Layering

Wat bedoelen we met layering?

Gelaagde raambekleding is een gemakkelijke en stijlvolle manier om kleuren, materialen en patronen te combineren en zo van je raam een mooie en praktische blikvanger in je woning te maken.

De combinatie van jaloezieën en gordijnen creëert een luxe effect en zorgt voor extra dimensie in een kamer, maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je dit het best aanpakt.

Begin met het functionele aspect

Wat zal de functie van de raamdecoratie in de ruimte precies zijn? Het antwoord op enkele eenvoudige vragen zal het veel gemakkelijker maken om de juiste raambekleding te kiezen.

Wil je volledige verduistering in je slaapkamer om beter te kunnen slapen? Wil je meer privacy? Probeer je de stijl van verschillende soorten raamdecoratie in dezelfde kamer of in aangrenzende kamers op elkaar af te stemmen? Of ben je op zoek naar een volledig nieuwe look?

Op deze pagina vind je advies en inspiratie voor layering, waarmee je elke kamer in je woning een unieke look kan geven.

layering: Duette® Shades en Gordijnen layering: Duette® Shades en Gordijnen

Hoe begin je eraan?

Wanneer je jaloezieën en gordijnen combineert, is contrast belangrijk, zodat de twee lagen niet om de aandacht concurreren.

Kies eerst de jaloezieën. Er is een ruim aanbod aan stijlvolle mogelijkheden, elk met verschillende kenmerken. Harde raambekleding zoals houten of metalen jaloezieën hebben een strakke uitstraling, met lamellen die het licht laten binnenvallen precies zoals jij het wil.

Een andere optie zijn afgeronde vormen zoals klassieke vouwgordijnen of Duette® of Silhouette® Shades. Op die manier kan je zachte jaloezieën met een effen kleur combineren met gordijnen met een contrasterende textuur of dessin.

Bij het kiezen van het soort jaloezieën is het ook belangrijk rekening te houden met je praktische behoeften op het vlak van lichtregeling, privacy en energie-efficiëntie.

De keuze van de juiste jaloezieën heeft een grote impact op de lichtinval en het comfort in je woning. Daarom zijn ze het eerste waar je bij layering aan moet denken.

luxueuze gordijnen op maat luxueuze gordijnen op maat

Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl?

Gordijnen, transparant of lichtwerend geven een kamer een luxueuze, gesofisticeerde uitstraling en bestaan in veel verschillende modellen.

Het is belangrijk te weten dat de confectiewijze een grote invloed heeft op de algemene look van je ramen. Op maat gemaakte Luxaflex® Gordijnen zijn beschikbaar in verschillende stijlen: enkele plooi, dubbele plooi, dubbele retourplooi of waveplooi.

Tip: stem de (kleur van) de gordijnen af op andere belangrijke elementen in de kamer, zoals de meubelstof, kussens en kleden.

Gordijnen in combinatie met shutters Gordijnen in combinatie met shutters

En wat met dessins en kleuren?

Denk aan kleuren en texturen waar je van nature toe aangetrokken bent. Houd je van subtiele stoffen? Of eerder van gewaagde dessins? Of van luxueuze structuren?

Houd ook rekening met de rest van je interieur. Als je muren in een neutrale tint geverfd zijn, dan kies je een stof in een sterk contrasterende kleur.. Als één van je meubels, zoals een sofa, een in het oog springend dessin heeft, denk dan aan een stof met een zachte textuur en een neutrale kleur, zodat je raambekleding naadloos aansluit op de rest van je interieur.

Weet je het even niet? Onze specialisten adviseren je graag.

Toon-op-toon of contrasterend?

Alles hangt van jouw voorkeuren af!

Als je fan bent van elegante toon-op-toon kleurencombinaties, kan je een gevoel van rust creëren via je ramen, met een look die de kamer niet overheerst.

Maar als je voor een opvallende look wil gaan, kies je beter stoffen in een donkere kleur voor een opvallend en glamour effect.

Met het aanbod gordijnen en jaloezieën van Luxaflex® kan je eindeloos combineren en de juiste stijl voor elke kamer vinden, van woonkamer tot een werk- of slaapkamer.

layering : Duette® Shades en Gordijnen layering : Duette® Shades en Gordijnen

Houd het eenvoudig

Wit, crème en grijs zijn tinten die, individueel of gecombineerd via layering, in elke ruimte een kalmerende en tijdloze atmosfeer creëren.

