Outdoor living – het hele jaar door

  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Het hele jaar genieten van je tuin, terras of balkon? Laat je in deze blog inspireren door de nieuwste Outdoor Living Trends.

Frisse lucht, zwoele avonden, lunchen op terras op balkon tijdens een (thuis)werkdag, de winterbarbecue (slow roast)…. In navolging van de Mediterrane en Scandinavische volken trekken we meer en meer naar buiten. De tuin, het terras of het balkon zijn een verlengde van de leefruimte, die we jaarrond willen benutten.

Outdoor trends

Met het samenstellen van de nieuwste collecties, hanteerden de stylistes van Luxaflex® de vier volgende belangrijke Outdoor Trends.

NATURE

In deze smaakvolle trendselectie vind je rijke en natuurlijke materialen. Katoenen, linnen stoffen met fijne structuren zijn gecombineerd met natuurlijke materialen. Zo ontstaat een fijne basis met naturelle tinten die elkaar feilloos aanvullen.

RAW

Prachtige, ruwe materialen als hout en cortenstaal in de tuin, passen perfect in deze stoere, industriële sfeer. Denk hierbij ook aan meubels met matte lakken en donker hout. Less is more in deze eenvoudige, minimalistische stijl. De zonwering heeft een stoere print of structuur.

BOTANICAL

Met de Botanical trend breng je een ode aan de natuur. Bomen, bananenplanten, veel groenblijvende planten, en misschien zelfs een kas, misstaan hier beslist niet. Een moestuin of opkweekelementen voor bloemen en fruit mogen natuurlijk niet ontbreken. Elke kleur die linkt met de natuur zal in deze sfeer goed tot zijn recht komen

BOHEMIAN

Bohemian is de nog altijd verrassende trend waarbij je dessins, materialen en stoffen ten volle mag matchen. Deze stijl straalt warmte uit, met een diversiteit aan kleuren als roestbruin, okergeel, maar zeker ook rood en rose. Het is een frivole stijl waarbij rotan, outdoortapijten, textiel en losse accessoires niet mogen ontbreken.

Beeld: sfeerbeeld en Luxaflex® Nova Shade

Serrezonwering

Met serrezonwering geniet je optimaal van voor- en najaar, omdat het behalve zonwering ook beschutting biedt. Zo beleef je het buitenleven van het vroege voorjaar tot de late herfst.. Kun je wel wat zonwering gebruiken op je terras? Dan is de nieuwe Tecto Pergo™ hét juweeltje voor in je tuin. Deze zonwerende overkapping geeft je bescherming en maakt de dag tot in de late uurtjes aangenaam. En bij regen rol je hem gewoon weer op. Heb je zo’n fijne lichtstraat of serre boven je hoofd en vind je het ook zo ontzettend warm worden als de zon er op staat? Dan zorgt de Tecto Serra™ (een warmte- en lichtreducerend schild voor op de serre) voor dat welkome beetje klimaatbeheersing in je huis. In beide gevallen is het windvaste doek voorzien van rits zodat een hinderlijke lichtkier achterwege blijft.

Beeld: Tecto Serra™ Beeld: Tecto Serra™

Hou je de gevel liever vrij, of is deze niet geschikt voor een terrasoverkapping óf heb je een losliggend terras? Denk dan eens aan een Luxaflex® Ponto Doblo scherm. Dit is een robuust, vrijstaand dubbele terraszonwering, ontworpen voor grotere terrassen en open ruimtes. Motorbediening is standaard, maar een handmatige bediening is ook mogelijk.

Beeld: Ponto Doble Beeld: Ponto Doble

Natuurlijk stem je de kleur van het acryldoek optimaal af op je gevel en de accessoires in je tuin of op je terras. De vernieuwde Luxaflex® Outdoor doekcollectie bestaat uit 100 items, in uni en dessins, zodat jij een prachtige match kunt maken met je huis, gevel en tuin. Probeer daar maar eens een keuze uit te maken.