Trouw aan Terracotta

Deze zomer halen we inspiratie uit de artisanale interieurs van Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Grove, natuurlijke materialen en aardse kleuren zoals steen, klei en rood zand verwarmen de sfeer. - door Monique van der Reijden

Trouw aan Terracotta

Deze zomer halen we inspiratie uit de artisanale interieurs van Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Grove, natuurlijke materialen en aardse kleuren zoals steen, klei en rood zand verwarmen de sfeer. De primitieve look van handgemaakte houten krukjes mixen we met luxe gedessineerde stoffen en vintage houten meubels. Het terracotta kleurenpalet domineert in deze etnisch-chique sfeer. Houten horizontale jaloezieën versterken de basis in dit interieur voor een strakke, maar landelijke look & feel.

Foto Carl Gerges Architects en houten horizontale jaloezieën van Luxaflex®

Avontuurlijk

Je raakt betoverd door het interieur van het Cana Guesthouse ontworpen door de toparchitect Carl Gerges in het berglandschap van Libanon. Het primitieve karakter is functioneel met stoere betonnen plateaus voor de bank, houten tafels en krukjes. De materialen en kleuren versmelten naadloos met de natuur waardoor het gevoel van welzijn versterkt wordt. Decoreer de kamerhoge ramen in deze sfeer met Houten horizontale jaloezieën in een donkere houtsoort waarvan de houtnerf goed zichtbaar is.

Foto: Maison du Monde Foto: Maison du Monde

Potterie

Pottenbakken, stekjes opkweken en manden vlechten; de beroemde hobby’s uit de jaren zeventig worden herontdekt. Decoreer de open kast met een verzameling potterie want keramiek - mat of met hoogglans glazuur - is de stylingtip voor het aankomend seizoen. De organische vormen van handgemaakte potten en vaasjes in terracotta kleuren maken je interieur artistiek. Ga voor een houten pui en decoreer deze met de nieuwe verticale jaloezieën van Luxaflex® in een hippe nude kleur. Laat je fantasie de vrije loop en bekijk de nieuwe kleuren en dessins waaruit je kunt kiezen.

Foto: verticale jaloezieën van Luxaflex® Foto: verticale jaloezieën van Luxaflex®

Onbelemmerd uitzicht

Heb je een schuifpui en wil je maximaal genieten van het uitzicht of wil je een vrije doorloop bij openslaande deuren? Ga ook dan voor verticale jaloezieën, want deze raambekleding neemt weinig ruimte in beslag. Je kunt ook de lichtinval makkelijk regelen en je hebt meteen extra privacy doordat je de lamellen kunt draaien.

Foto: woonkamer van rhinov.fr Foto: woonkamer van rhinov.fr

STYLINGTIP: MOOI DIE WAND ZO!

Verras iedereen die binnenkomt met een nieuwe warme kleur op de wand zoals de kleur Beetlenut van Paint & Paper Library. Het effect van één wand in een extra matte terracottakleur is enorm. Schuif een lage, houten gevlochten fauteuil bij de zitbank en zoek een kelim- of berberkleed voor het nomadische sfeertje, zoals in deze woonkamer van Rhinov.

Foto: verticale jaloezieën van Luxaflex® en linenhouse.com

Warm versus cool

Bestaat de basis in jouw huis vooral uit beton, (lei)steen en zachte wit- en grijstonen? Warm de sfeer dan snel op met bordeauxrood, terracotta en zachte materialen zoals linnen, fluweel en wollen teddy-look stoffen. De musthave van deze zomer is een verzameling sierkussens die losjes op de bank liggen voor een nonchalant effect. Liefst met franjes en dikke structuren in een ruitpatroon. De keuze in materiaal en kleur is enorm en haakt in op de laatste woontrends.

Foto: bedtextiel Clay Rose van yumeko.nl Foto: bedtextiel Clay Rose van yumeko.nl

Linnen Look

Gewassen linnen met een door de zon gebleekte look is luxe en heerlijk zacht om in te slapen. Perfect voor de zomermaanden omdat linnen ook verkoelend werkt. Pas aardse tinten toe in de slaapkamer voor een extra rustgevend effect. Ook op de muur en voor de ramen loopt het palet met naturelkleuren toon-op-toon door, zodat je je al snel waant in een exotisch resort. Het felle zonlicht temper je met jaloezieën, rolgordijnen en raamdecoratie in een matte uitvoering, zachte stof of doek met natuurlijke vezelstructuur.

Foto: decoratieve vazen van jungalow.com en houten horizontale jaloezieën van Luxaflex®

STYLINGTIP: GEDROOGDE BLOEMEN & BEESTJES

Dé zomerse stylingtip is decoreren met gedroogde bloemen in keramieken vazen die met de hand beschilderd zijn. Voordeel daarvan is dat je de gedroogde steeltjes niet ziet en nog meer een folklore gevoel aan je interieur geeft. Versterk dit met accessoires in de vorm van beeldjes van dieren, bij voorkeur uit de steppe of het oerwoud.