Flexa Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™

  • 13 september 2022
  • Eline van Dijk
  • Trends

Ieder jaar wachten interieurliefhebbers weer op de nieuwe Flexa Kleur van Jaar 2023. Maak kennis met Wild Wonder™! Een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten en ons ín huis beter kan laten voelen.

Wild Wonder™

De nieuwe Flexa Kleur van het Jaar 2023 is bekend! Ieder jaar is dit weer een spannend moment voor interieurliefhebbers en het komend najaar zien we de kleur vast veel in de Nederlandse interieurs terugkomen. Maak kennis met Wild Wonder™: een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten en ons ín huis beter kan laten voelen. In deze blog vertellen we je er graag meer over.

Beeldmateriaal: Flexa Kleur van het Jaar 2023 Beeldmateriaal: Flexa Kleur van het Jaar 2023

Het idee achter Wild Wonder™

Voor deze twintigste Kleur van het Jaar hebben de makers zich laten inspireren door de magie, kracht en potentie van de natuur. Ieder jaar wordt er geoogst, waarna de natuur opnieuw aan het werk gaat. Om deze inspiratie in een kleur uit te drukken is gekozen voor Wild Wonder™: een mix van tarwegeel met een lichtgroene ondertoon. 'Wild' verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is. Naast de Kleur van het Jaar is er ook een Kleurpalet van het Jaar 2023 uitgeroepen met de naam ‘Lush.

De wonderen van de natuur

Wild Wonder™ is echt een natuurlijke kleur, waarmee je de natuur naar binnen haalt en men zich verbindt met buiten. Met deze natuurlijke basis kun je gemakkelijk een zacht interieur creëren door Wild Wonder™ te combineren met accessoires van andere natuurlijke materialen. Denk hierbij aan houten jaloezieën, linnen gordijnen of kastjes met webbing. Haal nog meer natuur in huis door de groene ondertoon van Wild Wonder™ te combineren met planten. Hiermee waan jij je in een oase van rust.

Beeldmateriaal: Flexa Kleur van het Jaar en Luxaflex® Houten Jaloezieën

Meer eigentijdse look

Ben je meer fan van een uitgesproken interieur? Kies er dan voor om Wild Wonder™ te combineren met meer eigentijdse kleuren die je niet snel in de natuur zal tegenkomen, zoals rood of zwart. Op deze manier steekt de natuurlijke ondertoon van Wild Wonder™ af tegen de eigentijdse kleuren in de accessoires en ontstaat er een speels effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode horizontale jaloezieën, roze kussentjes of kastjes met veel glas.

Beeldmateriaal: Flexa Kleurpalet van het Jaar

Kleurpalet van het Jaar 2023

Naast de Kleur van het Jaar, maakt Flexa ook ieder jaar een speciaal Kleurpalet geïnspireerd op de Kleur van Het Jaar. Dit jaar draagt het palet de naam Lush. Lush kun je vergelijken met de Nederlandse term weelderig. Het vertelt het verhaal van bossen en bosgrond: kalme, opbeurende tinten voor iedere ruimte. De zachte groene en neutrale tinten, gecombineerd met Wild Wonder™, zijn subtiel en zorgen voor een rustige en kalmerende sfeer. Naast dit hoofdpalet zijn er nog drie andere kleurpaletten die je hier terugvindt. Welk palet past het mooiste in jouw interieur?

Vraag gratis de brochure voor de verfkleur 2023 aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze raambekleding in combinatie met de kleur van het jaar.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Je krijgt zo snel mogelijk de brochure toegestuurd

Bedankt voor jouw aanvraag

Onze Luxaflex® specialisten adviseren je graag

Onze Luxaflex® specialisten nemen graag de tijd om je het volledige productaanbod, de beschikbare materialen en kleuren te laten zien én voelen, zodat jij de beste raamdecoratie kiest op basis van jouw wensen. Zij bieden je dienstverlening op maat. Van meten tot montage, om ervoor te zorgen dat je volkomen tevreden bent met je aankoop.

Bezoek één van onze showrooms en krijg meer inzicht in ons productaanbod, de prijzen en services.