Haal de zon in huis met de kleur geel

  • 3 mei 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Haal de zomer in huis door een vleugje geel in je interieur. Gewaagd? Ja, maar je zal zien dat de kleur je interieur klasse én een zomerse boost kan geven.

Zomer in huis

Wil je de zomertrend in huis halen? Maak dan een statement met geel, zoals het verven van een muur, het stofferen van een bank of het decoreren van ramen met gele jaloezieën. Combineer met tropische materialen zoals exotische bloemen en grote planten voor een complete look. Tip voor je raambekleding? Met Duette® shades creëer je niet alleen een prachtig kleurverloop, maar zorg je ook voor privacy en isolatie. Deze raamdecoratie houdt in de zomer warmte buiten en in de winter kou binnen. Ideaal voor elke kamer, van serre tot zolderkamer. Door het gefilterde daglicht ontstaat er een warme, zomerse sfeer in huis.

Duette® shades en sfeerbeeld

Combineer en creëer sfeer

"Geel combineert verrassend goed met roze en andere primaire kleuren", aldus Richelle den Hartog, interieur adviseur bij Luxaflex® Nederland.

In al onze collecties vind je een grote diversiteit aan kleuren. Van fel, tot pastel en van print tot neutraal. Ook geel speelt in veel collecties een rol. Durf jij voor gele raamdecoratie te kiezen? Het is niet de standaard keuze, maar we kunnen je ervan verzekeren dat het je interieur naar een hoger niveau tilt. Je combineert de kleur heel gemakkelijk andere primaire kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een roze vaas met een fleurig Amsterdams boeket en fel gekleurde koffietafelboeken. Zorg dat de raamdecoratie niet het enige geelgekleurde item in huis is, maar laat de kleur terugkomen in bijvoorbeeld een poef of fauteuil.

Slaap zacht met geel in de slaapkamer

Geel, de kleur van de zon en geluk, brengt vrolijkheid en positieve energie in huis. En... blije mensen slapen beter. Een tikje geel in je slaapkamer kan dan ook veel voor je doen.

Geel kan immers zacht en rustgevend zijn of juist krachtig en energiek, afhankelijk van de tint. Denk goed na over welke geeltint het beste bij jouw interieur past en welk effect je wilt bereiken.

Je kunt gaan voor gele details, zoals kussens en een sprei. Maar je zou ook in de slaapkamer kunnen gaan voor gele raamdecoratie. Onze collectie vouwgordijnen biedt verduisterende gordijnen in een gele kleur, maar denk ook eens aan onze Duette® shades dag en nacht.

Wat je ook kiest, met geel in de slaapkamer word je sowieso altijd vrolijk wakker!

Witte shutters van Luxaflex® en sfeerbeeld

Do's en don'ts: het effect van geel

Geel kan een krachtig statement zijn in je interieur, maar moet juist daarom zorgvuldig worden toegepast. Neem je de stap tot gele raamdecoratie, ga dan niet voor een gele muur of een groot geelgekleurd vloerkleed.

Experimenteer met kleurblokken op de muur voor een opvallend effect, maar vermijd het schilderen van hele ruimtes geel om overweldiging te voorkomen.

Geel kan goed worden gecombineerd met verschillende kleuren, zoals groen, roze, antraciet en blauw. Deze combinaties zorgen voor een gebalanceerd en harmonieus interieur.

Begin bij de basis; gele accenten

Als je nog twijfelt over geel in je interieur, voeg dan gele accessoires toe voor een subtiele verandering. Een gele vaas of kussen kan al een nieuwe stijl in huis brengen zonder een groot statement te maken.

Sfeerbeelden