Vier de zomer: een loungehoek in je tuin

  • 6 juli 2023
  • Eline van Dijk
  • Tips

Tip: maak van de tuin een verlengstuk van je woonkamer. Vier de zomer, gewoon thuis!

Vier de zomer! Het is tijd om te chillen en je buitenruimte om te toveren tot een knusse loungehoek. Een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen of juist gezellig kunt zitten met vrienden en familie. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wij inspireren je graag om aan de slag te gaan. Of je nu een grote veranda hebt of een klein terras, je kunt op verschillende manieren creatief zijn. Lees verder en ga zelf aan de slag!

Haal het binnengevoel naar buiten

Als je een buitenruimte hebt, kun je hier een verlengstuk van de woonkamer van maken. Op die manier creëer je een huiselijke sfeer in de tuin. Met sierkussens, dekentjes (voor als het in de avonden afkoelt), tuinlampen en planten richt je de buitenruimte sfeervol in, net zoals je binnen zou doen. En met een heerlijke loungeset maak je het plaatje helemaal compleet.

Luxaflex® Smart Choice Luxaflex® Smart Choice

Kleurrijke zomer

Een buitenruimte is niet compleet zonder kleurrijke tinten die je doen wanen in het exotische buitenland. Om te voorkomen dat de kleurencombinatie te druk oogt, is het belangrijk om voor jezelf een kleurenpalet samen te stellen. Zo kun je voor het ultieme Ibiza-gevoel gaan door rotan of bamboe meubels en Mediterrane prints te combineren.

Ook tafeldecoratie kan de setting helemaal veranderen. Met het Mediterrane servies van Riverdale geef je een zuidelijke touch aan je eettafel. Toch niet zo’n fan van kleuren? Kies dan voor nudes, waarmee je een tijdloze basis creëert.

Scandinavische touch

Voor degenen die van een minimalistisch interieur houden is de Scandinavische stijl perfect: simpel, clean en vooral veel wit. De Scandinaviërs zijn experts in het combineren van design en eenvoud. Zo kun je met houten details en veel wit een rustige loungeplek creëren.

Tip: je kunt de buitenruimte nog huiselijker aankleden met een vloerkleed voor buitenshuis en leuke accessoires zoals buitenlampen en kaarsen.

De perfecte terraszonwering

Het kiezen van de geschikte terraszonwering kan soms lastig zijn. Het is daarom belangrijk om af te wegen wat past bij jouw terras. Zo kun je voor de Luxaflex Smart Choice terraszonwering kiezen die een compacte en elegante uitvoering heeft. Daarnaast is de Smart Choice ook elektrisch te bedienen. Ook deze terraszonweringen beschikken over elektrische bediening. Benieuwd welke zonwering het beste bij jouw terras past? Klik hier voor het overzicht.

Tip: wil je meer inspiratie op doen voor je tuin? Lees dan hoe je de zomer in eigen tuin viert en welke zomer essentials je in huis moet halen.