Shutters: ze houden je huis koel en besparen energie

  • 11 augustus 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Yes! Het herfstachtige weer heeft eindelijk plaats gemaakt voor de zon. En omdat het augustus is, hoeft de zon maar even te schijnen om je huis meteen al flink te verwarmen. Shutters zijn geweldig om je huis koel te houden in de zomer. Ze kunnen ook helpen om energie te besparen, waardoor je je energierekening laag kan houden, omdat je bespaart op koeling.

Zonwering kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van de temperatuur in huis. Sterker nog… experts, zoals Milieu Centraal, zien zonwering als het alternatief voor airco. Wist je dat shutters, binnenluiken, al in de vorige eeuw, bijvoorbeeld in de hete Zuidelijke staten van Amerika, werden gebruikt om de hitte buiten te houden?

Praktische voordelen van shutters

Shutters houden de warmte buiten in de zomer. Hierdoor heb je geen airco nodig, of kan deze minder (vaak) draaien. Dit kan leiden tot een besparing tot wel 30% op je energierekening, als je de lamellen van de shutters tijdig sluit.

Ook houden shutters de warmte binnen in de winter waardoor je minder hoeft (bij) te verwarmen. Dit kan leiden tot een besparing op je energierekening van tot wel 20%.

Shutters blokkeren direct zonlicht en daarmee de schadelijke uv-straling. Hierdoor zullen je meubels, en vloeren minder snel vervagen.

Natuurlijk geven shutters je huis ook privacy, omdat ze inkijk verhinderen, terwijl er wel licht binnen kan komen.

Luxaflex® Shutters

Tips bij de aanschaf van shutters

Houdt rekening met de stijl van jouw huis. Er zijn veel verschillende soorten shutters verkrijgbaar, dus je kunt er zeker een vinden die bij de stijl van jouw huis past. Wist je dat je je shutters, behalve in 24 standaardkleuren, in iedere RAL kleur kan laten maken? Zwarte shutters zijn erg populair, maar kijk ook eens naar een meer verassende kleur die matcht bij jouw interieur. En … alle Luxaflex® shutters worden natuurlijk geheel op maat gemaakt.

Kies je budget. Shutters kunnen variëren in prijs, dus je kunt er zeker een vinden die binnen jouw budget past. Luxaflex® biedt je de keuze uit houten Shutters en shutters gemaakt van kunststof die geschikt zijn voor de badkamer of keuken. Als extra prettig geprijsd alternatief hebben we Essentials Shutters, volledig gemaakt van MDF.

Luxaflex® Shutters Luxaflex® Shutters

Het hele jaar door

Tijdens de warme zomerdagen zorgen shutters ervoor dat jij je huis koel kunt houden, zonder veel energie te verbruiken aan airconditioning of een ventilator. Het mooie van shutters is, dat deze vorm van isolatie het hele jaar door werkt. Op de koude dagen in de herfst en winter zorgt raamdecoratie er namelijk ook voor dat je energierekening zo laag mogelijk blijft, doordat je huis beter verwarmd wordt, zonder de verwarming steeds aan te zetten.

Naast shutters hebben wij nog veel meer isolerende raamdecoratie die er zomer en winter voor zorgt dat de temperatuur in huis prettig blijft. Klik hier om er meer over te weten te komen.