Tover je slaapkamer om tot hotelsuite

  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Slapen in een hotelkamer en dat gewoon thuis! Van geurstokjes tot zijdezachte lakens... zo tover je je slaapkamer om tot een hotelsuite.

De slaapkamer, daar slapen we toch alleen maar? Nee hoor, tegenwoordig wordt de slaapkamer vaak omgetoverd tot een hotelsuite. In de afgelopen jaren van veel thuiswerken en stress is een prettige slaapplek om goed tot rust te komen steeds belangrijker geworden. Slapen in een fijne omgeving zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. De rust die je in een luxe hotelsuite ervaart is dan ook de inspiratiebron voor vele slaapkamers. Maar hoe creëer je deze ware hotel-ervaring bij jou thuis? In deze blog geven we je tips!

Witte Luxaflex® Shutters

Gemak dient de mens

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met het PowerView® Automation-systeem open je met één druk op de knop vanuit je warme bed de gordijnen en laat je het licht naar binnen vallen. Zo word je pas echt lekker wakker! En om het helemaal af te maken kun je met slimme verlichting ook instellen wanneer het licht aan gaat, zonder dat jij daarvoor uit bed hoeft te komen. Daarna nog even je bed opmaken en klaar is kees!

Witte Rolgordijnen en PowerView® Pebble® Remote van Luxaflex®

Less is more of toch more is more

Aan de ene kant vinden we rust en ruimte erg belangrijk in de slaapkamer, vandaar dat we vaak voor een minimalistisch interieur gaan met natuurlijke materialen. Denk aan hout en wol in combinatie met neutrale kleuren voor de ultieme clean look. Aan de andere kant durven we qua interieur wel meer in deze ruimte dan in de woonkamer. Opvallende kleuren of prints zijn echte eyecatchers in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor felgroene gordijnen of een gave print op je behang. Of kies zelfs een thema, bijvoorbeeld een botanisch thema met de Flexa trendkleur van 2023: Wild Wonder in combinatie met nog meer groentinten en planten. Wist je dat de kleur groen en ook planten ook een ontspannende werking hebben? Ideaal voor in de slaapkamer!

Behangpaneel van KEK en rolgordijnen met print en witte gordijnen van Luxaflex®

Het oogt niet alleen als een hotelsuite

Details kunnen erg bepalend zijn voor een ruimte. Zo is geur voor een hotelkamer erg belangrijk. Geurstokjes zoals die van Marie-Stella-Maris geven de slaapkamer al gauw een aangename sfeer. Tip: zet geurstokjes met één specifieke geur in de slaapkamer, zodat je deze associeert met de slaapkamer en het een rustgevende werking heeft. Of zet een luchtzuiverende plant in je slaapkamer: dat staat niet alleen mooi, maar die zou ook kunnen helpen om beter in slaap te vallen. Daarnaast vinden we ultrazachte stoffen ook altijd heel fijn aan een hotelkamer. Met een luxe dekbedovertrek of set zijdezachte handdoeken creëer je dat echte hotelgevoel.

Witte horizontale jaloezieën van Luxaflex® en Greensense Aqua Care Vierkant van Elho