Bright Skies™: Flexa’s Kleur van het Jaar 2022

  • Trends

Het is ieder jaar weer een belangrijk moment in de interieurwereld: de bekendmaking van Flexa’s Kleur van het Jaar! De kleur voor 2022 is Bright Skies™ geworden: een luchtige, lichtblauwe tint die een nieuw begin uitstraalt.

Het weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen, haalt een vleugje natuur naar binnen en brengt elke leefruimte tot leven. Daarnaast is het ook een kleur die goed past bij veel andere kleuren: van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren.

Vier trends, vier paletten

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten staan voor vier trends, namelijk de veranderende rol van ons huis, de natuur als bron van alles, de troost en inspiratie die we vinden in kunst en tot slot empathie en openheid waar we behoefte aan hebben.

Comfortabel en rust met de Studio-kleuren

We hebben allemaal een plek nodig waar we ons kunnen opladen en ontsnappen aan onze alledaagse beslommeringen. Door je muren te schilderen met de kleuren uit het Studio palet geef je jouw kamer een comfortabel en rustgevend gevoel. Het kleurenpalet bestaat uit luchtige roze, rode en sinaasappeltonen. Dit zijn kleuren die troosten en kalmeren, en die elke kamer warmte, zachtheid en een vleugje glamour geven. Combineer bijvoorbeeld verticale jaloezieën in lichte duurzaam verantwoorde Cradle to Cradle-stoffen om het kleurenschema tot leven te brengen en de zachte kleuren in het daglicht te maximaliseren.

Beeld: Flexa en Verticale Jaloezieën van Luxaflex®

Multifunctionele kleuren

Meer dan ooit tevoren verwachten we van onze huizen dat ze alles voor ons zijn. Zo functioneert ons huis soms als kantoor, vervolgens als school of zelfs als bioscoop en restaurant. Daarom gebruiken we graag kleuren die deze multifunctionele rol kunnen vervullen. Het Workshop-palet is met zijn vrolijke, heldere tinten ideaal voor een multifunctionele ruimte. Wees slim met kleur in een compacte slaapkamer om de ruimte groter te laten lijken. Schilder de muren in licht en luchtig Bright Skies™ om de kamer ruimer te laten voelen. Ga daarnaast voor houten jaloezieën in de kleur okergeel en gebruik dezelfde tinten voor het beddengoed en de kussens voor een verfrissend, ontspannend en samenhangend resultaat.

Beeld: Flexa en Houten Jaloezieën van Luxaflex®

Haal de natuur naar binnen

Verbonden zijn met de natuur is goed voor een mens. En of je nu op het platteland of in de stad woont; met groen, daglicht én kleur haal je de frisheid van de natuur gemakkelijk in huis. De trendy groen- en blauwtinten van het Greenhouse-palet, gecombineerd met de Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, brengen het buitenleven naar binnen. Of je nu kiest voor een of twee tinten, of meerdere tinten samen, deze kleurencombinaties geven elke ruimte een frisse wind en halen de positieve effecten van de natuur naar binnen. Maak gebruik van natuurlijke materialen voor een echt zen interieur of gebruik de luchtige natuurlijke kleuren in je thuiskantoor. Ga voor de lichtere tinten van het Greenhouse-palet en omlijst je werkruimte met een rand van de Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, voor een opgewekt en verfrissend gevoel.

Beeld: Flexa

Opvallen in de slaapkamer

‘Tijd voor nieuwe verhalen, tijd voor empathie en openheid. Dat is de trend die past bij het laatste palet. De luchtige neutrale tinten van het Salon-palet zijn, gecombineerd met Bright Skies™, perfect om elke woonruimte een nieuwe start te geven. De tinten zorgen in iedere kamer voor een neutrale en open achtergrond waarop elke mix van meubels tot zijn recht komt. Om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten komen, combineer je de trendkleur met een lichtblauw rolgordijn. Neutraal maar nooit saai: dit palet geeft lichtheid aan een interieur en brengt een positief en toekomstgericht gevoel. De perfecte ingrediënten voor een nieuwe start.

Beeld: Flexa