Layering

Wat bedoelen we met layering?

Gelaagde raambekleding is een gemakkelijke en stijlvolle manier om kleuren, materialen en patronen te combineren en zo van je raam een mooie en praktische blikvanger in je woning te maken.

De combinatie van diverse raamdecoratie met gordijnen creëert een luxe effect en zorgt voor extra dimensie in een kamer, maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je dit het best aanpakt.

Begin met het functionele aspect

Wat zal de functie van de raamdecoratie in de ruimte precies zijn? Het antwoord op enkele eenvoudige vragen zal het veel gemakkelijker maken om de juiste raambekleding te kiezen.

Wil je volledige verduistering in je slaapkamer om beter te kunnen slapen? Wil je meer privacy? Probeer je de stijl van verschillende soorten raamdecoratie in dezelfde kamer of in aangrenzende kamers op elkaar af te stemmen? Of ben je op zoek naar een volledig nieuwe look?

Op deze pagina vind je advies en inspiratie voor layering, waarmee je elke kamer in je woning een unieke look kan geven.

Gordijnen met horizontale jaloezieën in het Binti Home Inspiratiehuis Gordijnen met horizontale jaloezieën in het Binti Home Inspiratiehuis

Hoe begin je eraan?

Wanneer je horizontale jaloezieën en gordijnen combineert, is contrast belangrijk, zodat de twee lagen niet om aandacht concurreren.

Kies eerst de jaloezieën. Deze hebben namelijk grote impact op de lichtinval en comfort in je woning. Bij het kiezen van het soort jaloezieën is het belangrijk om rekening te houden met je praktische behoeften op het vlak van lichtregeling, privacy en energie-efficiëntie.

Wij bieden een ruim aanbod aan stijlvolle mogelijkheden, elk met verschillende kenmerken. Kies je voor aluminium horizontale jaloezieën of ga je toch voor houten jaloezieën voor een warme uitstraling?

Interieurstyliste Souraya van online platform @bintihome combineert goudbeige horizontale jaloezieën met zandkleurige gordijnen. Bekijk hier de before & after.

Gordijnen met horizontale jaloezieën in het Binti Home Inspiratiehuis Gordijnen met horizontale jaloezieën in het Binti Home Inspiratiehuis

Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl?

Gordijnen, transparant of verduisterend geven een kamer een luxueuze uitstraling.

Het is belangrijk te weten dat de confectiewijze een grote invloed heeft op de algemene look van je ramen. Op maat gemaakte Luxaflex® gordijnen zijn beschikbaar in verschillende stijlen: enkele plooi, dubbele plooi, dubbele retourplooi of waveplooi.

Tip: stem de (kleur van) de gordijnen af op andere belangrijke elementen in de kamer, zoals de meubelstof, kussens en kleden.

In deze video vertelt interieurstyliste Souraya je meer over het kiezen van de juiste gordijnen.

Vraag de gordijnenbrochure aan

Vraag hier een gratis brochure aan en verdiep je verder in de gordijnencollectie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Moodboard interieurstyliste Souraya van @bintihome - natureltinten Moodboard interieurstyliste Souraya van @bintihome - natureltinten

En wat met dessins en kleuren?

Denk aan kleuren en texturen waar je van nature toe aangetrokken bent. Houd je van subtiele stoffen? Of eerder van gewaagde dessins? Of van luxueuze structuren?

Houd ook rekening met de rest van je interieur. Als je muren in een neutrale tint geverfd zijn, dan kies je een stof in een sterk contrasterende kleur.. Als één van je meubels, zoals een sofa, een in het oog springend dessin heeft, denk dan aan een stof met een zachte textuur en een neutrale kleur, zodat je raambekleding naadloos aansluit op de rest van je interieur.

Interieurstyliste Souraya met gordijnenhanger - Combinatie van houten jaloezieën met gordijnen in grijstinten

Toon-op-toon of contrasterend?

Als je fan bent van elegante toon-op-toon kleurencombinaties, kan je met je raamdecoratie een gevoel van rust creëren.

Maar als je voor een opvallende look wil gaan, kies je stoffen in een donkere kleur voor een opvallend effect.

Met ons aanbod aan raamdecoratie kan je eindeloos combineren en de juiste stijl voor elke kamer vinden, van woonkamer tot een werk- of slaapkamer.

