Rust in je slaapkamer met Tranquil Dawn

  • Trends

Op zoek naar een rustgevende kleur in de slaapkamer? Kies voor de trendkleur Tranquil Dawn. Dankzij de groene, grijze als blauwe tinten is deze kleur met veel sferen en stijlen te combineren!

Ieder jaar maakt Flexa de Kleur van het Jaar bekend. In 2020 koos het team van experts voor de rustgevende kleur Tranquil Dawn, welke zowel groene, grijze als blauwe tinten bevat. Hierdoor is deze kleur zeer veelzijdig en met vele andere kleuren, sferen en stijlen te combineren. In deze blogpost laten we je graag zien hoe je de trendkleur toepast in jouw slaapkamer!

Serene zonsopkomst

De naam Tranquil Dawn zegt het al: rustige nevel. De licht groengrijze tint heeft een blauwe ondertoon en verwijst naar de prachtige kleurverandering als de zon opkomt. Zo verandert deze kleur op de wand ook mee met de lichtinval, wat een sfeervol effect geeft in jouw slaapkamer. Wil je dit natuurlijke gevoel benadrukken? Combineer deze trendkleur dan met materialen als blanke houtsoorten, wol, metaal, zilver, koper en goud voor een speels effect!

Flexa

Blauwe nachten

Wist je dat blauw de ideale kleur is voor de slaapkamer? Door in de slaapkamer te kiezen voor Tranquil Dawn en deze te combineren met andere blauwtinten, leg je de nadruk op de blauwe tint die deze kleur bevat en komt deze extra mooi naar voren. Kies bijvoorbeeld voor lichtblauwe raambekleding en een zachtblauw dekbed voor een oase van rust. Zo creëer je een koele en ontspannen sfeer, waardoor je extra lekker in slaap valt én uitgerust wakker wordt.

Neutrale kinderkamer

Ook leent Tranquil Dawn zich perfect voor de kinderkamer, want deze genderneutrale kleur zorgt voor een moderne look. Zo kan je kleintje genieten van een heerlijke nachtrust doordat deze kleur verwijst naar de ochtendhemel. Combineer de trendkleur met witte meubels en accessoires, zoals een zachte lamp die aan een wolk doet denken en een witgeschilderd ledikant. Om het natuurlijke aspect te accentueren voeg je houten elementen toe, zoals een boomvormige kapstok.