Natuurlijk! Natuurlijke materialen in het interieur

  • Eline van Dijk
  • Trends

Veel mensen h ouden van natuurlijke materialen in huis vanwege de rust en eenvoud die ze uitstralen. Het gebruik van deze materialen zorgt voor meer sfeer en warmte in je interieur. Deze trend past in elk huis, aangezien het een prima basis is voor andere stijlen. In deze blog lees je alles over het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur.

De interieurtrend van 2024: linnen

Wil je jouw interieur inrichten volgens de laatste trend? Laat dan linnen materialen in je huis terugkomen. Linnen is een veelzijdige, duurzame stof die past in vrijwel elke woonstijl. Neutrale kleuren als wit, ecru en grijs geven een modern interieur een natuurlijke en warme uitstraling, terwijl linnen gordijnen in een uitgesproken kleur juist weer perfect passen bij een eclectisch of bohemien interieur. Linnen is daarnaast een veelzijdig materiaal, omdat je het niet alleen kan laten terugkomen in je raambekleding, maar ook in bijvoorbeeld meubels of zelfs linnen behang. Met dit duurzame materiaal zet je een rustige en warme basis neer voor de rest van je woning. Het meest populaire gebruik van linnen is bij gordijnen. Linnen gordijnen hebben een bijzondere, grove structuur waardoor ze net even anders zijn dan katoenen gordijnen of een ander materiaal. Bovendien hebben ze een natuurlijke uitstraling en zijn ze ook vrij basic

Hout: tijdloos, warm en gezellig

Hout is een ontzettend sterk materiaal en heeft vele positieve eigenschappen. Zo is het tijdloos, warm, gezellig en duurzaam. Daarnaast past het in elke interieurstijl en zorgt het direct voor meer sfeer. Op de vloer, aan de wand, in de meubels: waar je het ook toepast, hout geeft meteen een flinke dot extra sfeer in huis. Doseren is niet nodig, want juist door verschillende houtsoorten te combineren, wordt het nog warmer én spannender.

Wanneer je kiest voor houten jaloezieën is dit niet alleen heel stijlvol, maar ook goed voor de energierekening. Houten jaloezieën hebben namelijk een isolerende functie, doordat ze veel warmte uitstralen aan de aangrenzende woonruimte afkomstig van de zon. Andersom houdt de raamdecoratie een koele kamertemperatuur juist beter vast tijdens een warme zomerdag. Onze houten jaloezieën zijn duurzaam en bestaan uit hardhout of modern imitatiehout. Er is steeds geput uit duurzame bronnen en veel houtsoorten hebben het FSC®-keurmerk, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw woning en de natuur.

De raambekleding nog duurzamer maken? Kies dan voor de nieuwste trend op het gebied van raambekleding is layering, oftewel het combineren van jaloezieën en gordijnen in een gelaagde stijl. De interieurtrend is populair, omdat het combineren van de twee soorten raambekleding in een gelaagde stijl rust en warmte, maar ook extra diepte en dimensie toevoegt aan de ruimte. Hierdoor ontstaan er vele extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacy controle.

Beeldmateriaal: natuurlijke houten jaloezieën en witte houten jaloezieën van Luxaflex®

Vraag de digitale brochure aan

In deze brochure lees je meer over onze houten jaloezieën collectie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure in je mailbox.

Bamboe: een duurzame touch in huis

Bamboe is een sterke en duurzame grondstof, omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. Door de kenmerkende lichtbruine tint past het mooi in botanische interieurs, maar ook in een Ibiza-stijl of een retro interieur. Ook in meer basic woonstijlen passen bamboe meubels of accessoires perfect. Lees vooral ter inspiratie de binnenkijker van BintiHome.

Vind je meubels of raambekleding van bamboe net een te grote stap? Dan kun je uiteraard ook voor subtiele accessoires kiezen. Wij zijn groot fan van bamboe hanglampen of een kamerscherm. Dit soort items matchen perfect met andere botanische accessoires en bohemien vloerkleden.

Beeldmateriaal: Luxaflex® bamboe jaloezieën en gordijnen

Combineer natuurlijke materialen met aardetinten

Bij aardetinten denkt men vaak letterlijk aan de kleur van aarde, maar ook groen en blauw vallen onder aardetinten. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen warme aarde kleuren, zoals oker en terracotta en koudere aardekleuren, zoals blauw, grijs en groen. Warme en koude aardetinten breng je makkelijk bij elkaar door het gebruik van andere natuurlijke materialen zoals wol, leer of bovengenoemde linnen en hout. Vooral als je aardetinten gebruikt die dicht bij elkaar liggen, krijg je een fijn geheel. Er ontstaat dan een ton-sur-ton effect.