Ibiza Style! Zo haal je het Ibiza-gevoel in huis

  • Eline van Dijk
  • Tips

Het vakantiegevoel van Ibiza in huis halen? Ga voor een romantisch, wit interieur met een bohemien twist. Laat je inspireren door onze nieuwste blog.

De tropische temperaturen van de afgelopen weken doen verlangen naar zonnige stranden en azuurblauwe zeeën. Heb je geen exotische trips op de planning staan? Geen zorgen: met een dromerig wit interieur roep je dat fijne vakantiegevoel ook gewoon thuis op. In combinatie met de juiste accessoires creëer je de sfeer van een bohemien strandhuis op Ibiza. Lees snel verder en ga zelf aan de slag in huis voor een Ibiza Style!

Witte basis

Stap één is de basis van je interieur. Met witte muren, raambekleding en meubels creëer je een frisse uitstraling waarmee je verder kunt werken. Kies bijvoorbeeld voor een witte tafel met bijpassende stoelen en een mooie witte chaise longue of hoekbank. Besteed ook aandacht aan de raambekleding. Bij een wit interieur zijn houten jaloezieën of neutraal gekleurde Duette® Shades een goede combinatie; stijlvol, tijdloos en warmte werend.

Hout en wit zijn al jaren een perfecte match! Combineer witte meubels daarom met natuurlijke accenten, zoals een bamboe ladder, een houten salontafeltje of andere houtkleurige accessoires. Houten vloeren en balken kun je eventueel wit verven, maar kun je ook heel goed de natuurlijke uitstraling laten behouden voor een Ibiza Style.

Bohemien twist

De volgende stap is kleur toevoegen. Om het Ibiza Style te creëren hoeft je interieur namelijk niet spierwit te zijn; enkele eclectische accessoires geven het geheel juist een ongedwongen hippie vibe. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijk vloerkleed in de woonkamer of hal of versier een rand met tegeltjes in een Mediterraans printje.

Zorg ook voor genoeg groen in huis: zet wat vaasjes met eucalyptustakken in de badkamer of op tafeltjes neer – het ruikt heerlijk en is gemakkelijk in het onderhoud! Planten als een varen of bananenplant doen het ook goed in deze setting, vooral als je deze in een Paper Bag van Uashmama zet. Deze kleine details maken het geheel af.

Oase van rust

De slaapkamer is dé plek om tot rust te komen en heerlijk weg te dromen. Je laat het Ibiza-gevoel in deze ruimte overheersen door het bed aan te kleden met romantisch wit beddengoed en een bewerkt hoofdbord. Wil je het Ibiza-gevoel compleet maken? Zet dan wat rieten manden neer en kies tot slot voor verduisterende witte raambekleding. Investeer ook in horren als je snel last hebt van muggen of andere insecten die je nachtrust verstoren. Zo tover je de slaapkamer om tot een witte oase van rust. Dulce sueños!

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan hoe je een kleurrijke en tropische of een meer Mediterrane sfeer in huis haalt.