De beste hor voor een draai-kiepraam

  • 19 april 2024
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Horren voor je draai-kiepraam vinden kan een uitdaging zijn, maar wij helpen je. Er zijn verschillende horren mogelijk voor je raam die gemakkelijk zijn te monteren. Laat je adviseren door onze specialisten en lees hier over alles wat je moet weten over horren voor je draai-kiepraam.

Werk, geniet en slaap zonder hinderlijk gezoem

Goede ventilatie is cruciaal voor je gezondheid en daarom ventileren we overdag en slapen we als het kan met de ramen op een kier. Dat gaat extra makkelijk als je een draai-kiepraam in je huis hebt. En dan is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven, zodat jij uitgerust wakker wordt en niet de halve nacht op zoek bent naar dat vervelende zoemertje. Herkenbaar? Horren kunnen je hierbij helpen. Lees hier alles wat je moet weten over onze horren.

Heb je hooikoorts? Ook dan bieden we een oplossing! Want hoewel het buiten houden van insecten het voornaamste doel van een hor is, houden onze horren ook pollen tegen met ons speciale Poll-Tex® gaas. Hiermee wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Dat is dé perfecte uitkomst als je last hebt van hooikoorts!

Ook zijn onze horren op maat beschikbaar met ClearView™ , waarbij het zicht naar buiten verbetert en er 25 procent meer ventilatie mogelijk is doordat de draden van het gaas dunner zijn. Maar geen zorgen! Ze zorgen nog er nog steeds voor dat ongewenste insecten buiten blijven. En heb je huisdieren? Neem dan een hor met extra dik gaas tegen scherpe nagels.

Rolhor Plus van Luxaflex® Rolhor Plus van Luxaflex®

Kies voor horren!

Draai-kiepramen openen naar binnen, zodat het eenvoudiger wordt om de ramen te reinigen en op een kier te zetten, maar het betekent ook dat niet alle typen horren even geschikt zijn. Een inklemhor of een rolhor zijn goede oplossingen voor draai-kiepramen. Je kunt gemakkelijk je raam bedienen, zoals jij dat wilt. Ze worden altijd op maat gemaakt en zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar, zodat deze perfect bij je raamkozijnen passen.

Op maat gemaakt

Draai-kiepramen openen naar binnen, zodat het eenvoudiger wordt om de ramen te reinigen en op een kier te zetten, maar het betekent ook dat niet alle typen horren even geschikt zijn. Een inzethor of een rolhor zijn goede oplossingen voor draai-kiepramen. Je kunt gemakkelijk je raam bedienen, zoals jij dat wilt. Ze worden altijd op maat gemaakt en zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar, zodat deze perfect bij je raamkozijnen passen.

De voordelen van een rolhor

Een rolhor zit vast in je raamkozijn en geeft je de ruimte om deze te bedienen, zoals jij dat wil. We hebben rolhorren met een horizontale lijst, die je van boven naar beneden beweegt en we hebben rolhorren met een verticale lijst, die je van rechts naar links beweegt. Onze rolhorren kunnen ook met ClearView™ of Poll-Tex® geleverd worden. Voordelen van onze plissé rolhor (verticale lijst) zijn dat je deze kunt stoppen op iedere gewenste stand én het is de perfecte oplossing voor ramen die je moeilijk kunt bereiken omdat je altijd bij de bedieningslat kunt.

Inzethor van Luxaflex® Inzethor van Luxaflex®

De voordelen van een inzethor

Een inzethor is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. Dit komt door het handige klemsysteem. Bij plaatsing van de hor, klemt het frame zich vast in de raamopening, waardoor de inzethor vast zit. Het klemsysteem is niet permanent, dus je kunt de inzethor heel gemakkelijk verwijderen uit het kozijn, bijvoorbeeld in de winter of als de ramen gezeemd moeten worden. De inzethor is de perfecte oplossing voor kunststof draai-kiepramen omdat je daar niet in wilt boren.

Jouw hor opmeten

Wil je een prijsopgave van de Luxaflex® specialist? Dan is het handig als je de maten doorgeeft bij de aanvraag. Let erop dat je de dagmaat (de maat tussen de kozijnen) van de raamopening meet. Dit wil zeggen dat je de afmetingen tussen de kozijnstijlen moet meten, zowel horizontaal als verticaal. Immers: inzethorren plaats je ín het kozijn. Let op: een inklemhor (of inzethor) is alleen geschikt voor kunststof (en metalen) draai- en kiepramen die recht zijn afgewerkt. Is zelf opmeten niets voor jou? Maak dan gebruik van onze meet- & montage service bij je plaatselijke dealer. Je dealer verzorgt alles tot in de puntjes, zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Vakkundig gemeten en gemonteerd

Bij je plaatselijke Luxaflex® showroom krijgt je deskundig advies van uitstekend opgeleide medewerkers die over veel kennis en een jarenlange ervaring beschikken. Zij nemen graag de tijd om je het volledige productenaanbod te laten zien, aanraken en voelen.

Vraag een gratis brochure aan

Ontdek ons gehele horrenassortiment in de gratis brochure

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.