Vier manieren om geel in je interieur te verwerken

  • Tips

Ben je op zoek naar een energieke kleur die je altijd zomerkriebels geeft? Kies dan voor geel in je interieur.

Kleur geeft dynamiek en brengt een huis tot leven. Met kleuren creëer je een persoonlijke sfeer waarin je je thuis voelt. Het fijne aan de kleur geel is dat het een gevoel oproept van de zomer. Want zeg nou eerlijk: wat maakt vrolijker dan de kleur van de zon in je huis? In deze blog geven je we vier praktische tips om geel in je interieur te verwerken.

Geel als knalkleur of in de details

Geel wordt geassocieerd met geluk, energie en plezier. Het roept bij veel mensen zomerkriebels en een gevoel van levenslust op. En dat is niet gek, want je haalt er de kleur van zonnestralen mee in huis. Als je een ruimte visueel groter en lichter wilt laten lijken, is geel een goede kleur om toe te passen. Hou je ervan om een statement in huis te maken? Verf dan een muur knalgeel of kies ervoor om de trap in deze tint te verven. Zo word je direct bij thuiskomst vrolijk onthaald door deze zomerse kleur.

Wil je de kleur in je interieur verwerken, maar begin je het liefst subtiel? Okergeel is een prachtige kleur dat fel genoeg is om aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel op te wekken. Kies er dan voor om met gele details te werken. Denk bijvoorbeeld aan okergele kaarsen of kleden, kussens voor op de bank met een gele print of Houten Jaloezieën in de kleur geel.

Less is more: combineer met basistinten

Wil je geel met andere tinten combineren? Doe dit dan liever niet met primaire kleuren of doe het op een subtiele manier. Geel is van zichzelf al opvallend en als je dit combineert met andere opvallende kleuren, kan je brein minder goed focussen. Een gele muur leent zich er uitstekend voor om gecombineerd te worden met wit, grijs of taupe. Daarnaast is het creëren van een contrast met zwart ook een echte aanrader.

Een energiek gevoel met geel

Mensen die gevoelsmatig kiezen voor geel zijn vaak actief, creatief en communicatief ingesteld. De kleur zorgt voor concentratie en inspiratie, maar geeft je daarnaast ook een energiek en opgewekt gevoel. Het is daarom een goede kleur om toe te passen in een werkkamer, waarbij concentratie en inspiratie gewenst is. Wanneer je in de ochtend moeite hebt met opstaan, kun je ervoor kiezen om een levendige kleur aan je slaapkamer toe te voegen. Dit kan in de vorm van geel beddengoed, behang in print of raambekleding als Verticale of Horizontale Jaloezieën met geel erin verwerkt. Kies je ervoor om een muur een likje gele verf te geven? Kies dan één muur uit waar je vanuit bed niet op uitkijkt. Zo maak je een eyecatcher van je wand, zonder dat het je een overweldigend gevoel geeft. Wil je dat de kleur rust brengt? Ga dan voor lichtgeel of vergrijsd geel.

Combineer met botanische kleuren en prints

Omdat geel een natuurlijke kleur is, matcht dit in het interieur mooi met groen. Het toevoegen van groen kan in de vorm van planten zijn, maar ook in accessoires of een groen geverfde muur. Vanwege het natuurlijke karakter van groen en geel is een behang met een bloemenprint of varens een mooie optie die een botanische sfeer aan je interieur geeft. Daarbij maken diepe, donkere natuurtinten zoals donkergroen, blauw en grijs het geheel extra tropisch. De Histor Trendkleur 2020, Chinese Porcelain, is een mooi voorbeeld van een blauwe tint die hier mooi bij past. Deze rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint past bij iedere levendige accentkleur, waarvan geel een mooi voorbeeld is.