Verduisterende raambekleding

Bij lichtwerende en verduisterende raambekleding denken veel mensen in eerste instantie aan de slaapkamer. Logisch want in een donkere slaapkamer slaap je prettiger en is het koeler wat je slaap ten goede komt. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor verduisterende of lichtwerende raambekleding, bijvoorbeeld in je thuiskantoor om schittering tegen te gaan op je beeldscherm of in de woonkamer als je een film aan het kijken bent. Wij geven je tips voor verduisterende raambekleding.

Ontdek verduisterende raambekleding van Luxaflex®

We bieden verschillende verduisterende raambekleding niveaus aan, zodat jij zelf kan bepalen hoe verduisterend je de raambekleding wilt hebben. Laat een specialist je adviseren over de verschillende soorten stoffen en coderingen. Zij weten alles over de verschillende collecties en kunnen jou het beste adviseren voor de situatie bij jou thuis.

Duette® Shades Dag & Nacht Duette® Shades Dag & Nacht

Verduisterende stoffen

Kies voor dim-out of black-out stoffen (ook wel semi-verduisterend en verduisterende raambekleding genoemd) als je de ruimte wilt verduisteren. Maar let op: er is een belangrijk verschil tussen dim-out en black-out stoffen.

Dim-out stoffen maken de ruimte donker en houden het licht buiten, maar zijn nooit 100% verduisterend. Een dim-out stof is namelijk semi-transparant, maar een black-out stof is wel 100% verduisterend. Ondanks dat een dim-out niet 100% verduisterend is moet die altijd verschillende testen ondergaan voordat het een dim-out stof genoemd mag worden. Daaruit moet blijken dat de stoffen gemiddeld voor 90% verduisterend zijn. Dat heeft ook te maken met de kleur doek. Lichte kleuren geven makkelijker licht door dan donkere stoffen. Door de verduisterende functie van de dim-out stoffen is dit de perfecte keuze voor in de slaapkamer. Er zijn verschillende gordijnen die je kunt laten maken met de dim-out stoffen die je uitkiest, zoals vouwgordijnen, gordijnen met een enkele plooi of met een dubbele plooi.

Wil je er zeker van zijn dat je gordijn helemaal geen licht doorlaat? Kies dan voor een black-out stof. Als je de kamer helemaal verduisterd wil hebben is het belangrijk dat je raambekleding naadloos op of aan je kozijn aansluit. Onze producten worden op maat gemaakt, maar het is belangrijk dat je de juiste maat besteld. Wil je het zeker weten? Maak dan gebruik van onze meet- & montageservice.

Tip! Houd het stofstaaltje even voor het raam bij je thuis en bij kunstlicht. Door de stoffen thuis te vergelijken kun je een betere inschatting maken.

Verduisterende Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en zijn gemakkelijk te bedienen. Slaap je op zolder? Dan is het nog makkelijker. We hebben een ruim aanbod aan dakraamrolgordijnen, zodat jij de gehele ruimte kunt verduisteren.

Verduisterende Gordijnen

Luxaflex® biedt ook verduisterende gordijnen. De gordijnencollectie bestaat uit een breed aanbod van stoffen en diverse kleuren. Daardoor past er altijd wel iets bij jouw wensen voor je woning. Deze soort verduisterende raambekleding is verduisterend en verkoelend. Zo blijft de warmte in je woning in de winter en houdt het de warmte buiten tijdens de zomer. Het geeft je woning een chique en warme uitstraling. Bedien de verduisterende gordijnen elektrisch vanaf de bank met PowerView® Automation en geniet van je tv zonder dat je wordt gestoord door weerspiegeling van buiten. Ook handig: ze zijn perfect te combineren met vouwgordijnen. Ze kunnen namelijk van dezelfde stof gemaakt worden. Comfortabel en stijlvol. Voor extra verduistering: laat je gordijnen en vouwgordijnen voeren!

Rolgordijnen in de slaapkamer Rolgordijnen in de slaapkamer

Verduisterende Plissé Shades en Duette® Shades

Twee populaie collecties ijn onze Plissé Shades en Duette® Shades. Beiden zijn in meerdere transparanties verkrijgbaar en geschikt om een ruimte (enigszins) te verduisteren. Dankzij hun frisse en speelse look en omdat beiden te bedienen zijn met PowerView® Automation worden ze veel toegepast in slaapkamers. Zo kun jij in de ochtend nog in bed blijven liggen, maar gaat de verduisterende raambekleding automatisch open. Maar kies verstandig: Plissé Shades hebben gaatjes in de stof voor het koord. Deze zijn dus nooit volledig verduisterend. De semi-transparante maar tegelijk ook verduisterende Plissé Gordijnen, die een enkele plooi hebben, stralen luchtigheid uit en zijn wel ideaal voor ruimtes als de woonkamer, werkkamer of keuken.

Beide collecties zijn beschikbaar met top-down bottom-up systeem. Hierdoor kun je zelf bepalen of je privacy, lichtinval of juist beide wilt hebben. Doordat je het systeem zowel aan de bovenkant als aan de onderkant kunt bedienen kun je hem helemaal instellen, zoals jij dat wilt. Of kies voor Dag & Nacht Plissé Gordijnen een combinatie van (verduisterende) ; overdag transparant, ‘s nachts verduisterend.

Voorkom leklicht met LightLock™

Om te voorkomen dat er licht "lekt" langs de randen van het raam kies je voor LightLock™ . Dit is L-vormig zijprofiel, dat lichtkieren aan de zijkanten tegen gaat. Door verduisterende Duette® Shades te combineren met het nieuwe LightLock™ systeem ben je verzekerd van een verduisterende slaapkamer en een goede nachtrust.

Raambekleding op maat gemaakt

Er zijn veel stijlvolle manieren om uw kamer te voorzien van verduisterende raambekleding. Al onze (verduisterende) raambekleding worden altijd op maat gemaakt, zodat jij verzekerd bent van een passende oplossing. Bekijk de verduisterende raambekleding bij uw plaatselijke Luxaflex® showroom, waar onze specialisten je laten zien welke producten het best bij jouw raam en je huis passen.

Duette® Shades met LightLock™ Duette® Shades met LightLock™

Vraag een gratis brochure aan

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door onze raamdecoratie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt je brochure binnenkort in je mailbox.

Luxaflex® showroom

Vind een Luxaflex® showroom

Neem contact op met je plaatselijke Luxaflex® specialist die je zal adviseren bij de keuze van de beste verduisterende raambekleding voor jouw huis en stijl.

FAQ's - Verduisterende raambekleding