Het verhaal van Luxaflex®

In 1951, ruim zeventig jaar geleden, startten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf: de “Hunter Douglas Machinery Corporation”, om een innovatief giet- en productieproces voor lichtgewicht aluminium te ontwikkelen.

Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raambekleding op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium.

Innovatie toen en nu

Deze horizontale jaloezieën werden in 1951 in Europa geïntroduceerd met de merknaam Luxaflex®. Dankzij hun uitstekende ontwerp en praktische functionaliteit werden ze in korte tijd een zeer gewilde raambekleding. Sindsdien, tot op de dag van vandaag, is Luxaflex® doorgegaan met de introductie van nieuwe, baanbrekende producten, zoals de unieke en bekroonde, isolerende Duette® shades en de sierlijke Silhouette® shades.

Tegenwoordig biedt Luxaflex® Window Styling een uitgebreid portfolio van op maat gemaakte raambekledingsoplossingen: binnenzonwering, horren en buitenzonwering, een fraaie aanvulling op elke persoonlijke stijl, interieurontwerp en type raam.

Ook biedt Luxaflex® de breedste reeks innovatieve bedieningssystemen van eenvoudige bediening met verbeterde kinderveiligheid, koordloze en intrekbare handmatige besturingssystemen tot gemotoriseerde besturingssystemen waaronder onze nieuwste PowerView® Automation.

Duette® Shades - Plissé gordijnen

Exclusieve handgemaakte producten

De met de hand en op maat gemaakte producten van Luxaflex® brengen kamers tot leven – uw huis baadt in natuurlijk licht en wordt comfortabel beschermd tegen hitte en kou. En dankzij het inspirerende ontwerp, de innovatieve bediening en de pure kwaliteit van elk afzonderlijk product, weet u steeds dat u de perfecte keuze heeft gemaakt voor uw huis en uw stijl.

Ontworpen met oog voor veiligheid

Luxaflex® heeft ook het breedste aanbod van innovatieve bedieningssystemen voor een eenvoudige bediening en een betere kindveiligheid. Van onze bekroonde SmartCord® en LiteRise® tot elektrische bediening, u heeft keus te over

Leer hier meer over onze bedieningssystemen

In de Luxaflex® showroom

Om elke klant een perfecte raamoplossing en de best mogelijke winkelervaring te bieden, verkopen wij de Luxaflex® producten via een netwerk van showrooms waar professioneel opgeleide deskundigen u door het selectieproces leiden.

Blader onze brochures en designboeken door, voel het stalenmateriaal uit ons complete aanbod van kleuren en opties en bekijk kamers op ware grootte waar de producten worden getoond.

Onze deskundigen hebben een antwoord op al uw vragen en bieden u de nodige begeleiding. Ook bezoeken zij u thuis om uw raam en kamer nauwkeurig en professioneel op te meten en te zorgen voor een stressvrije installatie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij spannen ons ervoor in om duurzame, milieuvriendelijke producten te maken en om klanten overal te helpen om op natuurlijke wijze energie te besparen.

‘Keen on Green’ is ons bedrijfsbrede initiatief ter bevordering van de energiebesparende voordelen van de Luxaflex® producten.

Leer hier meer over energiebesparende raamdecoratie

Meer over ons weten? Lees dan verder over Luxaflex!