De perfecte kleuren voor een goede nachtrust

  • 4 februari 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Vind jij het ook lastig om de juiste kleur voor je slaapkamer te bepalen? We vertellen je hoe de kleuren groen en blauw zorgen voor een fijne nachtrust!

Iedereen zal het erover eens zijn; een goede nachtrust is goud waard! De slaapkamer kleuren leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Wist je dat kleur hier een heel grote rol in speelt? Zo wekken kleuren een bepaalde stemming in je op, waardoor je bijvoorbeeld heel rustig wordt – wat helpt om in de slaapmodus te komen. Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte kleuren voor je slaapkamer, geven we in deze blogpost tips en inspiratie voor een slaapkamer waar jij helemaal tot rust kan komen.

Natuurlijke rust

Kleuren hebben een psychologische invloed op je gemoedstoestand. Daarom vormen wit en natureltinten een fijne basis voor de slaapkamer, dit zorgt namelijk voor een aangename kalmte in de ruimte. Ook de natuur heeft een rustgevende werking in het interieur en brengt harmonie. Gebruik daarom lichtbruine of -grijze tinten en natuurlijke materialen zoals leer, hout en riet. Combineer wollen dekens, met tijdloze raambekleding voor de slaapkamer en een lichte of houten vloer voor natuurlijke rust in je slaapkamer.

Slaapkamer raambekleding - Rolgordijnen en gordijnen van Luxaflex® Slaapkamer raambekleding - Rolgordijnen en gordijnen van Luxaflex®

Bont en blauw

Wil je graag kleur toevoegen aan je slaapkamer? Kies dan voor de kleur blauw; blauw werkt rustgevend, verkoelt en geeft je een ontspannen gevoel. Dit zorgt voor een serene sfeer om lekker in slaap te vallen. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen! Deze kleur kan echter ook een koude, kille sfeer veroorzaken en daarom raden wij aan om een zachte blauwtint te gebruiken en deze te combineren met warme materialen en accessoires, zoals hout en lichte en pastelkleurige dekens. Kies bijvoorbeeld voor kwalitatief hoogwaardig bedtextiel gemaakt van natuurlijke materialen met een stijlvol design.

Welke kleuren kies jij voor je slaapkamer?

Download de gratis brochure en ontdek onze raamdecoratie en diversiteit aan kleuren en patronen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor het aanvragen van de brochure!

Je ontvangt hem binnen een paar minuten in je mailbox

Groentje

Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat naast blauw, groen een gunstige werking heeft op je nachtrust. Ook deze mensen werden gelukkig en positief wakker. Groen is een levendige kleur met een ontspannende, frisse werking en doet denken aan de vredigheid van de natuur. In de slaapkamer kun je het beste diverse tinten groen met elkaar combineren, zoals een pasteltint, donkere en zachtgroene kleur. Ga voor een speels effect door te kiezen voor een stijlvolle schaduw op de muur met het abstracte aquarel behang.

Slaapkamer raambekleding - Vouwgordijnen in een groentint Slaapkamer raambekleding - Vouwgordijnen in een groentint

Zonnetje in huis

Als je ’s ochtends vaak veel moeite hebt met opstaan, kun je er ook voor kiezen om een levendige kleur aan je slaapkamer toe te voegen. De kleur geel straalt vrolijkheid en positiviteit uit, waardoor je energieker wakker wordt. Deze heldere kleur zorgt voor een fraai effect in je slaapkamer als je dit subtiel laat terugkomen in bijvoorbeeld het beddengoed, behang of de raambekleding. Zorg er wel voor dat geel niet te overheersend wordt in de slaapkamer, want dan kom je niet meer in slaap!