Slaap lekker! Interieurtrends voor de slaapkamer

  • 15 maart 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends

Dat een goede nachtrust van belang is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. De slaapkamer is bij uitstek de ruimte in huis waar je volledig tot rust kunt komen. Wij vinden het belangrijk dat jij je lekker voelt in je eigen huis en delen daarom de laatste interieurtrends voor in de slaapkamer.

Switch it up!

Het combineren van verschillende interieurstijlen zorgt voor kamers met karakter. Steeds vaker zien we klassieke interieurs met stoere highlights als stalen deuren. Of moderne woningen die vintage elementen zoals een donkerhouten kast combineren. Zorg ook voor een verrassende, unieke twist in jouw interieur en kies eens voor raambekleding met een opvallende print, een groot kunstwerk aan de muur of schilder een muur in een statement-kleur. Is het voor jou een te grote stap om jouw raambekleding voor de slaapkamer een echte makeover te geven, begin dan klein met accessoires als kaarsen, kussens en beddengoed.

Verticale jaloezieën van Luxaflex®

Puur natuur

“Dit jaar zijn comfort en het verlangen naar de natuur duidelijke elementen die we terugzien in het interieur. Met natuurlijke materialen en kleuren haal je de natuur en het rustgevend buitengevoel naar binnen”, aldus onze interieurstylist Richelle. En laat dat gevoel nu precies datgene zijn wat we in onze slaapkamers willen ervaren! Denk bijvoorbeeld eens aan houten jaloezieën in een lichte tint voor een frisse uitstraling of houten kozijnen voor een warme uitstraling. Daarbij kun je dit gevoel ook krijgen door te werken met accessoires in natuurlijke stoffen zoals linnen en wol.

Luxaflex® rolgordijnen - Luxaflex® houten jaloezieën

Duurzaamheid is geen trend

“Dankzij innovaties in het productieproces wordt elke nieuwe collectie steeds duurzamer”, aldus Richelle. Zo stappen we af van duurzaamheid als trend. Zo zijn onze collecties gordijnen en vouwgordijnen onlangs aangevuld met drie stofkwaliteiten gemaakt van gerecycled polyester uit PET-flessen. De stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en een scala aan kleuren. En misschien nog wel het allerbelangrijkst voor in de slaapkamer: de raamdecoratie is in verschillende transparanties beschikbaar waardoor je ook voor geheel verduisterend kunt kiezen. Slaap zacht!

Gordijnen van Luxaflex®

Ontdek onze gordijnen collectie

Download hier de digitale brochure en ontdek meer over de collecties gordijnen en vouwgordijnen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.