Trend 2020: Red Alert

  • Trends

Durf je rood met felblauw te mixen? Dan haak je echt in op de nieuwste woontrends. Deze mix van sportieve kleuren nodigt de bewoners uit om fris, flexibel en vrolijk te wonen en te leven. Maak grote kleurvlakken met bv. Rolgordijnen of Jaloezieën.

Rood is terug in het interieur. In elke woonstijl duikt deze signaalkleur op. Vernieuwend en in verrassende combinaties; toon-op-toon met bordeauxrood of juist in een 100% wit interieur zodat het rode accent eruit springt. Bijvoorbeeld door de raamdecoratie in rood te kiezen, zoals horizontale aluminium jaloezieën in knalrood. Van klassiek tot sportief wonen, met de trendkleur rood val je op.

Door: Monique van der Reijden, journalist en trendwatcher

INSPIRATIE

Avant-garde interieurs zoals deze exclusieve zitkamer van Elisa Ossino geven inspiratie om aan de slag te gaan met de trendkleur rood. De stylingtip is om in het interieur een meubel zoals de zitbank in een zachte rode stof te bekleden en dan op twee derde van de andere plekken roodtinten te herhalen. Dit brengt balans in de totale sfeer. Het bijna monochroom maken van een kamer in rood is natuurlijk een gedurfde keuze, maar wel al honderden jaren oud. Leuk weetje: omdat rood de eetlust stimuleert zijn de eetkamers in de meeste kastelen en landhuizen in Engeland en Frankrijk vaak van oorsprong met rood gedecoreerd.

SPORTIEF

Wat doet rood met een modern interieur? Het maakt de sfeer meteen sportiever en vrolijker. De ‘actieve uitstraling’ van rood brengt je in beweging! Door de rode jaloezieën en/of een rode muur te combineren met lichtgekleurde houtsoorten en een naturellen vloer verzacht je het geheel. Vanzelfsprekend kun je de horizontale jaloezieën ook in zwart of juist fris wit kiezen voor een meer tijdloze look & feel.

MODISCHE KEUKEN

Color blocking is de nieuwe manier om de sfeer in de keuken tot leven te brengen. In deze actieve ruimte zien we rood als nieuwe trendkleur terug; hier in een kleurvlak op de muur waarin de rode keukenkastjes als het ware optisch wegvallen. Het nieuwe servies van modeontwerpster Ann Demeulemeester is na de lancering in 2019 een echt collector’s item geworden. In combinatie met zwart bestek, een zwart tafelkleed en voor de ramen donkere Twist® Rolgordijnen wordt de sfeer meteen modisch en een beetje mysterieus.

ELECTRIC BLUE

Durf je rood met felblauw te mixen? Dan haak je echt in op de nieuwste woontrends. Deze mix van sportieve kleuren nodigt de bewoners uit om fris, flexibel en vrolijk te wonen en te leven. Maak grote kleurvlakken op de wand of aan de binnenzijde van een nis, of verf de vensterbank in een fel kleurtje. Houd de vloer en de raamdecoratie wit of lichtgrijs voor de juiste balans. Twist® Rolgordijnen in wit zijn een moderne raamdecoratie in strakke horizontale verstelbare lagen.

STYLINGTIP: BEHANG IN DE BADKAMER

Je krijgt meteen een stijlvolle interieursfeer in de badkamer als je een gedessineerd behang toepast als ‘decor’. Dit waterafstotende behang van AS Creation laat zien hoe de kleurencombinatie rood, zwart, wit en electric blue de kunstzinnige sfeer maakt. Mix met zwarte accessoires en raamdecoratie voor een stoere finish. Kies voor een ‘brede band’ op horizontale jaloezieën, want daardoor wordt de totale uitstraling iets meer modern-landelijk. Bovendien staat dit mooi in combinatie met de betonlook vloer en de zwarte en grijze muren.