Zo gebruik je shutters in jouw interieur

  • 1 december 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Shutters zijn elegant, tijdloos én een fijn product om de warmte deze zomer zoveel mogelijk buiten te houden. Maar hoe combineer je deze sfeervolle raamdecoratie bij de rest van het interieur?

Shutters zijn elegant, tijdloos én een fijn product om de warmte deze zomer zoveel mogelijk buiten te houden. De lamellen zijn namelijk verstelbaar, waardoor ze licht kunnen kantelen. Op deze manier kun je de hoeveelheid zonlicht zodanig regelen dat het mooi naar binnen valt. Maar hoe combineer je deze sfeervolle raamdecoratie zodat het ook goed past bij de rest van het interieur? In deze blog vertellen we je er alles over!

Gebruik natuurlijke materialen

Of je nou een botanisch, bohemian, Scandinavisch, modern of juist industrieel interieur, modern of juist industrieel interieur hebt; shutters zijn een goede basis. Creëer een natuurlijke fit met de rest van de inrichting door de kleur en het materiaal van de raamdecoratie terug te laten komen in meubels en accessoires. Denk aan een houten tafel en bamboe of rotan accessoires. Deze natuurlijke materialen combineren mooi met de elegante Supreme Shutters, gemaakt van houtsoorten als Abachi-hout en Paulownia-hout. Door deze combinatie straalt je huis rust uit. Maak het af door planten toe te voegen aan je interieur. Planten zijn tijdloos, hebben een zuiverend effect én laten jouw inrichting tot leven komen.

Luxaflex Shutters - Luxaflex Shutters

Combineer met gordijnen

Houd je van een licht interieur en wil je geen donkere gordijnen in huis om ruimtes te verduisteren? Kies dan voor shutters als raamdecoratie in combinatie met transparante gordijnen. Combineer bijvoorbeeld shutters in een warme bruintint met doorschijnende crème gordijnen. Ga je liever voor rust en reinheid? Kies dan voor shutters en gordijnen in dezelfde kleur.

Luxaflex Shutters woonkamer - Luxaflex Shutters eetkamer

Spelen met kleur

Is jouw stijl juist heel kleurrijk? Ga dan voor shutters in een tint die matcht met jouw accessoires. Onze shutters zijn namelijk beschikbaar in 24 standaardkleuren of in elke gewenste RAL-kleur. Zo zit er altijd wel een kleur bij die die matcht met jouw interieur, bijvoorbeeld bij die antracietgrijze bank of azuurblauwe accessoires!

Luxaflex Shutters woonkamer Luxaflex Shutters woonkamer

Industrieel interieur

Heeft jouw interieur een stoere, industriële look? Ook dan zijn shutters een goede keuze. De combinatie van zwart met veel zonlicht creëert een mooi contrast. De shutters zijn gemakkelijk volledig te openen of kunnen een ruimte verduisteren zodra je ze sluit. Een andere optie is Duoflex, waarmee twee gedeeltes lamellen afzonderlijk van elkaar getuimeld kunnen worden. Op deze manier houd je het licht in huis, combineer je jouw industriële stijl en heb je de voordelen van perfecte zon- en warmtewering in één. Zo krijgt jouw huis de uitstraling van een luxe industriële loft!

Luxaflex Shutters eetkamer - Luxaflex Shutters keuken