Maak je huis voorjaarsproof met deze tips

De lente is hier! Alhoewel april doet wat hij wil beginnen de bomen weer kleur te krijgen, de vogels te fluiten en breekt de zon steeds vaker door. Is jouw interieur al klaar voor de lente? Met deze tips en trends inspireren we je graag voor dit seizoen!

Maak je huis voorjaarsproof met deze tips

Niet alleen buiten, ook binnenshuis verandert er veel. De lente is voor velen namelijk hét moment om het huis groots aan te pakken. Met een grondige lenteschoonmaak, een nieuwe indeling of vrolijk gekleurde accessoires geef je jouw interieur een frisse lente make-over.

Ongedierte en pollen? Liever niet!

Als de zon weer gaat schijnen en de temperatuur gaat stijgen, is er niets fijner dan het openzetten van ramen en deuren. Totdat insecten en pollen het huis binnendringen. Maak het huis daarom insect- en hooikoorts-proof met handige horren! Zo blijft alles wat binnen niet welkom is buiten. Passend bij jouw wensen hebben we verschillende opties, zoals de Plissé hordeuren, ideaal voor buitendeuren, en inzetrolhorren voor ramen. Extra tip: Hou de horren mooi door ze jaarlijks mee te nemen in de lenteschoonmaak, want hier kan veel stof en vuil aan blijven kleven.

Voorjaarstrend: duurzaam en natuurlijk

Volgens onze interieurstyliste Maartje Knipscheer kiest de consument in 2021 nog vaker voor duurzame, degelijke en natuurlijke grondstoffen. Houten jaloezieën zijn hiervan een goed voorbeeld. Kies voor FSC gecertificeerd hout of juist de bamboevariant. Wist je dat bamboe een gras is dat bijzonder hard groeit, een hardere houtige structuur heeft en daardoor een prima alternatief voor hout is? Het heeft een veel kleinere impact op het milieu en past door de lichte, fijne en elegante structuur perfect in deze eco-trend. Zo zorg je voor een duurzaam element in het interieur, die ook nog eens heel stijlvol is!

Weg met die schitteringen

Meer zonnestralen betekenen ook meer schitteringen op televisie- en laptopschermen en dat kan vervelend zijn tijdens het thuiswerken. Met de juiste raambekleding vermindert dit aanzienlijk. Buitenjaloezieën en screens zijn een ster in het wegkaatsen van zonlicht. Hiermee hou je het binnenshuis niet alleen koeler, maar je voorkomt ook reflecties van zonlicht op schermen. Zo kun jij ongestoord je werk doen of genieten van die ene fijne serie!

Geef het interieur een opfrisser

Om je huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen, mag een flinke opfrisbeurt niet ontbreken. Geef het interieur een boost door donkere kleuren te vervangen voor pasteltinten. Dit kan al met een kleine aanpassing, zoals het verwisselen van kussens op de bank. Winterse items mogen naar zolder en de handen kunnen uit de mouwen worden gestoken voor een grondige lente-schoonmaak. Vergeet daarbij de radiatoren en raambekleding niet, want hierop kan zich gedurende het jaar veel viezigheid verzamelen.

De meest snelle en eenvoudige manier om je raambekleding stofvrij te maken, is met een plumeau of door het stof eraf te zuigen met de zachte, ronde borstel van je stofzuiger. Bij lichte vervuiling kun je de raambekleding afnemen met een schone, vochtige doek of zachte spons. Een andere slimme manier om je jaloezieën te poetsen is met een vleestang waar je microvezeldoekjes met elastiekjes omheen bindt. Op deze manier kun je de lamel aan twee kanten tegelijk schoonmaken en ben je een stuk sneller klaar!

Beeld: Horizontale Jaloezieën en sfeerbeeld van Luxaflex®