Dit is de beste kleur gordijnen voor jouw interieur

  • 21 november 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Trends, Tips

Gordijnen maken een wereld van verschil in je interieur. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar werken ook isolerend en verduisterend. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur gordijnen passen bij jouw muur of bank? In deze blog inspireren we je met verschillende voorbeelden en bruikbare tips!

Basistips voor ieder interieur

Voordat je een kleur gordijn gaat kiezen, is het belangrijk om te bedenken welke uitstraling je je interieur wilt geven. Zoek je bijvoorbeeld gordijnen voor een landelijke of moderne woonstijl of juist voor een Scandinavisch interieur? Bij elke stijl past een andere stof, zoals een grove structuur, een verduisterende stof of juist een transparante variant. Ook de kleur van je muur speelt een grote rol, want het is natuurlijk de bedoeling dat gordijnen hier goed bij passen. Een basisregel om te onthouden: bij een druk interieur passen rustige gordijnen en een neutraal interieur fleurt op met fellere kleuren gordijnen.

Een tip die voor ieder soort en iedere kleur gordijn geldt: kies voor een kleur die ergens in het interieur terugkomt, zoals in een vloerkleed of accessoires. Zo zorg je ervoor dat verschillende elementen in je interieur bij elkaar aansluiten en creëer je rust in huis. Dit hoeft niet per se exact dezelfde tint te zijn; een tint lichter of donkerder zorgt namelijk voor een speelse sfeer.

Vraag de digitale brochure aan

Ontdek ons gordijnen assortiment in de gratis brochure. Je vraagt hem hier gemakkelijk aan.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten

Gordijnen in natureltinten

Neutraal versus kleurrijk

Gordijnen in een neutrale kleur zijn altijd goed, zeker als je interieur veel opvallende kleuren bevat. Denk hierbij aan gordijnen in een lichte grijs- of crèmetint of een warme aardetint, die rust in je interieur brengt als je veel kleurrijke meubels en accessoires in huis hebt staan. Zijn er juist veel beige- en grijstinten in je interieur te vinden? Kies dan voor ten minste één levendig kleuraccent, bijvoorbeeld door koraalrode of zeeblauwe gordijnen op te hangen.

Contrasteren gordijnen in blauwe kleur Contrasteren gordijnen in blauwe kleur

Contrast aanbrengen

Hou je ervan om te spelen met kleur en wil je een kleurencontrast aanbrengen? Zorg er dan voor dat de gordijnen een tint donkerder of lichter zijn dan grote oppervlakten en meubels, zoals de vloer en de bank. Een donker gordijn zorgt voor contrast bij een lichte wand en vice versa. Maak een statement met zwarte of donkergroene gordijnen tegen een licht geverfde muur of ga juist voor witte, lichtgrijze of poederig roze gordijnen als je een muur hebt in felle tint of met een drukke behangprint.

Combineer met vouwgordijnen of Duette® Shades

Er zijn verschillende typen gordijnen met ieder een eigen functie; van inbetweens tot overgordijnen en van verduisterende gordijnen tot vitrages. Wil je je slaapkamer verduisteren, maar wel een lichte kleur raambekleding? Kies dan voor witte, verduisterende gordijnen. Ga jij liever all-in en wil je meerdere soorten raambekleding combineren? Kies dan voor gordijnen met bijpassende vouwgordijnen. De combinatie van twee soorten raambekleding zorgt namelijk voor een harmonieus en elegant geheel in het interieur. Onze tip: gordijnen en Duette® shades zijn een erg mooie combinatie!

Wist je dat onze gordijnen altijd op maat gemaakt worden en naar wens ook gevoerd kunnen worden? Zo kun je voor elke kamer passende gordijnen vinden en kiezen voor extra opties die jij belangrijk vindt. Wil je je huis nou nog slimmer inrichten, kies dan voor ons bedieningssysteem PowerView® automation, waarmee je je gordijnen kunt bedienen met een app, afstandsbediening of zelfs je stem. Handig!

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om je huidige raambekleding te verruilen voor gordijnen? Bezoek dan eens een Luxaflex® dealer om onze collectie Gordijnen te bekijken. Daarbij een laatste, afsluitende tip: vraag of je de kleurstalen even mee naar huis kan nemen. Niet alleen in de winkel, maar vooral thuis zie je het effect van een kleur op jouw interieur. Een kleurstaal lenen is dus erg handig. Succes!