Kinderkamer raambekleding

Voor je kinderen kies je het beste. Veilige, mooie raambekleding die een kamer opfleurt en praktisch gezien verduistert en privacy biedt. Er zijn echter een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

1) Hoe mooi en kleurrijk de raambekleding ook is: veiligheid gaat boven alles!

2) Nachtrust is essentieel, zorg voor een goed verduisterende en stille kamer.

3) Ventilatie is belangrijk om de kamer fris te houden.

4) Maak de kamer vrolijk met een leuke kleur.

Duette® shades dag en nacht van Luxaflex® Duette® shades dag en nacht van Luxaflex®

Veiligheid raambekleding

Bij het ontwerp van nieuwe raambekleding staat veiligheid bij ons voorop. Dat beschouwen wij zelfs als onze hoogste prioriteit. Kinderen spelen graag en gaan dan ook op ontdekkingsreis. Dat betekent dat alledaagse zaken zoals raambekleding gevaarlijk kunnen worden. Voor de veiligheid van raambekleding voor kinderen en dieren gelden dan ook strenge wettelijke normen. Wij zijn continu bezig om onze raambekleding voor huizen met jonge kinderen te verbeteren. We bieden verschillende kindveilige bedieningen. Op deze manier hoef jij je niet druk te maken en kan jouw kleintje ongestoord spelen. Ben jij benieuwd naar meer informatie? Download onze kindveiligheid brochure of bezoek een bezoek uw plaatselijke Luxaflex® showroom. Zij kunnen jou alles vertellen over onze verschillende oplossingen voor je woning.

Duette® shades van Luxaflex® Duette® shades van Luxaflex®

Verduisterende raamdecoratie

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van ieder mens. Zeker als je opgroeit heeft een goede nachtrust invloed op je ontwikkeling. Als je te veel of te vroeg zonlicht door je raam krijgt kan dit een regelmatig slaappatroon verstoren op een langer termijn. Kinderen willen niet naar bed als het buiten nog licht is. Daarom is verduisterende raambekleding belangrijk, zodat jouw kind rustig in slaap kan vallen en wakker worden. Hoe jonger het kind, hoe meer slaap ze nodig hebben. Als kinderen pas geboren zijn hebben ze ongeveer 14 uur per dag slaap nodig. Dit wordt langzaam minder hoe ouder het kind wordt, want bij de leeftijd van 6 jaar hebben ze ongeveer nog 10 uur slaap per dag nodig.

Hoe ouder de kinderen worden, hoe later zij naar bed gaan en hoe later zij opstaan. De gemiddelde totale slaapduur neemt af met de leeftijd, maar slaap blijft tot in de pubertijd essentieel voor het herstel van het lichaam en de ontwikkeling van lichaam en geest. Zorg daarom voor een goed verduisterde kamer, bij voorkeur aan de achterkant van het huis om ook te zorgen voor stilte. Extra tip? Luxaflex® Duette® shades maken een slaapkamer ook stiller en rustiger: ze absorberen tot wel 45% van het geluid van de rumoerige buitenwereld omdat de dubbele plooi (dupli) het geluid absorbeert.

Ventilatie kinderkamer raambekleding

Een goed geventileerde slaapkamer is een vereiste. Volgens artikel 3.6 van het Nederlands Bouwbesluit stelt regels voor het zeker stellen dat de noodzakelijke zuurstof kan worden aangevoerd en kooldioxide, waterdamp, onaangename geurstoffen en stofdeeltjes kunnen worden afgevoerd.

Ventileren is niet hetzelfde als “luchten”, maar beiden zijn essentieel voor het fris houden van de kinderkamer en andere slaapkamers. Zet je ramen en deuren allemaal open, zodat de frisse lucht door kan stromen. Als je de ramen en deuren weer dicht doet hoopt de vervuiling langzaam op. Door meerdere keren te ventileren komt frisse lucht binnen en wordt de vervuiling afgevoerd.

Veel slaapkamers zijn, om ventilatie en luchten te vereenvoudigen, voorzien van draai-kiepramen, ook wel kantelramen of klapramen genoemd. Wil je tijdens het luchten voorkomen dat muggen of ander insecten de nachtrust verstoren? Kies dan voor horren, voor elk type raam en deur leverbaar, ook voor draai-kiepramen en dakramen.

Tip: richt je de kinderkamer in op de zolder, vind dan de ideale zonwering van Luxaflex® voor dakramen.

Kinderkamer kleuren

Krachtige, gedurfde, vrolijke kleuren of felle patronen laten een kinderkamer tot leven komen, maar het hoeft niet direct een kermis te zijn. Ook bij de kleurkeuze gaat het om balans.

Lees deze blog eens voor kinderkamer inspiratie of zoek het beste meubilair met deze tips! Kies voor een mooie rustige basis op wand(en) en de vloer. Combineer daarbij kleurrijke accenten met accessoires, meubels of bijvoorbeeld de raambekleding.

Tip: met rolgordijnen kunnen uw kinderen iets kiezen wat helemaal bij hen past. Ontworpen met oog voor veiligheid. Van peuter tot tiener: Luxaflex® rolgordijnen zijn de ideale optie voor de slaapkamer dankzij de enorme hoeveelheid kleuren en dessins, ook in verduisterende doeken verkrijgbaar.

Ontdek onze raamdecoratie in de gratis brochure

Vraag hier de digitale brochure aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten.

Duette® shades en horizontale jaloezieën van Luxaflex®

FAQ's - Kinderkamer raambekleding