Van catwalk tot woonkamer: zo verwerk je de nieuwste modekleuren in je interieur

  • 17 februari 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends

Van felrood tot rustig grijs: de modekleuren van 2023 lopen flink uiteen! Maar welke trends van de catwalk zien we dit jaar ook terug in het interieur? In deze blog laten we zien hoe je de deze modekleuren in huis verwerkt.

Knalrood

Volgens modemagazine ELLE is hartstochtelijk rood een kleur die komend jaar veel naar voren komt in de mode-industrie. Kledingstuk of meubel, deze kleur straalt zelfverzekerdheid, liefde, passie en energie uit. Een felrode lippenstift doet al veel voor een persoonlijke look, maar dat geldt ook voor rode decoratie in huis. Deze knallende kleur maakt van alles een eyecatcher. Van muur tot sierkussens tot rolgordijnen; in de kleur rood zal het zeker opvallen!

Tip: hou er rekening mee dat rood een dominante kleur is. Als je je muur rood verft, valt dat veel meer op dan een rustigere kleur zoals beige. Wanneer je de rode kleur wilt neutraliseren, is de combinatie met een beige- of grijstint een goed idee. Maar wil je de kleur juist versterken en nog gedurfder maken? Ga dan voor een combinatie met roze, paarse of blauwe tinten.

Beeld: Sinclair 2-seat sofa van FEST Amsterdam en paarse Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Rustgevend grijs

Verschillende tinten grijs doen het goed op de catwalk. Grijs brengt rust in huis, dus het is een ideale kleur voor in de slaapkamer, zodat je rustig in slaap kan vallen of wakker kan worden. Daarnaast neutraliseert het andere kleuren, waardoor het matcht met vrijwel iedere tint. Onterecht wordt grijs vaak gezien als saai, maar dat voorkom je door te kiezen voor een grijze print met patroon of een combinatie met felle kleuren kleur. Mosgroen, hemelsblauw, zachtroze en pastelgeel zijn kleuren die erg goed samengaan met grijs. Verder staat hout ook mooi met verschillende tinten grijs. Kies bijvoorbeeld voor grijze gordijnen bij een houten vloer of kies voor houten jaloezieën bij een grijze muur.

Beeld: WIJCK. en grijze Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Rustgevend groen

Groen is één van dé fashionkleuren van 2023 en dan vooral de wat stoerdere tinten, zoals camouflage of mosgroen. De kleur groen doet het niet alleen in de mode heel goed, maar ook in huis. De kleur doet je denken aan de natuur en brengt daarom veel rust met zich mee. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor de kleur groen in huis. Planten in huis zijn ook een trend en zelfs zo populair dat mensen bij groen in huis vaak direct aan planten denken en niet eens per se aan de kleur groen. Planten staan niet alleen mooi en geven rust in huis, ze zorgen ook voor een verbeterde luchtkwaliteit. Hoe je de kleur ook in huis haalt, door middel van een plant, een likje verf op de muur of met raamdecoratie, groen brengt zeker een relaxte sfeer met zich mee. Wil jij het ultieme zen gevoel in huis én ook nog eens meegaan in de modekleuren van dit jaar? Kies dan voor groen in huis!

Beeld: Flexa en groene Rolgordijnen van Luxaflex®