Zenzucht | Ikigai ‘de kunst van het Zen leven’

In deze blog, gebaseerd op de nieuwste trendproductie Zen Zucht voor Eigen Huis & Interieur laat trend forecaster en stylist Monique van der Reijden zien hoe we in de toekomst ons gevoel van welzijn kunnen versterken.

Zenzucht | Ikigai ‘de kunst van het Zen leven’

In de trend Ikigai staat de kunst van het Zen leven centraal. Met in huis een nieuwe focus op voldoende rustgevende leefruimtes waarin verstilling, meditatie en wellness een dagelijks ritueel zijn. In de nieuwste trendproductie Zen Zucht voor Eigen Huis & Interieur laat trend forecaster en stylist Monique van der Reijden zien hoe we in de toekomst ons gevoel van welzijn kunnen versterken. De opkomst van slow living en ambachtelijk design resulteert in een holistische benadering van interieurontwerp. Het filteren van daglicht en het beleven van sfeerlicht is daarbij essentieel. De raamdecoratie-collectie van Luxaflex® maakt deel uit van dit geheel.

Moodboard Ikigai @trendcompass.nl owe-photo.com, studio-yen.com, gan-rugs.com, The Japanese Garden van sixnfive.com, modaopernandi.com, Schommelchaise Chill Chair 01 van Zigmund Pront, kussen Hey Jute van Alexander Marinus, sacai.jp en lamp Maison Dada Moodboard Ikigai @trendcompass.nl owe-photo.com, studio-yen.com, gan-rugs.com, The Japanese Garden van sixnfive.com, modaopernandi.com, Schommelchaise Chill Chair 01 van Zigmund Pront, kussen Hey Jute van Alexander Marinus, sacai.jp en lamp Maison Dada

HYBRIDE SFEER

In deze holistische sfeer worden design-invloeden uit het Oosten en Westen met elkaar gecombineerd. Het interieur is perfect in balans met een mix van organische vormen en grafische lijnen met een ordelijke inrichting en kunstzinnige styling. De kleuren zijn natuurlijk en sober met accenten in zwart en meerdere lichte groentonen. Voor de ramen zijn verticale jaloezieën, semi-transparante rolgordijnen en zachte blinds de ultieme decoratie. Kies voor krachtig zwart of semi-transparante natureltinten.

Trendproductie Zenzucht voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Tim van der Most en styling Monique van der Reijden

BIO DESIGN

Hergebruik van afval wordt in deze trend vertaald naar high-end design. Neem de Rabbit Hole Lamp van Vadim Kibardin, gemaakt van aarde, eierschalen en koffie. De design klassieker Easy chair van Pierre Jeanneret is opnieuw in productie gebracht door Object Embassy. Zwarte horizontale houten jaloezieën met een strakke look vormen een mooi decor voor nieuw "collectible design" door topontwerper Daan De Wit.

Trendproductie Zenzucht voor Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass –  ph. Tim van der Most en styling Monique van der Reijden Trendproductie Zenzucht voor Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Tim van der Most en styling Monique van der Reijden

In de publiciteit

In de nieuwste edities van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen zien we de zwarte jaloezieën van FSC-hout gecombineerd met een semi-transparant rolgordijn met een natuurlijke vezelstructuur uit de nieuwste collectie van Luxaflex®. Deze strakke vormen van raamdecoratie vormen een rustgevend decor waarbij je het uitzicht naar buiten behoudt, maar fel zonlicht kunt weren.

Foto: Silhouette Shades van Luxaflex® en interieurproject Dewsburyroad van osullivanskoufoglou.com

MET HET OOG OP DE NATUUR

Om meer in contact te komen met de natuur zien we dat vlak voor het raam zitten op een op maat gemaakt bankje of chaise longue populair is in nieuwe interieurs. In het Zen interieur zijn strakke horizontale houten jaloezieën in een hele lichte houtkleur mooi en sfeervol. De open kast in Japanse blokvormen leent zich goed voor het stylen van bijzondere boeken en designobjecten.

Foto: blokkussens Chess Moyen van elle-la.com en structured van studio-yen.com

EMOTIONELE WAARDE

Ga op zoek naar unieke decoraties voor je huis die op een verantwoorde manier en ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het kussen Chess Moyen van Ell-La is handgeweven en plantaardig geverfd door Afrikaanse ambachtsmensen van de Dogon volgens een 1000 jaar oude traditie. Hierdoor wordt de sfeer in huis niet alleen mooier, maar je draagt ook bij aan het in stand houden van deze eeuwenoude cultuur en tradities.

ZEN GARDEN

Richt je zitkamer in als een Zen Garden en beleef de ultieme rust en sfeer van deze warme, minimalistische trend. Via de erkende Luxaflex® dealer laat je voor elk raam strakke raamdecoratie op maat maken. Met behulp van de app of een Pebble® Remote kun je via het draadloze PowerView® Automation-systeem de raambekleding op afstand bedienen.

Trendproductie Zenzucht voor Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Tim van der Most en styling Monique van der Reijden en lichte horizontale jaloezieën van Luxaflex®

BALANS MET ZWART

Zwarte raamdecoratie is altijd warm en sfeervol. Het felle licht wordt ingedamd en zwart past bij elke woonstijl. Voor de trend Ikigai is zwart een essentiële kleur om toe te passen in het interieur in contrast met de vele lichte naturellen. Je hebt maar een paar elementen nodig in zwart: zwarte horizontale jaloezieën, een zwart theeservies, een zwarte wasbak en je hebt de sfeer dynamischer gemaakt.

In de badkamer anno 2021 zijn simpele tegels als lambrisering en vogue, net als kleine nisjes in de muur én zwart. Ga je voor een zwart badkamermeubel? Combineer deze dan met zwarte horizontale jaloezieën voor een rustig en sfeervol geheel.

Foto: badkamer set Selma van linnbadd.no en zwarte horizontale jaloezieën van Luxaflex®