Maak gebruik van andere accessoires zoals zachte kussens en tapijten om nog meer textuur en kleur in de kamer te brengen. Voor welke look je ook gaat, je vindt zeker een perfecte Luxaflex® jaloezie en zorgvuldig afgewerkte gordijnstoffen om je ramen te bekleden.

vouwgordijnen en gordijnen vouwgordijnen en gordijnen

Luxueuze stijl - vouwgordijnen en gordijnen

De combinatie van gordijnen en vouwgordijnen zorgt voor een extra dimensie in een kamer. Beiden zijn beschikbaar in een brede waaier aan modellen die bij jouw persoonlijke stijl passen, van eigentijdse strakke lijnen tot zachte plooien.

Er is een ruim aanbod aan stijlen en dessins beschikbaar die gecombineerd kunnen worden, van doorschijnende tot diep gestructureerde stoffen die ook praktische eigenschappen hebben met het oog op privacy, lichtfiltering of verduistering.

Een andere mogelijkheid is het voorzien van een thermische voering voor je vouwgordijnen en gordijnen voor extra comfort en warmte, vooral in de koude wintermaanden.

Layering hoeft trouwens niet beperkt te blijven tot hetzelfde raam: door binnen hetzelfde kleurenpalet te blijven, kan je vouwgordijnen en gordijnen in verschillende ramen plaatsen en zo een harmonieus geheel creëren.

layering - vouwgordijnen en gordijnen
layering: Duette® Shades en Gordijnen layering: Duette® Shades en Gordijnen

Gezellig en stijlvol

Als je grote ramen hebt, denk je best aan lichtregeling, privacy en temperatuurcontrole.

Als je via de juiste raamdecoratie deze aspecten combineert, kan je dag en nacht van comfort genieten zonder aan stijl in te boeten.

Zo zorgt een combinatie van Duette® Shades en Gordijnen niet alleen voor een luxueuze en rijke uitstraling, maar ook voor talrijke voordelen op het vlak van functionaliteit en stijl:

  • Luxueuze en rijke uitstraling van je ramen
  • Duette® Shades houden de hitte tegen, zodat je het in de zomer binnenshuis koeler kunt houden
  • Houd je woning warmer in de winter, want Duette® Shades helpen je de warmte beter binnen te houden
  • Voorzie je gordijnen van thermische voering voor een vollere look en betere isolatie
  • Houd het licht buiten met verduisterende stoffen voor je jaloezieën en gordijnen
layering: Duette® Shades en kamerhoge gordijnen layering: Duette® Shades en kamerhoge gordijnen

Grote ramen en akoestiek

Als je heel hoge plafonds hebt of je de breedte en hoogte van je ramen wil benadrukken, kan je de jaloezieën en gordijnen net onder het plafond installeren. Dat creëert een gevoel van grandeur en doet het raam nog groter lijken.

Als de kamer een open ruimte is met grote ramen en veel harde oppervlakken zoals glas, vloerbetegeling en keramiek, kan dat voor vervelende echo’s zorgen.

Door een akoestische stof te kiezen voor je jaloezieën en gordijnen, kan je de galm in de ruimte gevoelig verminderen door het geluid te dempen.

Dit is een prima oplossing voor een thuiskantoor, speelkamer of elke multifunctionele kamer waar je last hebt van echo’s.

kamerhoge gordijnen kamerhoge gordijnen

Lichtfiltering dankzij doorschijnende stoffen

Niet alleen is de combinatie van doorschijnende, lichtfilterende jaloezieën en gordijnen elegant en modern, maar ze zorgt ook voor zacht, diffuus licht en voorkomt verblinding.

Met de Luxaflex ® Top-Down/Bottom-Up bediening kan je de jaloezieën op eender welke hoogte instellen voor een perfect evenwicht tussen lichtinval, privacy en zicht. En ‘s avonds sluit je de jaloezieën en de gordijnen voor extra gezelligheid!

Layering geeft je meer controle over lichtinval en privacy, zodat je je kan concentreren op je werk of gewoon kan ontspannen.

Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up

Ontworpen voor smart homes

Combineer je nieuwe gelaagde raambekleding met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van slimme bedieningen.

PowerView® Automation maakt het mogelijk je Luxaflex® jaloezieën en gordijnen op om het even welk moment van de dag te openen en te sluiten met een druk op een knop, een tik op een mobiel apparaat of de klank van je stem als je met de voice assistant van je woning bent verbonden.

Een praktische nieuwe manier om nog meer van je raamdecoratie te genieten.

Luxaflex® PowerView® Automation Luxaflex® PowerView® Automation
Waar is Luxaflex® raamdecoratie verkrijgbaar? Waar is Luxaflex® raamdecoratie verkrijgbaar?

Waar is Luxaflex® raamdecoratie verkrijgbaar?

Het volledige aanbod van jaloezieën en gordijnen van Luxaflex® vind je in de Luxaflex®-showroom in je buurt.

Je krijgt er deskundig advies, kan er inspiratie opdoen en een afspraak maken voor een professionele opmeting!

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.