Hout in de badkamer gebruiken? Zo doe je dat!

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Wil jij van je badkamer een oase van rust maken? Kies voor de natuurlijke, luxe en warme uitstraling van hout! Lees voor tips en inspiratie onze nieuwste blogpost.

Het is de plek waar we in alle rust de dag beginnen en ‘s avonds de drukte van ons af laten glijden; de badkamer. Kom nog sneller tot rust door een ontspannen sfeer te creëren met de inrichting en aankleding van de ruimte en zorg ervoor dat warmte en harmonie centraal staan. Een manier om dit te bereiken is door hout in de badkamer te gebruiken. Het materiaal en de zachte kleuraccenten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Er zijn vele praktische en stijlvolle mogelijkheden, maar aangezien dit een vochtige ruimte is, kent de badkamer ook zo zijn beperkingen. Daarom geven we in deze blogpost tips en bieden we inspiratie voor het gebruik van hout in je badkamer en hoe je onze houten jaloezieën in de badkamer kunt toepassen.

Warmte en luxe met teak en bamboe

Harde houtsoorten zijn makkelijker toe te passen in de badkamer dan zachte varianten. Zo is teak is een harde houtsoort dat hiervoor uitermate geschikt is. Teakea maakt allerlei teak accessoires en meubelen die een flinke dosis warmte en luxe aan je badkamer toevoegen, zoals handdoekrekken, zeephouders en wandplanken. Om te voorkomen dat zachthout gaat verkleuren door condens en vocht, is een goede voorbehandeling nodig met bijvoorbeeld teakolie.

Ook bamboe heeft de gewenste houtlook en kan goed tegen vocht, wat het perfect voor de badkamer maakt. Door een bamboe douchewand waan je je iedere dag in een natuurlijke Thaise buitendouche, maar dan comfortabel in je eigen badkamer!

Luxaflex® houten jaloezieën | LPN 8343 Luxaflex® houten jaloezieën | LPN 8343

Je eigen wellness resort

Bij het zien van de welbekende houten accessoires uit de sauna is het moeilijk niet overspoeld te worden door een ontspannen, warm gevoel. Maar hoe creëer je diezelfde oase van rust in je eigen badkamer? Maak je eigen thuisspa door een houten bankje, houten badmat en de tegelvloer te vervangen door een houten variant. Zo zijn de vloeren van Design Tegels hier uitermate geschikt voor; de tegels zijn door de structuur en kleur nauwelijks van houten planken te onderscheiden en gemakkelijker in het onderhoud.

Luxaflex® horizontale jaloezieën | LPN 3301 Luxaflex® horizontale jaloezieën | LPN 3301

Combineer sfeer met privacy

In de badkamer wil je graag ongestoord kunnen poedelen en daarom is raambekleding heel belangrijk, maar niet alle raambekleding is geschikt voor een vochtige ruimte. Luxaflex® heeft een ruime keuze jaloezieën en shades welke bestand zijn tegen de dagelijkse condensvorming en vochtigheid van badkamers. Horizontale jaloezieën van aluminium in een beige tint of ‘nep’ hout uit de Basic collectie in zorgen bijvoorbeeld voor helder, sfeervol licht maar bewaken ook je privacy tijdens het momentje voor jezelf. Voeg er een heerlijke geur aan toe om de ervaring compleet te maken, zoals met de geurstokjes ‘The Ritual of Hammam’ van Rituals.

Een vleugje groen

Hout combineert prachtig met ander moois uit de natuur, zoals planten. Bruin in combinatie met groen is niet alleen esthetisch verantwoord, de groene sfeermakers zorgen er ook voor dat CO2 omgezet wordt in zuurstof. Zo kun je vrijer ademen tijdens het douchen of badderen. Vergeet ook het kleinste kamertje niet en trek de warme, natuurlijke sfeer door om ook hier optimaal te kunnen ontspannen.

Digitale brochure aanvragen

Meer weten over de voordelen van houten jaloezieën? Je leest het in de gratis brochure!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.