De beste raamdecoratie voor openslaande deuren en schuifpuien

  • 24 mei 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Met mooi weer laat je je tuindeur of schuifpui het liefst de hele dag openstaan. Maar welke raambekleding is het meest geschikt voor openslaande deuren of schuifpuien?

Met mooi, zacht weer heb thuis je de deur het liefst de hele dag openstaan. Optimaal genieten van een zacht briesje en frisse lucht.. Welke raambekleding is eigenlijk het meest geschikt voor een openslaande deur? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Wij inspireren je graag met geschikte raamdecoratie voor jouw (tuin)deur of schuifpui.

Plissé Shades en Duette® Shades

Plissé Shades en de Duette® Shades zijn twee collecties die veel overeenkomsten hebben, maar ook verschillen tonen. Beiden zijn erg geschikt voor openslaande deuren. Immers: ze zijn licht van gewicht en daardoor eenvoudig te bedienen, de bovenbak is klein en kan daardoor vrijwel onzichtbaar tegen het plafond worden gemonteerd, zodat vrije doorloop mogelijk is. Ook kan je er voor kiezen om deze zonwering op de deur of pui zelf te monteren en te kiezen voor de top-down / bottom up functie (zie foto), zodat je het zonlicht optimaal kan reguleren. Zonder koorden, maar met bv. een LiteRise® of SmartCord® bediening of, helemaal automatisch, met PowerView® automation.

Het kleurenpalet van beide collecties is vrijwel eindeloos, zodat je een perfecte match hebt met je interieur. En het verschil tussen Plissé Shades en de Duette® Shades? Plissé gordijnen hebben een enkele plooi, en zijn daardoor slank en elegant, Duette® Shades hebben een dubbele honingraatstructuur en zijn daardoor extra isolerend.

Luxaflex® Plissé Shades Top-Down/Bottom up, op het glas gemonteerd

Verticale Jaloezieën

Verticale Jaloezieën zijn overal toepasbaar, maar specifiek voor schuifpuien en andere grotere glasoppervlaktes is het de ideale oplossing..

Verticale lamellen geven je interieur een strakke look en zijn ideaal voor grotere ramen en brede puien. De woonkamer lijkt hierdoor niet alleen groter, maar ook langer en hoger. Er is ruime keuze aan stoffen lamellen, maar ook aluminium en kunststof lamellen zijn beschikbaar. Ook in de lamelbreedte zit veel variatie, met breedtes van 52 tot 127 mm. Omdat de lamellen in heel kleine stappen te verstellen (tuimelen) zijn, kun je de gewenste lichtinval op elk moment van de dag volledig naar je hand zetten, wat handig is als je TV kijkt of thuis met een scherm werkt.

De stoffen lamellen zijn tevens te bedienen met PowerView® automation. Verder heb je de keuze uit stang-ketting bediening of de elegante mono-commando stang, waarmee je de lamellen tuimelt en verschuift in (letterlijk) een handomdraai.

Verticale jaloezieën Verticale jaloezieën

Laat je verder inspireren door onze verticale jaloezieën

Vraag hier een gratis brochure aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gordijnen en vouwgordijnen

(Vouw)gordijnen kunnen prima op openslaande deuren worden gemonteerd, ook in een top-down/bottom up uitvoering voor optimale lichtbeheersing. Tip: kies wel voor zijgeleidingskabels, om "tikken" door de wind te voorkomen.

Grotere raampartijen lenen zich dan weer perfect voor gordijnen, die je kan bedienen met PowerView® automation. En..... Luxaflex® gordijnen en vouwgordijnen zijn 100% in stof en kleur op elkaar afgestemd, zodat je eindeloos kan harmoniëren en contrasteren. Je houdt vrije doorloop als de deuren openstaan en de soepel vallende stoffen filteren zonlicht en uv-straling.

Gordijnen en vouwgordijnen: ideaal van balkondeur tot glaswand

Tip: handige hordeuren

Wanneer je je grote schuifpui of tuindeur optimaal wilt gebruiken en tegelijkertijd pollen en insecten buiten wilt houden, is een hordeur een musthave voor je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een plissé hordeur. Het gaas van deze hor wordt in gebruik niet opgerold maar opgevouwen, waardoor je de doorkijk het meest benut. Een andere oplossing is de Sencillo Grande rolhordeur, waarin zich minder vuil gaat nestelen door het vlakke gaas. Mooi meegenomen wanneer je de horren gaat schoonmaken! Bij vaste deuren kan je kiezen voor schuivende of scharnierende Hordeuren. Natuurlijk worden deze, en onze andere horren, altijd op maat gemaakt voor de perfecte oplossing.