Flexa Kleur van het Jaar

Flexa Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™

Ieder jaar wachten interieurliefhebbers weer op de nieuwe Flexa Kleur van Jaar. Maak kennis met Wild Wonder™! Een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten, en warmte geeft voor binnen.

Waarom kiest Flexa een kleur van het jaar?

Jaarlijks wordt er een trendonderzoek verricht door Akzo Nobel (het moederbedrijf van Flexa) waarin kleurexperts en een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden bespreken. Hun visie wordt in één toonaangevende kleur vertaald die de sfeer van het moment weerspiegelt. Een kleur die terug zal komen in menig social media accounts van vele design influencers en interieurfanaten.

Het idee achter Wild Wonder™

Voor deze twintigste Kleur van het Jaar hebben de makers zich laten inspireren door de magie, kracht en potentie van de natuur. Ieder jaar wordt er geoogst, waarna de natuur opnieuw aan het werk gaat. Om deze inspiratie in een kleur uit te drukken is gekozen voor Wild Wonder™: een mix van tarwegeel met een lichtgroene ondertoon. 'Wild' verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is.

Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en Luxaflex® Vouwgordijnen en gordijnen

Kameleon Wild Wonder™

Je kunt de kleur gebruiken op alle muren voor een rustig en prachtig resultaat. De verfkleur 2023 kan een ander effect hebben bij verschillende soorten licht. Heb je een donkere woonkamer, dan komt de groentint naar voren. Krijg je juist veel licht in de woonkamer? Dan oogt de kleur iets lichter. Bij kunstlicht en licht vanuit het zuiden wordt het wat geler.

Met welke kleuren is de kleur van 2023 te combineren?

Naast de Kleur van het Jaar, maakt Flexa ook ieder jaar een speciaal Kleurpalet geïnspireerd op de Kleur van Het Jaar. Dit jaar draagt het palet de naam Lush. Lush kun je vergelijken met de Nederlandse term 'weelderig'. Het vertelt het verhaal van bossen en bosgrond: kalme, opbeurende tinten voor iedere ruimte. De zachte groene en neutrale tinten, gecombineerd met Wild Wonder™, zijn subtiel en zorgen voor een rustige en kalmerende sfeer.

Kleurenpalet Wild Wonder™ Kleurenpalet Wild Wonder™

Vraag gratis de brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze raambekleding in combinatie met de kleur van het jaar.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Je krijgt zo snel mogelijk de brochure toegestuurd

Bedankt voor jouw aanvraag

Eigentijdse look

Ben je meer fan van een uitgesproken interieur? Kies er dan voor om Wild Wonder™ te combineren met meer eigentijdse kleuren die je niet snel in de natuur zal tegenkomen, zoals rood, blauw of zwart. Op deze manier steekt de natuurlijke ondertoon van Wild Wonder™ af tegen de eigentijdse kleuren in de accessoires en ontstaat er een speels effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blauwe horizontale jaloezieën, een kleurige design bank en strakke kastjes.

Tip van de specialist: verf je plafond ook mee, daar wordt de kamer één geheel van.

Luxaflex® Rolgordijnen Luxaflex® Rolgordijnen

Voorgaande kleuren van het jaar

Onze producten zijn verkrijgbaar in de Kleur van het Jaar 2023. Ben je benieuwd naar de kleuren van de afgelopen jaren?

Heb je vragen over de Flexa Kleur van het Jaar 2023 Wild Wonder™ of heb je interieuradvies nodig van één van onze specialisten? Bekijk dan welke specialist bij jou in de buurt je hierover kan adviseren.

FAQ's - Kleur van het jaar