Groen moet je doen: 3 tips voor planten in huis

  • 21 september 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Voeg een vleugje groen toe aan je interieur en waan je in een oase van rust. In de woonkamer, op je thuiswerkplek of in de badkamer.

Van woonkamer en keuken tot slaapkamer en badkamer. Van klassieke en Scandinavische tot landelijke en abstracte interieurs. Eén ding is zeker: een plant misstaat nooit. In deze blog inspireren we je graag met planten voor iedere ruimte in huis.

Redenen voor groen in huis

Planten zijn onmisbaar in het hedendaags interieur: je haalt er de natuur mee naar binnen en je creëert hierdoor een ontspannen, kalme sfeer. Dat is erg gewenst in een slaapkamer, maar ook als je veel thuiswerkt zorgt een groene omgeving voor rust en focus. Niet alleen in de ruimte, maar ook in je hoofd. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid, want sommige zuiveren zelfs de lucht voor je, zoals de Areca of een Varen.

Een vleugje groen aan je interieur toevoegen gaat natuurlijk het beste met planten. Op een kruk, vensterbank of hangend aan het plafond; wees creatief! Denk aan de hippe Alocasia Zebrina (Olifantsoor) met een zebraprint op de steel of een leuke pannenkoekenplant met kleine, ronde bladeren. Of je nu groene vingers hebt of niet, er zijn genoeg planten die makkelijk te onderhouden zijn. Een cactus of vetplant is al snel blij! Wil je nou echt weinig onderhoud verrichten aan een plant? Kies dan voor een terrarium met een eigen mini eco-systeem. Deze heeft van jou weinig water nodig, handig!

Versier je buitenverblijf met planten

Je tuin en balkon verdienen ook een vleugje groen. Met een paar kleine aanpassingen waan jij je in tropische sferen en daar mogen planten natuurlijk niet bij ontbreken! Bedek de omheining van je terras of balkon met bamboe, versier de ruimte met lampjes, hang plantenbakken aan de balkonreling of schutting en een sfeervolle buitenruimte is gecreëerd. Ben je gezegend met een balkon? Benut je ruimte optimaal en werk met accessoires dan de hoogte in. Planten kun je als een echte eyecatcher op een krukje plaatsen of ophangen aan de balkonreling in een vrolijk exemplaar van Elho. Of wat dacht je van een hangende plantenpot in het goud of van bamboe?

Combineer met natuurlijke elementen

Groene planten vormen een prachtige combinatie met natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een vintage houten kruk of ga voor een mand van bamboe. Deze houtsoort straalt rust uit en past goed in een natuurlijke omgeving. Een ander mooi voorbeeld van houten decoratie zijn onze duurzame Houten Jaloezieën: in combinatie met planten geeft het zowel een strakke als warme uitstraling in jouw woonkamer. Daarnaast komen planten perfect tot zijn recht in een urban jungle sfeer in de woonkamer, maar tevens in de badkamer. Ze zorgen namelijk ook in badkamers voor extra zuurstof en geven een frisse sfeer. Wil je het echte spa-gevoel creëren? Trek de bamboe-stijl dan door in de badkamer met een spiegel, wasmand of ladder om je handdoek aan op te hangen.