Nieuw voor je raam van hergebruikte materialen

  • 4 oktober 2023
  • Max Roodhoed
  • Tips

Wist je dat we zoveel als mogelijk gebruik maken van gerecyclede grondstoffen als basis voor onze raambekleding? Zo heb jij mooie, duurzame, raambekleding en help je mee aan een beter (leef)milieu.

Niet in de oceaan, wel voor je raam

Greenscreen Sea-Tex® is een productprogramma van Hunter Douglas, in samenwerking met materiaalinnovator Bionic® Yarn. Het programma heeft tot doel teruggewonnen plastic afval van de kustlijn om te zetten in hoogwaardige weefsels. En dat is geen overbodige luxe.

In de Stille Oceaan is een 'plasticsoep' gevormd van maar liefst 15 miljoen vierkante kilometer. Door deze uit de oceaan te scheppen maar vooral door te voorkomen dat afval de oceaan bereikt, krijgen flora en fauna lekker meer ruimte.

Greenscreen Sea-Tex® stof wordt gemaakt van 'ocean-bound plastic' (OBP) : plastic afval gewonnen uit een kustgebied van 100 meter langs de kust. Dit wordt tot garen verwerkt en dat is weer (deels of helemaal) de basis voor dit doek.

Je vindt deze stof in onze collecties Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

Luxaflex® Rolgordijnen Luxaflex® Rolgordijnen

Van PET fles tot zonwering

In onze rolgordijncollectie vindt je een aantal prachtige stoffen met he Re-Life label. Deze weefsels zijn gemaakt met gerecycled polyester van PET-flessen en zijn verkrijgbaar in een prachtige reeks kleuren. Ook onze populaire collectie Duette® Shades biedt een prachtige reeks non-woven stoffen met het Eternity label waarvan het doek voor zeker 40% bestaat uit gerecyclede petflessen.

Ook hebben we zeer duurzame Plissé Shades, de collectie Revival stoffen. Het doek is gemaakt met 100 procent gerecycled polyester garen uit o.a. industrieel afval.

Luxaflex® Duette® Shades Luxaflex® Duette® Shades

Aluminium: de bron van ons bedrijf, steeds weer

Al sinds de jaren 70 produceert Luxaflex® horizontale jaloezieën van gerecycled aluminium, met tot wel 98% gerecycled materiaal. Daarom heeft deze productgroep het Cradle to Cradle Certified™ label op Bronze-niveau, wat betekent dat de gebruikte componenten en coatings geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens of milieu. Dit certificaat omvat ook het verantwoord omgaan met water en energie, met respect voor mens en planeet.

Ook onze andere aluminium onderdelen vervaardigen wij zoveel als mogelijk op deze manier.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën Luxaflex® Horizontale Jaloezieën

Bewezen bewust

Het gebruik van materialen en processen die voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor veiligheid en duurzaamheid staan ​​centraal in de duurzaamheidsvisie van Luxaflex®. Veel van onze producten zijn dan ook Cradle to Cradle Certified™, wat garandeert dat een product is ontworpen door gezonde en veilige materialen te selecteren, materialen die het waard zijn om te recyclen. Zo wordt afval geminimaliseerd en geëlimineerd.

Voor onze collectie Houten Jaloezieën geldt dat al het hout afkomstig is uit van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit wordt gecontroleerd door de Forest Stewart Councilship, een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van de bossen in de wereld. Als je het FSC®-logo op een label ziet, kun je bosproducten kopen met het vertrouwen dat je eraan bijdraagt ​​dat onze bossen generaties lang in leven blijven.

Luxaflex® Houten Jaloezieën met FSC®-kenmerk Luxaflex® Houten Jaloezieën met FSC®-kenmerk