Isolerende raambekleding

Bespaar met isolerende raambekleding

In de zomer wil je de warmte graag buiten houden en in de winter juist de warmte vasthouden. Met isolerende raamdecoratie zorg jij ervoor dat je het binnenklimaat in je huis gemakkelijk kunt reguleren: het werkt tegen de kou, isolerend en energiebesparend.

We hebben momenteel te maken met historisch hoge energieprijzen en zeker met de wintermaanden voor de boeg is dat soms best zorgelijk, daarom is isoleren belangrijker dan ooit. Door je ramen verlies je heel veel warmte. Ondanks dat de meeste huizen dubbel glas hebben, gaat er nog altijd 20 tot 50% van de warmte verloren op deze manier. Door slim om te gaan met je raambekleding zorg je voor het milieu en je portemonnee. Wist je dat je tot 270 m3 gas kunt besparen als je je raambekleding dichtdoet als het donker wordt? Goede raambekleding zorgt ook voor minder tocht, waardoor je in de winter je verwarming een graadje lager kunt zetten. Met isolerende raambekleding voor binnen kun je wel 6% verwarmingskosten besparen en in combinatie met hr++ glas nog meer.

Duette® Shades van Luxaflex® Duette® Shades van Luxaflex®

Slimme besparingstips

Dubbel glas

Mocht je enkel glas hebben is het verstandig om dit te vervangen voor dubbel glas. De kosten voor dubbel glas kunnen flink zijn, je kunt daarom ook kiezen voor isolerende raamdecoratie, waarmee je alsnog veel energie kunt besparen. Met onze speciale Duette® Shades met een aluminium gecoate cel constructie isoleer je nog beter dan met reguliere Duette® Shades. Duette® Architella® Shades bestaat uit een dubbele cel, waardoor ze extra goed isoleren. Kies je dan ook nog eens voor een stof met aan de binnenkant een metalen coating dan heb je een nog betere isolatie en kun je nog meer energie besparen.

Kies voor slimme raamdecoratie

Met PowerView® aangestuurde raambekleding kun je je raambekleding sluiten en openen op afstand. Zo kan je energie besparen, omdat je minder hoeft te stoken of koelen, want bij veranderende weersomstandigheden pas je vanaf bijvoorbeeld je werk of vakantieadres de raambekleding thuis aan. Een smart home vol met slimme apparaten maakt het je niet alleen makkelijk, het draagt ook bij aan het zo laag mogelijk houden van de energieprijzen.

Plissé® Shades met PowerView® Automation Plissé® Shades met PowerView® Automation

Hoe goede raamdecoratie helpt bij energiebesparing

Goede isolerende raamdecoratie helpt je de kou tegen te houden in de winter, en in de zomer de warmte buiten. Je bespaart op de kosten voor verwarming en koeling en verbetert het binnenklimaat. Welke raambekleding je kiest is bepalend voor de hoeveel energie die je bespaart. Per collectie kan een van onze dealers je vertellen hoe besparend de raambekleding is. Maar wij geven je alvast een aantal voorbeelden. Combineer Duette® Architella® Shades met gevoerde gordijnen voor een stijlvolle en energiebesparende oplossing. Daarnaast kun je vouwgordijnen voeren, waardoor ze energiebesparend worden of kies voor plisségordijnen met een speciale warmte reflecterende aluminium coating.


Let op: de exacte besparing is afhankelijk van veel factoren: de soort raambekleding, het soort glas en het oppervlak, de kamertemperatuur, de verwarming en het sluiten van de raambekleding. Maar in het algemeen geldt: als je kiest voor isolerende raambekleding kies je voor energiebeparing, wooncomfort en.... voor iets moois, want onze raambekleding is er in verschillende kleuren, patronen en motieven, zodat jij ongetwijfeld iets naar jouw voorkeur vind.

Duette® Architella® Shades Duette® Architella® Shades
Luxaflex® Brochure aanvragen

Vraag gratis brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze Luxaflex® producten.

Brochure aanvragen

Makkelijke besparingstips

  1. Zorg dat je in de avond en in de nacht je raambekleding dichthoudt.
  2. Heb je de airco of verwarming aanstaan? Houd de ramen dan gesloten. Af en toe kort doorluchten voor wat frisse lucht kan geen kwaad.
  3. Door je raambekleding voor de verwarming te hangen verlies je veel warmte. Hang ze op de juiste plek op, zodat de warmte van de verwarming niet tussen je raam en het gordijn blijft hangen, maar juist in je woning.
  4. Sluit je raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden en lucht door na zonsondergang!

Tot slot: naast warmtebeheersing kan ook lichtregulering je energieverbruik verlagen. Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Bespaar met buitenzonwering

Wist je dat buitenzonwering ook helpt om de warmte binnen te houden en de kou buiten? Onze screens zijn elegant, vlak en worden buiten tegen de gevel gemonteerd. Ze bieden extra isolatie en vormen een een energiezuinige oplossing tegen binnentredende zon. Ze houden de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo heb je een comfortabel binnenklimaat, kun je wel naar buiten blijven kijken, voorkom je hinderlijke schittering op TV, computerscherm of laptop en kun je optimaal genieten van het daglicht. Onze Rolluiken zien er wellicht iets minder elegant uit dan screens en laten ook niet of nauwelijks daglicht door. Echter zijn ze zeer geschikt als isolerende raambekleding. Rolluiken worden buiten tegen de gevel geplaatst en zijn gemaakt van dik materiaal dat zowel kou als warmte voor het grootste deel buiten houdt. Ook zorgen ze voor volledige verduistering, 's nachts en overdag.

Met screens wordt tot 90% van de warmte van de zon geweerd of vastgehouden - wat direct merkbaar is op koude en warme dagen. Je hoeft het huis niet af te koelen met airconditioning of te stoken. Dit scheelt direct op de gas- en elektrarekening.

Liever buitenjaloezieën? Dat kan ook. Hoewel de warmtewering iets lager is, is deze nog steeds fors en door de lamellen te tuimelen heb je 100% controle over binnentredend zonlicht en dus de lichtinval. En je profiteert van de volgende voordelen:

  1. Comfortabel en gezond binnenklimaat
  2. Vrij uitzicht naar buiten
  3. Optimale lichtcontrole - voorkomt verblinding
Screens van Luxaflex® Screens van Luxaflex®

FAQ's - Isolerende raambekleding