In 4 stappen het vakantiegevoel op je balkon (Tips balkon decoratie!)

  • Tips

Er bestaat een kans dat we deze zomer allemaal in eigen land doorbrengen. Daarom is dit hét moment om je buitenruimte een make-over te geven. Zelfs op een klein stadsbalkon kun je een heerlijke vakantiesfeer creëren.

Er bestaat een kans dat we deze zomer allemaal in eigen land doorbrengen. Daarom is dit hét moment om je buitenruimte een make-over te geven. Zelfs op een klein stadsbalkon kun je een heerlijke vakantiesfeer creëren. Volg onderstaand stappenplan en tover deze kleine buitenplek om tot een oase van rust. Zonnebril op, drankje erbij en genieten maar! Wij geven je inspiratie voor je balkon decoratie.

1. De basis: meubels en zonwering

Bedenk allereerst of je je balkon decoratie wilt gebruiken om buiten te eten of dat je liever een loungeplek hebt om languit een boekje te lezen. Stem daar vervolgens je meubilair op af. Als je voor een échte eyecatcher wil gaan, dan is een hangstoel of egg chair dé aanschaf voor je balkon. Iets praktischer, maar ook heel stijlvol: een Acapulco stoel in een vrolijk kleurtje of een Frans balkonsetje.

Op je balkon is goede zonwering geen overbodige luxe, want het kan hier – zeker in de zomer – snel opwarmen. Kies voor vensterzonwering die specifiek geschikt is voor balkons en zoek een kleur uit die matcht met de meubels. Zo wordt het een stijlvol geheel! Overweeg ook een goede hordeur, als je graag de deur naar het balkon laat openstaan. Op die manier geniet je wel van de frisse lucht, maar niet van insecten of muggen in huis. Elke Luxaflex® Hor wordt natuurlijk op maat gemaakt, zodat dat perfect past.

2. Een tropische oase

De volgende stap: flink wat groen toevoegen aan je balkon decoratie. Met tropische planten, bamboe of heerlijk geurende bloemen creëer je in een handomdraai dat exotische vakantiegevoel. Zet de planten in stijlvolle rotan manden of kies voor de vrolijke exemplaren van Elho, die je makkelijk over de balkonreling hangt. Zo benut je de ruimte optimaal. Sowieso is het op een balkon aan te raden om de hoogte in te werken. Zet planten bijvoorbeeld in een houten of stalen rek of hang bakjes met kruiden en bloemen aan haken op. Zo kun je meer kwijt dan je denkt!

3. Borrelen met de balkonbar

Voor de echt kleine balkons zijn er tegenwoordig handige oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een tafel die je kunt inklappen. En ken je de balkonbar al? Je hangt deze zo op aan de reling en hebt direct een plek om je tropische cocktails en hapjes neer te zetten. Maak het geheel af met mooie barkrukken, zoals de designstoelen van HAY, en voilá: de perfecte borrelplek!

4. Sfeervolle touches

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar verlichting draagt zeker bij aan de sfeer op je balkon. Met een speels lichtsnoer of het draagbare lampje van HAY creëer je ’s avonds een gezellige sfeer. Romantische zomeravonden gegarandeerd!

Kun je nog meer inspiratie gebruiken voor je balkon decoratie? Kies voor stijlvolle buitenaccessoires en bekijk deze tips om de tuin zomerklaar te maken.