Met een veilig gevoel de deur uit door PowerView® automation

  • 26 april 2024
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Een veilig thuis is van groot belang voor ons allemaal. Gelukkig zijn er vandaag de dag geavanceerde technologieën beschikbaar die je kunnen helpen om je huis veilig achter te laten tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld Powerview® automation, het slimme bedieningssysteem van Luxaflex®. Zo ga jij met een extra veilig gevoel op pad.

Terwijl jij er dit voorjaar lekker op uit trekt, maken inbrekers gebruik van jouw afwezigheid. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om je huis te beschermen tegen inbraak. Zo ga jij met een gerust gevoel naar het museum, picknicken in het park, of op citytrip!

Praktische tips tegen inbraak

  • Laat je huis niet onbewaakt achter. Als je weggaat, laat dan iemand je huis in de gaten houden. Je kunt de buren of een familielid vragen om af en toe langs te komen, de brievenbus te legen en te kijken of er takjes of steentjes tegen of bij je (voor)deur liggen. Dit heet 'afleggen' en is een manier voor inbrekers om te zien of iemand langdurig afwezig is of niet. Inbrekers plaatsen een takje of kiezeltje bij de voordeur. Ligt het na een paar dagen nog op dezelfde plek, dan is de conclusie dat de voordeur niet open is geweest en er langdurig niemand thuis is. Het startsein voor inbrekers om je huis binnen te dringen.

  • Deze tip lijkt heel cliché maar toch… sluit je ramen en deuren goed af. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed op slot zitten, ook als je maar kort weggaat. Inbrekers kunnen binnen enkele seconden een raam of deur openbreken, dus het is belangrijk om ze goed af te sluiten met goed, gecertifieerd, hang- en sluitwerk. Het helpt ook om je raamdecoratie (deels) te sluiten.

  • Berg waardevolle spullen, zoals sieraden, cash of elektronica, goed op. Je kunt ze bijvoorbeeld in een kluis opbergen, of in een kast die op slot kan. Of huur een safe deposit box (‘een bankkluisje’). Hoewel de meeste banken deze service niet meer aanbieden zijn er in vrijwel iedere stad aanbieders van deze dienst.

  • Laat lichten branden, maar niet de hele dag. Laat in de avond een paar lichten branden in je huis. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel zullen toeslaan. Maar: als de lampen de hele dag aan zijn is dat weer een indicator dat er niemand thuis is. Oplossing: een vriendelijke buur of kennis, die fysiek het licht aan doet, een tijdschakelaar of een Home Automation systeem.
Luxaflex® PowerView® automation en Duette® shades

PowerView® automation

Luxaflex® PowerView® automation is een manier om je Luxaflex® raamdecoratie automatisch te bedienen, altijd en overal. Het is eenvoudig te gebruiken en te bedienen via je smartphone, tablet of afstandsbediening. Je kunt PowerView® automation daarom ook gebruiken als je niet thuis bent. Zo kan je, op willekeurige tijden je slimme raambekleding openen of sluiten, of scenario’s instellen dat dit automatisch gebeurt, bv bij zonsopgang en -ondergang. Ideaal dus om je huis er bewoond uit te laten zien, zelfs als je niet thuis bent.  Ook kan het PowerView® automation systeem worden geïntegreerd met andere home automation systemen, zoals slimme verlichting. Als je deze systemen slim op elkaar afstemt lijkt het alsof er iemand thuis is en worden inbrekers op het verkeerde been gezet.

Vraag de digitale PowerView® brochure aan

In deze brochure lees je alles over PowerView® automation.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor het aanvragen van de brochure

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Luxaflex® vouwgordijnen met PowerView® automation Luxaflex® vouwgordijnen met PowerView® automation

Online gedrag

Ook je online gedrag tijdens je vakantie of dagje weg kan je veiligheid beïnvloeden. Zo is het uiteraard niet handig om op je social media te posten dat je op vakantie bent of gaat, maar ook het delen van vakantiefoto’s, of van dagjes weg is een cadeautje voor inbrekers. Denk daarom goed na over welke foto's en informatie je online deelt en op welk moment. Achteraf een #throwback of een #photobomb plaatsen is vaak een beter idee dan op het moment zelf. Wil je het thuisfront op de hoogte houden? Kies een besloten medium zoals WhatsApp of een besloten groep op Instagram.

Check voordat je op vakantie gaat ook even de privacy settings van je social media en houdt afwezigheidsteksten algemeen (vermijd ook hier specifieke datums en tijden als het kan).

Hier zijn nog een paar extra tips voor veilig online gedrag tijdens de vakantie.

  • Wees op je hoede voor free Wi-Fi-netwerken in hotels en andere openbare plaatsen. Deze netwerken zijn vaak niet beveiligd, waardoor je gegevens kwetsbaar zijn voor hackers.
  • Gebruik daarom altijd een VPN (virtual private network) als je gebruikmaakt van openbare wifi, bijvoorbeeld om je home automation systeem te benaderen. Een VPN versleutelt je internetverkeer, waardoor het voor hackers moeilijker is om je gegevens te stelen.
  • Koppel je apparaten los van het internet als je ze niet gebruikt. Dit voorkomt dat iemand toegang heeft tot je gegevens als je apparaten niet worden gebruikt.

Ga je er niet op uit dit voorjaar en blijf je lekker thuis? Lees dan eens deze blog!

Luxaflex® vouwgordijnen met PowerView® automation Luxaflex® vouwgordijnen met PowerView® automation