Screens op zonne-energie: De kracht van de zon!

  • 5 april 2024
  • Max Roodhoed
  • Tips, Nieuws

Zonwering en zonne-energie gaan perfect samen! Ontdek de kracht van de zon met onze rolluiken en screens zonwering, aangedreven op zonne-energie.

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Meestal bedoelen we er de energie mee die mensen zelf met hun technologie opwekken, uit de zonnestralen. Daar zijn grofweg twee methodes voor.

De eerste is thermische zonne-energie. Hierbij wordt zonlicht direct omgezet in warmte. Dit gebeurt door zonneboilers, oftewel zonnecollectoren. Echter, de meest gebruikte toepassing is door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd). Die zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom. Deze fotovoltaïsche cellen kun je inzetten in de grootschalige velden met zonnecollectoren, maar ook heel kleinschalig, bijvoorbeeld voor de aandrijving van je buitenzonwering, screens en rolluiken.

Solar zonwering, zonwering die wordt aangedreven door zonne-energie werkt heel simpel. Een zonnepaneel aan de voorzijde van het product vangt zonlicht op. Deze energie wordt opgeslagen in de accu, die de motor van je Rolluik of Screen voorziet van stroom. Ook als er geen (direct) zonlicht is. Werkt de zonwering wel de zon niet schijnt? Het antwoord is ja! Daglicht is al voldoende om de accu op te laden. Met een volle accu bedien je de zonwering circa 100 keer. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Combineer je de kracht van de zon met de praktische voordelen van rolluiken: isolatie, effectieve zonwering, veiligheid (inbraakpreventie) en volledige verduistering.

Luxaflex ® rolluik op solar Luxaflex ® rolluik op solar

Luxaflex® Solar Rolluik

Het Rolluik LO 38 Solar heeft een zonnepaneel op de kap van het rolluik. Hiermee wordt een accu opgeladen die zorgt voor de energie die nodig is om het rolluik elektrisch te kunnen bedienen. Naast de evidente voordelen, duurzaam door het gebruik van de zon en het beste van alles is er geen aparte stroomaansluiting nodig is. Zo kan het rolluik geplaatst worden op met kabels lastig bereikbare plekken, zoals bv. tuinhuisjes en kan montage plaatsvinden, zonder dat men binnen hoeft te zijn of zonder dat de gebruiker thuis hoeft te zijn. Handig, energiebesparend en flexibel.

Enige voorwaarde: er moet licht op fotovoltaïsche cellen kunnen vallen, maar ook op een noordgevel wordt de accu voldoende opgeladen om het rolluik te bedienen. Het rolluik mag echter, logischerwijze, niet onder een overkapping of iets dergelijks worden geplaatst omdat er dan onvoldoende licht op het zonnepaneel valt.

Het LO38 Solar Rolluik wordt geleverd met een Oximo IO DC motor, waarbij steeds duidelijk te zien is hoe vol de accu is.

Download de digitale brochure over rolluiken

Wil je nog meer te weten komen over onze rolluiken op maat? Vraag hier de gratis brochure aan.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten!

Luxaflex® Beaufort® screen Luxaflex® Beaufort® screen

Screens zonwering

Ook is het mogelijk om onze populaire Screens Beaufort® 100R en 125R te bestellen met Somfy® RTS Solar en deze dus ‘stekkerloos’ te maken. Het zonnepaneel wordt rechts of links op de bak van het screen aangebracht, afhankelijk van de positie waar het meeste zon op valt. Zo heb je een uitermate energie-efficiënte vorm van zonwering en wordt je interieur beschermd tegen zon en warmte. Bij daglicht kun je met onze screens zonwering goed naar buiten kijken, terwijl de zon geweerd wordt. Hinderlijke schitteringen worden voorkomen, net als inkijk van buitenaf naar binnen.

Ontdek meer over onze screens

Vraag de digitale brochure aan en kom meer te weten over de mogelijkheden van onze screens op maat.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Flexibel in plaatsing en handig in gebruik

Screens en rolluiken op zonne-energie kun je vrijwel overal (laten) plaatsen. Er is immers geen aparte stroomvoorziening of bedrading naar binnen nodig. Dat is niet alleen flexibel en eenvoudig, maar bespaart ook de helft van de totale montagetijd! Zorg er alleen voor dat het zonnepaneel niet verborgen zit onder een afdak of dakgoot en geniet van optimale zonwering op maat, altijd en op vrijwel elke plek in huis toe te passen.

De solar motor is volledig duurzaam. Daglicht op het zonnepaneel is al voldoende om de accu op te laden. Zo werkt solar zonwering ook zonder direct zonlicht. De (iets) hogere aanschafprijs van de aandrijving haal je er in het dagelijks gebruik al snel uit.