Spiced Honey: zo pas je de trendkleur van 2019 toe in huis

  • Nieuws

Spiced Honey is dé trendkleur voor 2019. Benieuwd hoe je deze amberkleurige tint in je interieur toepast?

Ieder jaar komen kleurspecialisten van het Flexa ColorLab, internationale design experts en architecten bij elkaar om de nieuwe wereldwijde kleurtrends te bespreken. Onlangs is Spiced Honey verkozen tot trendkleur voor 2019. Een warme, amberkleurige tint die positiviteit en optimisme uitstraalt. In deze blog laten we zien hoe je Spiced Honey het mooiste laat terugkomen in jouw interieur!

Amberkleurige warmte

Spiced Honey wordt omschreven als een moderne, verfijnde en elegante kleur met een ontspannen karakter. Zoals Flexa zelf zegt: het draait om het vinden van de balans tussen hotel chic en de warmte van een echt huis. In de woon- of eetkamer brengt de zonnige geeltint direct warmte. Vooral in combinatie met bruin leer en complementaire kleuren zorg je voor een uitnodigende leefruimte. Met houten meubels creëer je een landelijke sfeer, terwijl metalen objecten een strakkere uitstraling geven. Om het geheel af te maken laat je Spiced Honey niet alleen op de muren terugkomen, maar ook in een zacht plaid of een stoel in (bijna) dezelfde kleur.

Statement in de keuken

De opvolger van de trendkleur van 2018, Heart Wood, is op allerlei manieren toe te passen in huis. Hoewel je er misschien niet direct aan denkt, is Spiced Honey ook een prachtige kleur voor de keuken. Verf één muur of een deel boven het aanrecht in deze kleur voor een opvallend statement. Of wat dacht je van stijlvolle Duette® Shades in deze amberkleurige tint? Dit combineert prachtig met een donker aanrechtblad en accessoires als koperen keukengerei. Zo tover je de keuken om tot een praktische én stijlvolle ruimte.

Een rijke slaapkamer

Spiced Honey voelt zich ook thuis in de slaapkamer. De rijke tonen creëren hier een rustige sfeer en modern comfort. Kies voor beddengoed in warme neutrale tinten en fluwelen kussens waarbij je helemaal wegdroomt. Accessoires als opvallende wanddecoratie en de juiste raambekleding maken de slaapkamer verder af. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen in neutrale beige- of aardetinten. Een andere mooie optie zijn natuurlijke houten jaloezieën. Zo behoud je de rust in de slaapkamer. En dat willen we allemaal, toch?

Ben je op zoek naar meer Spiced Honey-inspiratie? Bekijk dan onderstaand filmpje even:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=PtpvmajZ-ms[/embed]