Verduisterende Duette® shades met gordijnen - thuis bij interieurstyliste Souraya van @bintihome Verduisterende Duette® shades met gordijnen - thuis bij interieurstyliste Souraya van @bintihome

Houd het eenvoudig

Wit, crème en grijs zijn tinten die, individueel of gecombineerd, in elke ruimte een kalmerende en tijdloze sfeer creëren.

Maak gebruik van andere accessoires zoals zachte kussens en tapijten om nog meer textuur en kleur in de kamer te brengen. Voor welke look je ook gaat, je vindt zeker een perfecte Luxaflex® jaloezie en zorgvuldig afgewerkte gordijnstoffen om je ramen te bekleden.

Luxueuze stijl - vouwgordijnen en gordijnen

De combinatie van gordijnen en vouwgordijnen zorgt voor een extra dimensie in een kamer. Beiden zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren die bij jouw stijl passen.

Er is een ruim aanbod aan stijlen en dessins beschikbaar die gecombineerd kunnen worden, van doorschijnende tot diep gestructureerde stoffen die ook praktische eigenschappen hebben met het oog op privacy, lichtfiltering of verduistering.

Een andere mogelijkheid is het voorzien van een thermische voering voor je vouwgordijnen en gordijnen voor extra comfort en warmte, vooral in de koude wintermaanden.

Grijze gordijnen gecombineerd met vouwgordijnen - ton sur ton

Gezellig en stijlvol

Als je grote ramen hebt, denk je best aan lichtregeling, privacy en temperatuurcontrole.

Zo zorgt een combinatie van Duette® shades en gordijnen niet alleen voor een luxueuze en rijke uitstraling, maar ook voor talrijke voordelen op het vlak van functionaliteit en stijl:

  • Luxueuze en rijke uitstraling van je ramen
  • Duette® shades houden de hitte tegen, zodat je het in de zomer binnenshuis koeler kunt houden
  • Houd je woning warmer in de winter, want Duette® shades helpen je de warmte beter binnen te houden
  • Voorzie je gordijnen van thermische voering voor een vollere look en betere isolatie
  • Houd het licht buiten met verduisterende stoffen
Duette® shades en kamerhoge gordijnen Duette® shades en kamerhoge gordijnen

Grote ramen en akoestiek

Als je heel hoge plafonds hebt of je de breedte en hoogte van je ramen wil benadrukken, kan je de raamdecoratie en gordijnen net onder het plafond installeren. Dat creëert een gevoel van ruimte en doet het raam nog groter lijken.

Een open ruimte met grote ramen en veel harde oppervlakken zoals glas en vloerbetegeling, kan voor vervelende echo’s zorgen.

Door een akoestische stof te kiezen, kan je de galm in de ruimte verminderen. Dit is een prima oplossing voor elke kamer waar je last hebt van echo’s.

De perfecte lichtregeling

Het combineren van raamdecoratie is stijlvol, maar tegelijkertijd is het ook erg functioneel.

Layering geeft je meer controle over lichtinval en privacy, omdat je je raamdecoratie apart van elkaar in de gewenste stand kan brengen.

Je kunt je rolgordijnen bijvoorbeeld half sluiten en je gordijnen volledig openen, zodat er overdag voldoende licht binnenkomt. 's Avonds sluit je de rolgordijnen en de gordijnen voor een goede nachtrust.

Luxaflex Lightline® rolgordijnen met kamerhoge gordijnen Luxaflex Lightline® rolgordijnen met kamerhoge gordijnen

Ga voor extra comfort

Creëer je eigen smart home met Luxaflex® PowerView® automation.

PowerView® automation maakt het mogelijk je Luxaflex® raamdecoratie en gordijnen op elk moment van de dag te openen en te sluiten met een druk op een knop.

Een praktische nieuwe manier om nog meer van je raamdecoratie te genieten.

Luxaflex® PowerView® automation Luxaflex® PowerView® automation
Luxaflex® showroom Luxaflex® showroom

Waar is Luxaflex® raamdecoratie verkrijgbaar?

Het volledige aanbod van Luxaflex® raamdecoratie vind je in een Luxaflex® showroom in je buurt.

Je krijgt deskundig advies, kan er inspiratie opdoen en een afspraak maken voor een professionele opmeting.

Maak vandaag nog een afspraak.

FAQ's - Layering