Zomertijd: wild van de woestijn

We willen een zwoele en warme sfeer in huis deze zomer. Terracotta kleuren die doen denken aan steenformaties en zandstructuren uit de woestijn bepalen het beeld in de nieuwste interieurtrends voor aankomend seizoen. Van fris oranje tot donkerbruin en van steenrood tot Sahara zand; met deze tips van trend forecaster Monique van der Reijden breng jij je huis in permanente vakantiestemming!

Zomertijd: wild van de woestijn

Zonsondergang

We hebben allemaal wel eens een onvergetelijke zonsondergang gezien waarbij de lucht oranjerood kleurt. Dat effect, maar dan voor binnen, is het doel van dit trendsignalement. Oranje vervangt roze als belangrijke trendkleur en combineert prachtig met tinten als bruin, rood, zalm en zand. Hiermee ontstaat al snel een mediterrane sfeer die versterkt wordt door de nieuwe, natuurlijke structuren, zoals te zien is in de collectie Plissé Shades van Luxaflex®.

Foto: trendbeeld 4Murs© & zandkleurig Vouwgordijn van Luxaflex®

Denk in lagen

De nis in boogvorm maakt een enorme comeback in het interieur. Door de nis te decoreren met houtfineer en de wand te verven in terracotta, ontstaat het trendgevoel. De sfeer doet denken aan een authentieke haciënda. Kies als raamdecoratie in deze trend een op maat gemaakt vouwgordijn van een naturellen stof met linnenlook. De semi-transparante stof filtert het zonlicht, maar sluit niet af. Door voor een tweede laag te kiezen in de vorm van een kamerhoog gordijn in dezelfde kleur creëer je toon-op-toon, wordt de totale beleving in de kamer chic én heb je ‘s avonds geen inkijk.

Foto: Hugo Boss 22 en kleurstalen Luxaflex® Corian – Clam shell en Wood Terra van Masureel

Hout en steen

De structuren van hout en steen worden met elkaar gemixt in deze woonsfeer. Het behang Wood Terra is bijna niet van echt hout te onderscheiden en geeft textuur en sfeer als wanddecoratie. Laat hier en daar een fris wit accent terugkomen in het interieur, bijvoorbeeld in de stoffering van meubelen of horizontale jaloezieën van Luxaflex® die er in verschillende wittinten met zowel hout- als steenstructuren zijn.

Foto: wandtegels van toppstiles.co.uk en lichtblauwe Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Stylingtip: zoek verkoeling

De mix van hout met natuursteen (look) in de keuken krijgt een trendy update door het gebruik van kleurvlakken. Denk aan één wandkast in een actuele trendkleur en het gebruik van tegels. Lichtblauw heeft een verkoelend effect en is als horizontale aluminium jaloezie heel vernieuwend. Vraag de gratis brochure aan en laat je inspireren.

Foto: woonaccessoires van Madam Stoltz en zalmroze Plissé Shades van Luxaflex®

Stylingtip: retro tikkie

In de jaren zeventig waren streepjes, ribbelstructuren en handgemaakte keramieken objecten (pottenbak-hype!) helemaal in. De retro trend is en blijft sterk en past perfect bij deze warme sfeer. Style met vazen met een bobbelige structuur en stoffen met grovere weefseloptieken. Het interieur staat bol van textuur waardoor alles organischer, natuurlijker en dus prettiger aanvoelt.

Foto: Eames stoelen van Vitra en Horren van Luxaflex®

Open dat raam, hor naar beneden

We kunnen niet wachten om het terras in te richten met vrolijke kleuren en de ramen wijd open te zetten. Ook ‘s nachts is een open raam gezond en beter voor een goede nachtrust. Het is daarbij wel zo fijn om niet lek geprikt te worden door de muggen die overdag al snel naar binnen vliegen, dus investeer in goede horren. Op maat gemaakt van Luxaflex® zijn ze perfect sluitend en makkelijk in gebruik.

Foto: La Cerise sur le Gâteau en Houten Jaloezieën van Luxaflex®