Maak je tuin klaar voor de zonnige dagen!

De warmere maanden komen steeds dichterbij. Is jouw tuin of balkon al klaar voor de zomer? Lees gauw onze nieuwste blog voor een paar handige tips!

Maak je tuin klaar voor de zonnige dagen!

De warmere maanden komen steeds dichterbij. Het aanpakken van jouw tuin of balkon is daarom nu het ideale moment! In deze blog geven wij geven je tips voor de mooiste meubels, zonwering en accessoires zodat jij straks kunt genieten van een fijne tuin of balkon waar je talloze lente- en zomeravonden wilt vertoeven!

Groen moet je doen

Of je nu een klein balkon hebt of een grote tuin: zorg ervoor dat je jezelf omringt met lekker veel groen. Als de ruimte beperkt is, kun je het beste de hoogte in werken. Denk aan rekken met bloempotten, bijvoorbeeld van Elho, die je aan de muur of het balkon hangt. Zo benut je een klein oppervlak optimaal. Wissel groene planten af met vrolijke bloemen of kies voor verschillende kruidenplantjes – leuk én praktisch!

Beeld: Hay & Elno

Bescherm je tegen pollen en insecten

Zodra de temperaturen stijgen, krijgen we te maken met muggen, pollen en andere natuurverschijnselen. Daarom is het aan te raden om horren te plaatsen bij de deuren naar de tuin of het balkon. Op die manier geniet je van frisse buitenlucht zonder insecten in huis. Heb je snel last van hooikoorts? Kies dan voor Poll-tex® gaas, waarmee 90 procent van alle pollen uit de lucht wordt gefilterd. Daarnaast zijn horren tegenwoordig niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden in zowel het gaas als het profiel, passen horren steeds mooier bij het interieur. Let wel op dat je de horren regelmatig schoonmaakt, want zo geniet je er het meeste van. Meer handige informatie over onze horren lees je in deze blog.

Luxaflex® Horren

Investeer in goede zonwering

Hoe fijn is het als je thuis een plek hebt waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur om je heen? Een terras waar je kunt lunchen of werken bijvoorbeeld. Kies daarom voor kwalitatieve buitenzonwering die uv-straling tegenhoudt. Onze Outdoor collectie biedt een uitgebreide keuze in diverse soorten, modellen en opties. Zo kun je zonwering op maat laten maken voor serres en erkers, maar bestaan er ook vrijstaande overkappingen die niet aan de muur bevestigd hoeven te worden. Onze nieuwste zonwering is de Nova Shade, een elegant terrasscherm die met een maximale breedte van zes meter voldoende zonwering biedt voor dagelijks en intensief gebruik op terrassen. Laat die warme maanden maar komen!

Luxaflex® Nova Shade Luxaflex® Nova Shade

Creëer een vakantiesfeer

Een van de belangrijkste elementen in een buitenruimte is natuurlijk het meubilair. Comfortabele stoelen en een (eet)tafel zijn een echte must. Ontbreekt er nog een nieuwe tuinset? Dan zijn natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan een aanrader. In combinatie met weelderige planten, gezellige tuinverlichting en kussens met een vrolijke print creëer je direct een tropische buitensfeer. En heb je weleens gedacht aan een buitenkleed? Wonderrugs maakt prachtige kunststof exemplaren voor elke tuinstijl.

Op warme avonden is het heerlijk om ’s avonds buiten te eten en lang na te tafelen. Kies daarom een fijne eettafel, bijvoorbeeld een gezellig rond exemplaar of een lagere tafel die mooi bij een bank staat. Gebruik voor buiten dineren ook eens ander servies – het mag allemaal wat speelser en vrolijker, zoals het stijlvolle buitenservies van Mepal.