Grote tuin? Zo richt je hem in!

  • Trends, Tips

Met dit heerlijke lenteweer is het extra fijn om te genieten van je tuin. Heb jij echter een grote buitenruimte en vind je het lastig om deze praktisch, maar toch gezellig in te richten? In deze blog geven we je 6 bruikbare tips, zodat je straks talloze lente- en zomeravonden kunt genieten van je tuin!

Tuintip 1: Bepaal de functie

Bij het inrichten van je tuin is het allereerst belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wil je veel of weinig werk hebben aan het onderhouden van de tuin? Hoe gebruik je deze het meest? Om te tuinieren of om te relaxen? Hierna kun je aan de slag met de indeling.

Tuinverlichting van in-lite Tuinverlichting van in-lite

Tuintip 2: Aparte gedeeltes met hoogteverschillen

Deel je tuin op in gedeeltes, zodat iedere plek zijn eigen functie heeft. Denk aan een loungehoek, maar ook een speelgedeelte voor kinderen. Verbind deze gedeeltes met planten en looppaden met energiezuinige laagspanning verlichting. Maak je tuin spannend door te werken met hoogteverschillen. Dat kan met beplanting in verschillende hoogtes, een verdiepte zitkuil voor de vuurkorf of met een hoger gelegen terras waardoor je uitzicht over de tuin hebt.

Beeld: Elho Beeld: Elho

Tuintip 3: Voeg veel groen toe

In iedere situatie vinden wij: groen moet je doen! Kies eerst bomen uit, dan struiken en vul op met vaste planten die de groene basis van je tuin zullen vormen. Maar denk ook aan een vijver of een grasveld voor kinderen en huisdieren. Heb je groene vingers? Overweeg dan een hoek om je eigen moestuin te creëren: lekker en duurzaam!

Tuintip 4: Creëer een terras

Hoe fijn is het als je thuis een plek hebt waar je tot rust komt en kan genieten van de natuur om je heen? Een terras om te lunchen of werken bijvoorbeeld. Belangrijk hierbij is om op tijd te bedenken waar jij je terras wil en dus je tuin moet laten bestraten. Leg bijvoorbeeld op meerdere plekken een terras aan, zodat je op elk moment van de dag in de zon of juist in de schaduw kunt zitten

Beeld: Nova Shade van Luxaflex® en sfeerbeeld ferm LIVING

Tuintip 5: Plaats de juiste zonwering

Om schaduw te creëren, is goede zonwering die uv-straling tegenhoudt essentieel. Bij een ruim terras hoort dan ook een mooie overkapping of groot zonnescherm. Onze nieuwste zonwering is de Nova Shade, een stijlvol terrasscherm met een maximale breedte van zes meter. Kies voor ledverlichting in de armen, zodat je een groot, maar knus oppervlak creëert.

Ben je op zoek naar functionele terraszonwering, ga dan voor Smart Choice NXT. Deze komt niet alleen op balkons en bij grote ramen goed tot zijn recht, maar vooral bij een terras. Dankzij de mooie vorm van de cassette en voorlijst is deze terraszonwering geschikt voor iedere tuin.

Ben je gezegend met een prachtige serre? Ook daar zijn slimme oplossingen voor met serrezonwering, die zorgt voor een warmte- en lichtreducerend schild boven of rondom de ruimte. Wist je dat deze zonwering ook je interieur beschermt én je huis koel houdt? Handig!

Serre zonwering van Luxaflex® Serre zonwering van Luxaflex®

Tuintip 6: Maak het af met sfeervolle aankleding

Een ander belangrijk element is het meubilair. Comfortabele stoelen en een (eet)tafel zijn een echte must, zodat je op warme avonden lekker lang kunt natafelen. Kies een ronde eettafel of een lagere salontafel voor bij de loungebank. Duurzame materialen met een natuurlijke look zoals bamboe en rotan zijn een aanrader om die tropische buitensfeer te creëren.

Staat je terras? Dan is het tijd voor de finishing touch: de decoratie. Denk aan bloempotten en tuinverlichting, maar ook spiegels, een buitenkleed en vrolijke kussens