Mediterrane vakantiesfeer in huis halen, zo doe je dat!

  • Tips

Een Mediterrane sfeer toevoegen aan je interieur? Met deze tips haal je die zomerse sfeer in huis. Laat je inspireren en lees onze nieuwe blog.

Helderblauwe baaien bij oude vissersdorpjes, statige villa’s met dromerige achtertuinen en die eeuwig warme zon: het Mediterrane leven is heerlijk! Wil je dat exotische gevoel ook thuis vasthouden? Voeg dan een Mediterraans tintje aan je interieur toe. Daar heb je geen grondige verbouwing voor nodig, want met wat simpele accessoires waan je je weer helemaal in het zonnige Zuid-Europa. Laat je inspireren door onze blogpost!

Blauwe accenten

Wie aan Zuid-Frankrijk of de Italiaanse Rivièra denkt, ziet een prachtig blauwe zee voor zich. Met een tint als turquoise of zeegroen creëer je die Mediterrane look in huis. Geef de badkamer een likje verf of kies voor vrolijke tegeltjes in de keuken en voeg hier een aantal warme, houten elementen aan toe. Combineer dit met neutrale raambekleding zoals Duette Shades in een crèmekleur voor een stijlvol geheel.

Tegeltjes en prints

Wat écht niet mag ontbreken in een Mediterraans interieur zijn natuurlijk de tegeltjes. Met een kleurrijke print in de keuken of badkamer vrolijk je de hele ruimte op en krijg je het gevoel dat je in een vakantiehuisje zit! Houd je het liever simpel? Een fijne sprei of kussens met een opvallend patroon maken ook al een groot verschil. Kies voor pasteltinten of natuurlijke kleuren, zoals terracotta, baksteenrood en bruin.

Back to nature

Om het plaatje compleet te maken, voeg je natuurlijk wat Mediterraans groen toe aan je interieur. Zet een olijfboompje in een rieten mand of plaats een bak vol geurige lavendel op je terras. Ogen dicht en wegdromen bij die vakantiegeuren…

Andere natuurlijke materialen, zoals houten jaloezieën of houten meubels staan hier perfect bij en zorgen voor een aangename, natuurlijke sfeer. Zo haal jij het heerlijk warme zuiden in huis!