Flexa Kleur van het Jaar

Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

Ieder jaar wachten interieurliefhebbers weer op de nieuwe Flexa Kleur van het Jaar. Maak kennis met Sweet Embrace™! Een zachte en warme trendkleur die een positieve en rustige sfeer geeft in huis.

Hoe komt Flexa tot de Kleur van het Jaar?

Jaarlijks wordt er een trendonderzoek verricht door Akzo Nobel, het moederbedrijf van Flexa. Hierin bespreken kleurexperts en een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden. Hun visie wordt in één toonaangevende kleur vertaald die de sfeer van het moment weerspiegelt. Een kleur die terug zal komen op menig social media account van design influencers en interieurfanaten.

Het idee achter Sweet Embrace™

Sweet Embrace™ is een zachte roze tint, die kalmte uitstraalt. De kleur kan je doen denken aan de zachtheid van veren en avondwolken. In een kamer met veel lichtinval zorgt de kleur voor rust, waar Sweet Embrace™ in een donkerdere ruimte juist warmte en sfeer creëert.

Sfeerbeeld en Luxaflex® Duette® shades met gordijnen

Combineren in je interieur

Hoewel een lichtroze kleur wellicht heftig klinkt, is dit een subtiele tint die goed te combineren is met andere kleurtinten in je interieur. Flexa houdt het daarom niet bij de kleur Sweet Embrace™, maar heeft daarnaast ook drie kleurenpaletten gecreëerd. De paletten Vrolijk, Warm en Kalm laten je zien hoe je de Kleur van het Jaar 2024 combineert met andere kleuren.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor Sweet Embrace™ op de muren en kies je qua meubels, vloerkleden, accessoires en raamdecoratie voor de andere kleuren uit het palet.

Luxaflex® meets Sweet Embrace™

Hoe kun je de Flexa Kleur van het Jaar 2024 nu combineren met Luxaflex® raamdecoratie? Om dit in beeld te brengen hebben we drie moodboards gecreëerd waarin te zien is hoe je Sweet Embrace™ en de bijbehorende kleurenpaletten via je raamdecoratie terug kunt laten komen in je eigen interieur.

Houd daarnaast onze socials in de gaten. Hier uploaden we regelmatig leuke content met stylingtips, interieurtrends en informatie over onze raamdecoratie. Je vindt hier ook video's waarin interieuradviseur Richelle je laat zien hoe je de kleur Sweet Embrace™ combineert met onze raamdecoratie.

Voorgaande kleuren van het jaar

Tijd voor een nieuwe kleur in huis? Dan is het wellicht interessant om de voorgaande Kleuren van het Jaar van Flexa weer eens te bekijken:

Heb je vragen over de Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace™ of heb je interieuradvies nodig van één van onze specialisten? Ga dan langs bij een Luxaflex® specialist bij jou in de buurt en laat je adviseren.

FAQ's - Kleur van het jaar