Buitenleven: tips voor een stijlvol terras

  • 5 mei 2023
  • Max Roodhoed
  • Tips

Het liefste zitten we elke warme zomeravond zo lang mogelijk buiten. Als je veel tijd buiten doorbrengt, is het fijn als die omgeving net zo stijlvol is als je woonkamer. Probeer de sfeer van je interieur dus zoveel mogelijk te laten overlopen in de tuin en het terras.

Yes, het is bijna zomer! Het liefste zitten we elke warme zomeravond zo lang mogelijk buiten. Als je veel tijd buiten doorbrengt, is het fijn als die omgeving net zo stijlvol is als je woonkamer. Probeer de sfeer van je interieur dus zoveel mogelijk te laten overlopen in de tuin en het terras. In deze blogpost bieden we inspiratie om de sfeer van binnen naar buiten te halen!

Stem binnen en buiten op elkaar af

Hoe maak je de tuin een verlengstuk van de woonkamer? Start met de kleuren en materialen die je binnenshuis gebruikt en laat deze ook buiten terugkomen, bijvoorbeeld in de stijl van de bloempotten, tuinmeubels en kussens. Als er binnen bijvoorbeeld een speelse, bohemien stijl te vinden is, kies dan buiten voor bamboe meubels en kleurrijke kussens met een print. Zou je jouw interieur eerder omschrijven als Scandinavisch of industrieel? Dan is een minimalistische tuinset van Fermob een mooie match. Probeer dus zoveel mogelijk eenheid te creëren. Tip: met een stijlvol buitenkleed laat je de woonkamer ook vloeiend overlopen naar het terras!

SmartChoice scherm en sfeerbeeld

Praktische en stijlvolle terraszonwering

Uiteraard speelt zonwering een belangrijke rol op het terras. Je creëert niet alleen een verkoelende plek om te ontspannen, maar door dezelfde kleuren te gebruiken als in huis, vormen het interieur en het terras een prachtig geheel. Het is belangrijk om af te wegen wat past bij jouw terras. Onze terraszonwering is op maat gemaakt en er is voor elk terras een geschikte variant. Voor woningen met een klein terras is de Smart Choice NXT een geschikte, betaalbare oplossing en voor grote terrassen is de Nova Shade wellicht beter passend. Bovendien kun je kiezen voor elektrische bediening – ideaal!

Ben je benieuwd welke zonwering het beste bij jouw terras past? Klik hier voor het overzicht voor zonwering.

Een zomers gedekte tafel

Samen buiten eten op een mooie zomeravond, daar worden we gelukkig van. Maak er een stijlvolle setting van met aardewerk servies, waarmee je zomerse gerechten opdient. Serveer koele drankjes in een grote kan en dek de tafel met een kleurrijk tafelkleed. ’s Avonds maak je het extra sfeervol met bamboe windlichten of losse kaarsen op tafel. Zo creëer je je eigen restaurant aan huis!

Nova Shade Terrasscherm en sfeerbeeld

Last van muggen? Plaats horren!

Het wordt steeds warmer en de mug is alweer volop aanwezig in ons land. Het is slim om horren te plaatsen bij de deuren naar het terras, zodat je deze lekker open kunt laten en ongestoord geniet van frisse lucht in huis. Horren zijn tegenwoordig niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden in zowel het gaas als het profiel, passen horren steeds mooier bij het interieur. Let wel op dat je de horren regelmatig schoonmaakt, zo geniet je er het meeste van.