Bamboe: een natuurlijke touch in huis

  • Nieuws

Bamboe is en blijft een fijn materiaal voor in je interieur. Je vindt het in meubels, servies en zelfs in raambekleding. In onze nieuwste blog vertellen we alles over dit duurzame materiaal.

Bamboe roept bij de meeste mensen een warm en tropisch gevoel op. Je denkt misschien aan groene stokken met blaadjes, maar gedroogd en verwerkt in meubels of accessoires geeft bamboe extra sfeer aan je interieur. Bovendien is het een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout. Wij laten je graag zien hoe je bamboe het mooiste in je huis verwerkt!

Bamboe, riet of rotan?

Bamboe wordt vaak verward met rotan. Toch is er een duidelijk verschil tussen de twee materialen. Het is een grassoort en is, anders dan rotan, hol van binnen. Daardoor is bamboemateriaal een stuk lichter en flexibeler – handig als je geen zware meubels of accessoires in huis wilt halen.

Bamboe is bovendien een sterke materiaalsoort en heeft een kenmerkende lichtbruine tint, waardoor het mooi past in botanische interieurs, maar ook in een Ibiza-stijl of een retro interieur. Ook in meer basic woonstijlen passen meubels of accessoires perfect.

Natuurlijke accessoires

Vind je meubels net een te grote stap, dan kun je uiteraard ook voor subtiele accessoires kiezen. Wij zijn groot fan van bamboe hanglampen of een kamerscherm. Dit soort items matchen perfect met andere botanische accessoires en bohemien vloerkleden. En wist je dat er zelfs (kinder)borden en bestek van bamboe gemaakt worden? Dat kan gerust tegen een stootje en mag gewoon in de vaatwasser. Ideaal voor de kleintjes thuis!

Van binnen naar buiten

Vorig jaar was het al een grote woontrend en zomer zien we hem weer terug: de egg chair. Dit is een stoel in ei-vorm, waar je heerlijk in kunt ontspannen. Voor een speels effect kun je er één in de woonkamer ophangen, maar nog leuker is een bamboe hangstoel of schommelstoel in de tuin. Het past namelijk perfect in een groene omgeving, zeker als je exotische planten zoals varens of een palm neerzet. Als zo’n hangstoel niet in jouw tuin of op jouw terras past, kun je natuurlijk ook kiezen voor tuinstoelen of een fijne ligstoel.

Raambekleding met bamboe: Duette®  Shades

Misschien wel het meest verrassende bamboe-item is raambekleding. Ja, het kan echt! In onze collectie Duette® Shades vind je namelijk een exclusieve doeksoort die voor 25 procent uit bamboe bestaat. Onze interieurstylist Maartje zegt hierover: “We hechten veel waarde aan duurzaamheid; bamboe is hier een goed voorbeeld van. Het is namelijk een sterke en duurzame grondstof, omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. Dat spaart andere grondstoffen zoals katoen en houtvezel, wat het de ideale alternatief maakt voor steeds schaarser tropisch hardhout.”

Duette® Shades zijn ook nog op een andere manier duurzaam: door de honingraatstructuur van de stof werkt de raambekleding namelijk isolerend. In de zomer blijft je huis koeler en in de winter houdt het de warmte juist binnen. Benieuwd geworden naar de collectie? Meer informatie vind je hier.