Musthave voor de lente en zomer: horren

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

De warme dagen waarin we de ramen en deuren wijd opengooien voor verkoelende en frisse lucht komen hiermee steeds dichterbij. Dit betekent ook dat pollen en insecten ons steeds vaker om de oren vliegen.

De lente komt

Het zonnetje heeft zich de afgelopen tijd al een paar keer laten zien. De warme dagen waarin we de ramen en deuren wijd opengooien voor verkoelende en frisse lucht komen hiermee steeds dichterbij. Dit betekent ook dat pollen en insecten ons steeds vaker om de oren vliegen. Om ervoor te zorgen dat jij ook binnen ongestoord van frisse lucht kunt genieten, delen we in deze blogpost een aantal tips voor het gebruik van horren.

Insectenvrije nachten

De start van het voorjaar betekent dat we ook weer wat vaker met de ramen open slapen. Toch is er niets vervelender dan slapeloze nachten door het gezoem van een mug in je oor of de jeuk die een muggenbeet veroorzaakt. Een ongestoorde nachtrust waarbij insecten buiten blijven, is dus wel zo fijn. Een hor is daarom een echte musthave om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Heb je huisdieren? Kies dan voor een hor met extra dik gaas dat bestand is tegen scherpe nagels.

Horren van Luxaflex®

Niet alleen insecten-, maar ook pollenwerend

Het primaire doel van een hor is het buitenhouden van insecten, zodat je binnen ongestoord geniet van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Ideaal voor mensen met hooikoorts! Ook zijn onze horren beschikbaar met ClearView™, dat het zicht naar buiten verbetert en zorgt voor 25 procent meer ventilatie doordat de dunnere draden van het gaas. Handig!

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Loop je ‘s zomers graag van binnen naar buiten de tuin in? Naast onze plissé- en rolhordeuren is de scharnierende hordeur een praktische en stijlvolle oplossing bij openslaande terras- of balkondeuren. Ook voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing.

Goed nieuws is dat onze horren duurzaam zijn en helemaal op maat worden gemaakt. Voor elk soort raam, deur of schuifpui is dus een oplossing mogelijk. Bovendien zijn in onze collectie verschillende gaassoorten beschikbaar. Per model is er keuze uit verschillende kleuren, dessins en structuren. Hierdoor passen horren bij iedere interieurstijl en kozijnkleur.

Ben je benieuwd hoe je horren het beste kunt schoonmaken? Bekijk dan eens deze blog!