloezieën, maar hebben houttexturen, waardoor ze een stijlvolle warme sfeer geven aan je badkamer. Doordat deze houten jaloezieën van kunststof zijn gemaakt, zijn de perfect bestand tegen vocht. Verkrijgbaar in 50 en 70 millimeter lamellen.

Shutters badkamer

Binnen de collectie Luxaflex® Shutters kan je kiezen voor de Elements Shutters. Deze is volledig gemaakt van ABS kunststof en hierdoor spatwaterproof en geschikt voor bijvoorbeeld badkamers en keukens.

Rolgordijnen badkamer

Kies je voor een rolgordijn in de badkamer zorg dan altijd dat je voldoende ventileert en het Rolgordijn niet nat oprolt. Als je kiest voor stoffen met een Stainstop® Coating kies je voor een rolgordijn dat in een zekere mate vochtwerend is, maar ventilatie blijft cruciaal.

Luxaflex LightLine® rolgordijnen badkamer

Dit type rolgordijn is vervaardigd van hoogwaardig kunsstof en, mits je het niet nat oprolt en goed ventileert uitstekend geschikt voor de badkamer.

Ander voordeel: door de structuur van het doek krijg je binnen een zacht licht, maar heb je wel voldoende privacy omdat inkijk wordt belemmerd. Best fijn in de badkamer!

Download de digitale brochure

Ontdek al onze raamdecoratie in de gratis brochure. Download hem hier!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten.

FAQ's - Badkamer raambekleding